Despre noi

Inceputurile Invest Club

Invest Club a luat nastere in 19 aprilie 2015 ca si un ONG creat si condus de comunitatiile de investitori din Cluj-Napoca, Suceava, Targu-Mures si Timisoara cu scopul dezvoltarii educatiei financiare, cresterea comunitatilor de investitori din Romania si promovarea investitiilor pe Piata de capital ca si plan de economisire pe termen lung.

In scurt timp Invest Club, cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, a devenit unul dintre cei mai importanti ambasadori ai Pietei de Capital din Romania, oferind comunitatilor de investitori in mod impartial accesul la informatii, evenimente si seminarii investitionale, impreuna cu partenerii nostri vechi si noi precum: Teraplast, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, ERSTE Asset Management, BT Asset Management, OTP Asset Management, Tradeville, BRK Financial Group, GoldRing, Admiral Markets, XTB, NTT Data, Life is Hard si altii. 

Ce am facut?

Am dezvoltat treptat, incepand cu anul 2015 cea mai mare comunitate de investitori din Romania prin numeroase evenimente educationale si de networking intre investitori.

Am demarat impreuna cu partenerii nostri numeroase proiectele de anvergura menite sa creasca atat comunitatea de investitori din Romania cat si impactul acestei comunitati in dezvoltarea societatii civile.

Am sustinut financiar Fundatia Comunitara Cluj si activitatea acesteia in Cluj-Napoca

Invest Club in parteneriat cu ERSTE Asset Management a organizat in Cluj-Napoca o licitatie in scopul strangerii de fonduri pentru Fundatia Comunitara Cluj, care in 2016 a sarbatorit aniversarea a 10 ani de activitate.

Evenimentul s-a dorit a fi o campanie de investitie a participantilor in actiuni a caror contributie la tombola a desemnat in final castigatorul concursului. Obiectul licitat a fost un tablou al pictorului spaniol Jorge Velasco Navarro intitulat ”Espacio Neuronal” a carui valoare de piata a fost estimata la 12.000 de euro.

Fundatia Comunitara Cluj este partenerul Invest Club pentru comunitatea de ONG-uri clujene carora Fundatia Comunitara Cluj le asigura suportul si accesul la finantare prin Cercurile de donatori, Swimathon, fondul Stiintescu si know how-ul pe care Fundatia Comunitara Cluj l-a adunat in cei 10 ani de activitate.

10 ani de excelenta in care Fundatia Comunitara Cluj a strans peste 2.000.000 lei pentru 335 de proiecte si a oferit 264 de burse.

Am creat Biblioteca Investitorilor, prima biblioteca publica din Romania dedicata investitiilor, in parteneriat cu Banca Comerciala Romana si ERSTE Asset Management.

Biblioteca Investitorilor, realizata in urma unei investitii de 6.000 de euro a devenit prima biblioteca din Romania dedicata investitorilor, lansata de Invest Club in cadrul Facultatii de Business cu sprijinul Bancii Comerciale Romane si ERSTE Asset Management

Biblioteca Investitorilor este deschisa tuturor studentilor si cercetatorilor ori altor persoane care poseda un permis eliberat de Biblioteca Centrala Universitara (BCU) din Cluj-Napoca. 

Invest Club nu a gandit doar o biblioteca, a gandit un ecosistem prin care investitorii si studentii nivel licenta, master si doctoranzi au acces la materialele de studiu pentru incepatori si studii aprofondate despre Piata de Capital iar clubul ii sprijina cu partea practica prin seminarii si evenimente dedicate punerii in valoare a cunostintelor acumulate. 

Am lansat in premiera nationala Invest Cafe, prima cafenea din Romania dedicata investitorilor la Bursa.

Proiectul Invest Cafe, sustinut de numeroase institutii financiare si entitati private, s-a intins pe o perioada de 2 ani si a creat printr-o atmosfera relaxanta, specifica unei cafenele, principalul centru de informatii financiare din Transilvania.

Pe masura ce interesul pentru investitii a crescut la nivel national, Invest Club a decis suspendarea proiectului Invest Cafe si inceperea dezvoltarii altor proiecte mai ambitioase in vederea promovarii Pietei de capital, dintre care putem enumera:

1. Oferirea unei finantari importante postului de televiziune Canal 33, singurul post de televiziune din Romania afiliat CNN. Postul de televiziune Canal 33 este unul din posturile TV din Romania ce se poate mandri cu numeroase emisiune TV dedicate investitilor.

