TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, cumpără fabricantul de țevi Palplast din Republica Moldova

publicat in 19/12/2023 18:44

Companii discutate: TRP

1 aprecieri nete


Grupul TRP (TERAPLAST SA) anunță achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Palplast din Călărași, Republica Moldova. Compania deține două linii de producție pentru țevi din polietilenă de înaltă densitate, destinate rețelelor de alimentare cu apă și gaz. Prețul tranzacției este de 1,8 milioane de euro, din care 1 milion de euro ca aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast Moldova și 800 de mii de euro se vor plăti către acționarul existent. Achiziția Palplast întărește prezența Grupului TeraPlast pe piața din Republica Moldova și va constitui și o rampă spre Ucraina. Cifra de afaceri a Palplast în 2022 a fost de 2 milioane de euro, anunță TeraPlast într-un comunicat de presă.

Părțile au stabilit o valoare a tranzacției de 1,8 milioane de euro, compusă din 1 milion de euro ca aport al TeraPlast SA la capitalul Palplast Moldova și 800 de mii de euro care se vor plăti către acționarul existent.  

Astfel, structura acționariatului va fi compusă din TeraPlast, cu o participație de 51% și Fribourg Capital, acționarul actual, cu 49%. 

Suma de 1 milion de euro va fi folosită de Palplast Moldova pentru diversificarea capacității de producție și extinderea platformei logistice existente. 

”Extinderea geografică și creșterea prin fuziuni și achiziții sunt obiective strategice ale Grupului TeraPlast. Intrarea cu o unitate de producție în Republica Moldova reprezintă un alt pas în implementarea acestei strategii. Piața are un potențial imens, iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană deschide porțile fondurilor de pre-aderare. Este mult de lucru într-o țară în care populația rurală are o rată de acces de 4% la rețele de canalizare. Fondurile care urmează să vină constituie garanția unui business solid pentru anii următori”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

Palplast SRL Republica Moldova este un producător de țevi din polietilenă, a cărui fabrică este amplasată în centrul Republicii Moldova, în municipiul Călarași, la doar 50 de kilometri de capitala Chișinău. 

”Vorbim aceeași limbă și un milion de cetățeni români locuiesc în Republica Moldova. Avem șansa să contribuim la dezvoltarea acestei țări, oferindu-le produse pentru construirea infrastructurii, dar și locuri de muncă, atât la ei acasă, cât și în fabricile Grupului din România. Așa vedem să avem un aport în dezvoltarea economiei locale din Republica Moldova, dar și a Grupului TeraPlast”, a adăugat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

”Odată cu apropierea de UE, anticipăm o creștere exponențială a cererii de materiale și țevi pentru infrastructură în Republica Moldova. Colaborarea cu TeraPlast ne va permite să menținem poziția de lider în piața locală”, a declarat Ion Sturza, Președintele Fribourg Capital.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
484 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valoare nominala

Valoare nominala – In cazul unei actiuni, este valoarea stabilita prin statut de catre institutia emitenta; aceasta este diferita de valoarea de piata a actiunii respective care inregistreaza fluctuatii periodice. Valoarea unitara a activului net (VUAN) – Valoarea unitara a activului net al unui OPCVM tranzactionabil publicata de B.V.B., in baza informatiilor furnizate de catre Emitent sau alta entitate responsabila.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 0
Membri online 0