ROCA Industry finalizează tranzacția pentru achiziția Workshop Doors

publicat in 09/04/2024 11:17

Companii discutate: ROC1

1 aprecieri nete


  • ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, anunță finalizarea tranzacției pentru achiziția a 70% din capitalul social al Workshop Doors S.R.L.. Prețul pentru achiziție este 30 de millioane RON.
  • Prin această achiziție, portofoliul ROCA Industry se va extinde la un total de 9 companii - performeri din sectorul materialelor de construcții, care dețin cote semnificative pe piețele în care operează.
  • Workshop Doors este activă din anul 2009 pe piața ușilor de interior și a raportat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane RON și EBITDA de peste 12 milioane RON în 2023.

București, 9 februarie 2024 – Holdingul de materiale de construcții ROC1 (ROCA INDUSTRY HOLDINGROCK1 S.A.) Industry anunță finalizarea tranzacției pentru achiziționarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors. Prețul tranzacției este de 30 milioane RON. Conform termenilor tranzacției, holdingul are posibilitatea de a achiziționa un pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors.

Workshop Doors, prezentă pe piața ușilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilități de producție, situate în Reghin și Petelea, județul Mureș. În ultimul exercițiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane RON și EBITDA de peste 12 milioane RON, exportând o proporție semnificativă din producția sa proprie.

„Această achiziție subliniază angajamentul ferm al ROCA Industry de a-și consolida poziția pe piața producătorilor de materiale de construcții prin adăugarea unui nou jucător important în holding. Experiența în sectorul ușilor de interior, acumulată în ultimii ani de echipa ROCA Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar și know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care rămâne alături de noi, reprezintă o premisă a succesului pentru îmbunătățirea proceselor atât la nivel operațional, comercial, cât și a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intrăm într-un stadiu nou de dezvoltare și scalare a holdingului, având capacitatea de a crea un jucător de referință la nivel european,“ declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Prin această achiziție, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors și Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, păstrându-și opțiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacității de producție și diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piața din România, dar și la nivel european.

Procesul de achiziție a fost inițiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile și obligațiile aferente.

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potențial de lideri regionali

ROCA Industry continuă și în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creștere organică, dar și procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităților comerciale ale companiilor sale.

În plin proces de tranziție către piața principală a Bursei de Valori București, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziției, la un portofoliu de 9 companii cu potențial de lideri regionali în sectoarele în care activează.

ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România. Holdingul deține, direct și indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
93 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Cum pot afla daca sunt participant la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii private obligatorii a fost introdus in Romania in 2008. Statul s-a hotarat sa cedeze fondurilor de pensii private o parte din contributia romanilor la asigurarile sociale, motivat de faptul ca forta de munca este intr-o continua scadere, in timp ce numarul pensionarilor creste. Astfel, banii acumulati si inmultiti in conturile de pensii administrate privat vor reprezenta un venit in plus, care va rotunji pensia din sistemul public. Pensia privata obligatorie, numita si Pilonul II, a fost introdusa in 2008 si era obligatorie pentru toate persoanele angajate care aveau la acel moment pana in 35 de ani. Acest tip de pensie era optional pentru persoanele care aveau la momentul respectiv intre 35 si 45 de ani. De asemenea, exista si o aplicatie pe Internet unde contributorii pot introduce datele personale si sunt contactati pentru a li se comunica detaliile legate de contul in care li se acumuleaza contributiile la pensia privata.

Vezi toți termeniiROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 24/05/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9744 RON -0.03 %
1 USD 4.594 RON +0.11 %
1 GBP 5.8371 RON +0.00 %
1 CHF 5.0203 RON -0.01 %
1 CAD 3.3469 RON -0.29 %
1 AUD 3.0372 RON -0.24 %
1 NOK 0.4322 RON +0.37 %


Statistici site
Total membri 1462
Activi azi 1
Membri online 0