TeraPlast se aşteaptă la un boom al cererii dacă semnează cu retailerii pentru furnizarea de ambalaje biodegradabile

publicat in 03/05/2022 02:49

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, se aşteaptă la o creştere a cererii pentru divizia recent lansată de ambalaje, potrivit celui mai recent raport financiar publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„TeraBio Pack a demarat producţia de ambalaje biodegradabile la finalul anului trecut, volumele sunt în creştere constantă, dar o majorare semnificativă a producţiei este aşteptată după finalizarea licitaţiilor de achiziţii ale marilor lanţuri de magazine. Produsele acestei divizii sunt în curs de omologare la mari clienţi, care vor genera comenzi considerabile după încheierea acestor proceduri necesare“, se arată în raport.

Divizia de ambalaje flexibile TeraBio Pack a generat în primul trimestru din 2022 o cifră de afaceri de 9,6 mi­lioane de lei şi pierderi operaţionale inerente începutului de activitate în valoare de 2,57 milioane de lei. TeraPlast a făcut investiţii de 12 milioane de euro pentru producţia de ambalaje.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(43 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
354 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Enterprise value (EV) / EBIT sau Enterprise value (EV) / EBITDA

EBIT este profitul inainte de deducerea cheltuielilor financiare si a celor cu impozitul pe profit iar EBITDA este EBIT la care se adauga cheltuielile cu amortizarea. Comparatia cu EBIT sau EBITDA este cea mai fireasca de altfel pentru Enterprise Value, avand in vedere ca aceasta ia in calcul procesul operational in sine.

Un raport EV/Profit net nu si-ar avea rostul, pentru ca profitul net include si venituri si cheltuieli de alta natura decat cele operationale. EV/EBIT sau EV/EBITDA pot fi vazute, asadar, ca un fel de PER insa la nivel strict operational.

Exista mai multe moduri de a calcula acest indicator, in functie de EBIT ori EBITDA luate in considerare. O varianta este includerea ultimelor rezultate anuale (LFY - last fiscal year), o alta varianta, ceva mai rar intalnita, este utilizarea rezultatelor medii pe ultimele 4-7 exercitii financiare anuale, foarte populara fiind si metoda ce are in vedere EBIT ori EBITDA pe ultimele patru trimestre consecutive, adica pe ultimele 12 luni (LTM - last twelve months, sau TTM - trailing twelve months).

Enterprise value (EV) / Sales

Raportul EV/Sales poate fi vazut ca un fel de P/S, la nivel operational.

Vezi toți termenii



XTB Online Trading
Cursul BNR pentru data 30/05/2023
Moneda Curs
1 EUR 4.964 RON +0.12 %
1 USD 4.6302 RON +0.06 %
1 GBP 5.748 RON +0.65 %
1 CHF 5.1284 RON +0.15 %
1 CAD 3.4104 RON +0.20 %
1 AUD 3.0306 RON +0.13 %
1 NOK 0.417 RON +0.17 %


Statistici site
Total membri 1322
Activi azi 1
Membri online 0