2. Dezvoltarea celei mai mari comunitati online de investitori din Romania in cadrul platformei Facebook, cu 3 grupuri de investitori ce numara pana acum peste 12.000 de membri:

3. Finantarea proiectului “Portalul Investitorilor din Romania“, cu scopul de a oferi suport educational tuturor investitorilor din Romania, indiferent de gradul lor de pregatire.

Ce am invatat in acesti ani

Lectia 1

Am invatat ca o comunitate este mai puternica si mai benefica decat actiunea individuala a fiecaruia dintre noi. 

Lectia 2

Am invatat ca cel mai important randament pe care il putem avea intr-o investitie nu este profitul ci impactul pe care banii nostrii il au in dezvoltarea economiei reale.

Lectia 3

Am invatat ca cea mai sigura si “rentabila” investitie pe care o putem face este in educatia noastra ca si investitori si comunitatea de investitori.

Cum dorim sa aplicam lectiile invatate

  1. Prin dezvoltarea proiectelor menite sa creasca gradul de educatie investitionala din Romania.

  2. Prin asigurarea de evenimente, cursuri si concursuri investitionale calitative si adresate unui numar cat mai mare de beneficiari.

  3. Prin reprezentarea intereselor investitorilor de retail din Romania in relatia cu companiile si cu autoritatile Statului Roman si protejarea intereselor investitorilor in fata pericolelor si capcanelor din acest domeniu.

Unde suntem acum?

Inca de la infiintarea sa, Invest Club si-a propus sa ii aduca impreuna pe toti cei dornici sa afle cum sa isi gestioneze mai eficient banii, cum sa investeasca astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate. Pentru cei care doresc sa invete din experienta investitionala a altora, sa isi valideze ideile si sa aiba access la cele mai complete informatii financiara din Romania, Invest Club a creat Portalul Investitorilor din Romania (investclub.ro).

Fie ca faci primii pasi in domeniul investitiilor si ai nevoie de indrumare, fie ca esti deja un investitor experimentat care vrea sa se documenteze mai bine, Portalul iti va oferi toate informatiile necesare.

Portalul Investitorilor din Romania dezvoltat de Invest Club in parteneriat cu Holisun, una din cele mai prestigioase companii romanesti de R&D in IT, este imbunatatit continuu pe baza feedback-ului tau si reprezinta tot ce ai nevoie pentru a investi cu succes.

Unde dorim sa ajungem

_ _ _ _ _ _ _ _ _ acest camp speram sa fie scris de tine in cativa ani. Pentru a intra in Asociatia Invest Club click aici.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Pret / Cash flow sau P/CF - price to cash flow

Pret / Cash flow (P/CF) este un indicator asemanator cu P/E si P/S, avand insa la numitor un element considerat de multi drept mai important decat profitul si cifra de afaceri, si anume fluxul de numerar, sau cash flow-ul. Scopul final al oricarei afaceri este generarea de profit, dar scopul generarii de profit este obtinerea de bani, asa ca, prin extindere, se poate spune ca scopul unei afaceri poate fi la fel de bine maximizarea, mai ales pe termen lung, a cash flow-ului. In afara de asta, raportul privind fluxurile de numerar este considerat mai transparent decat bilantul si contul de profit si pierdere, fiind mai greu de ascuns eventualele probleme pe care le-ar putea avea firma. Punctul slab al indicatorului P/CF este insa ca fluxul de numerar este mai volatil decat alti indicatori, chiar si decat profitul. O investitie realizata intr-o perioada se reflecta mult mai puternic aici decat la profit.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/06/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9763 RON -0.01 %
1 USD 4.6356 RON -0.10 %
1 GBP 5.901 RON +0.26 %
1 CHF 5.2368 RON +0.17 %
1 CAD 3.3791 RON +0.10 %
1 AUD 3.0913 RON +0.65 %
1 NOK 0.4384 RON +0.92 %


Statistici site
Total membri 1466
Activi azi 2
Membri online 1