Teraplast (TRP) – Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

publicat in 10/12/2022 01:05

Companii discutate:

1 aprecieri nete


In urma primirii unui set de intrebari din partea uneia dintre comunitatile de investitori, management-ul Grupului TeraPlast revine, in cele ce urmeaza, cu raspunsurile aferente:

1.    Dorim sa stim daca s-a semnat noul contract cu furnizorul de energie?

Contractul de furnizare de energie electrica expira la data de 31.12.2022. In prezent, desfasuram negocieri cu mai multi furnizori de energie electrica pentru incheierea unui nou contract de furnizare care sa ne ofere predictibilitate a costurilor. Din pacate, mediul nu este predictibil.

Aceasta incertitudine adauga un nivel suplimentar de complexitate in negocierile pe care le avem. In paralel, extindem semnificativ centrala fotovoltaica proprie, care va reduce necesarul extern de energie electrica.  

2.    Care sunt intentiile companiei dupa renuntarea la proiectul imobiliar. Se va vinde terenul detinut?

Decizia de stopare a acestui proiect a fost luata intr-un punct destul de avansat, dupa obtinerea mai multor autorizatii. Prin urmare, nu doar terenul reprezinta un activ de interes, ci intreg planul de dezvoltare, PUZ-ul aferent. Locatia, terenul fostei fabrici TeraPlast, are un potential mare, este atractiv datorita pozitionarii in orasul Bistrita.  Sunt mai multi dezvoltatori imobiliari interesati de acest proiect si avem discutii active cu ei pentru o eventuala preluare.

3.    Ministrul Mediului a declarat ca peste 88,000 de gospodarii vor fi conectate la sistemele de apa si canalizare prin programul Prima Conectare cu o investitie de 168 mil euro, care este de fapt program din PNRR. Teraplast beneficiaza in urma acestor investitii si daca da, in ce masura credeti ca va impacta cifrele companiei in urmatorii ani?

PNRR reprezinta o oportunitate majora de dezvoltare si suntem bine pozitionati pentru a raspunde cererii. TeraPlast are un portofoliu complet de produse care permit dezvoltarea infrastructurii de apa si canal pentru conectarea gospodariilor: caminele de apometru echipate sau neechipate, camine de vizitare sau inspectie si, evident, tubulatura aferenta.

Pentru a avea o imagine orientativa, ponderea materialelor intr-o lucrare de bransament se poate ridica pana la 15%-20%. Prin urmare, din bugetul de 168 de milioane de euro, 34 de milioane ar reprezenta materialele produse de TeraPlast si alti jucatori, iar distributia este variabila, in functie de cotele de piata si dinamismul fiecarei companii.

4.    Ce intentionati sa faceti special pentru a profita la maxim de eventuale fonduri alocate pentru reconstructia Ucrainei, dupa razboi?

Strategia noastra de dezvoltare are o componenta regionala solida si cautam oportunitati dincolo de granitele Romaniei. Inainte de razboi nu am avut expunere pe Ucraina, prin urmare nu am resimtit un impact direct dupa declansarea conflictului.

Reconstructia  unei tari dupa distrugerile razboiului este o provocare majora si vrem sa contribuim la refacerea acestei tari, sa fim parte a solutiei. Dincolo de calitatea produselor noastre, de competitivitatea lor, mizam si pe o pozitionare geografica buna, care ne poate aduce si un avantaj suplimentar.

Fabrica noastra se afla la doar 150 de km de granita cu Ucraina. Distanta de la parcul din Saratel pana la Kiev este relativ similara cu cea pana la Constanta. Ucraina este in atentia noastra din perspectiva dezvoltarii pe termen mediu a Grupului si analizam modul in care ne putem implica.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
227 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Titluri de participare

Titluri de participare – Unitati de fond sau actiuni emise de organisme de plasament colectiv, in functie de modul de constituire al acestora.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 28/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.973 RON +0.04 %
1 USD 4.6085 RON +0.42 %
1 GBP 5.8167 RON +0.35 %
1 CHF 5.0914 RON +0.47 %
1 CAD 3.3896 RON +0.39 %
1 AUD 2.9924 RON -0.09 %
1 NOK 0.4255 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 3
Membri online 0