Profitul Microsoft depășește estimările, chiar dacă cererea de software a scăzut. Vânzările au ajuns la 52,7 miliarde de dolari

publicat in 26/01/2023 05:24

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Gigantul tehnologic a transmis în cadrul unui comunicat că profitul din al doilea trimestru a depăşit estimările analiştilor. Acesta a fost ajutat de divizia de servicii cloud Azure, chiar dacă cererea de software a scăzut.

Profitul Microsoft depășește estimările, chiar dacă cererea de software a scăzut. Vânzările au ajuns la 52,7 miliarde de dolari

Mai precis, profitul ajustat a fost de 2,32 dolari pe acţiune în perioada încheiată la 31 decembrie, iar vânzările globale au crescut cu 2%, la 52,7 miliarde de dolari.

Analiştii estimau un profit de 2,30 dolari pe acţiune şi venituri de 52,9 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg.

În cadrul afacerii de cloud-computing Azure a Microsoft, foarte urmărită, vânzările au crescut cu 38%, comparativ cu previziunile pentru o creştere de 37%.

„Mica ratare a previziunilor Microsoft privind veniturile din cloud este probabil doar o reflexie a noii realităţi economice cu care se confruntă companiile şi nu un semn prevestitor a ceva mai rău”, a declarat Bob O’Donnell, analist şef la TECHnalysis Research.

Microsoft s-a alăturat altor mari companii de tehnologie care au recurs la concedieri pentru a trece peste vremuri mai grele

Acţiunile Microsoft au crescut iniţial cu 4% după rezultate, înainte de a se inversa şi de a scădea cu 1%, până la 239,58 dolari, în tranzacţiile ulterioare orelor de tranzacţionare. Acţiunile au scăzut cu 18% în ultimele 12 luni.

Microsoft s-a alăturat altor mari companii de tehnologie care au recurs la concedieri pentru a trece peste vremuri mai grele, anunţând săptămâna trecută că va reduce peste 10.000 de locuri de muncă.

Segmentul cloud este din nou în centrul atenţiei după succesul viral al chatbot-ului ChatGPT, care răspunde la întrebări generale într-un limbaj simplu, folosind inteligenţa artificială. Robotul este o creaţie a startup-ului OpenAI, în care Microsoft investeşte masiv şi care necesită servicii intense de cloud computing.

Peste 10.000 de angajați au rămas fără loc de muncă

Un număr de 10.000 de angajați își vor încheia activitatea la compania Microsoft, pe fondul temerilor legate de o posibilă recesiune și pentru că „prioritățile clienților s-au schimbat”, după cum a declarat conducerea companiei.

Măsura cu privire la reducerea personalului va afecta aproape 5% din totalul forței de muncă al producătorului de software, la nivel internațional. Cu toate astea, compania Microsoft va continua să facă angajări în domenii care sunt mai importante în prezent. De asemenea, gigantul tehnologic ia în considerare o investiție de miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială.

În ultimele săptămâni, alte nume mari în domeniul tehnologiei, cum ar fi Amazon sau Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, au anunțat, de asemenea, restructurări de personal.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
248 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Vanzarea in lipsa

Vanzarea in lipsa – Vanzarea unor valori mobiliare care nu sunt proprietatea vanzatorului la data vanzarii. Vanzarea speciala la ordin O metoda de vanzare specifica pietei de capital care se realizeaza prin intermediul B.V.B., constand intr-o oferta ferma, formulata de orice persoana fizica sau juridica, inclusiv de catre institutiile publice implicate in procesul de privatizare si denumita Ofertant, de vanzare a valorilor mobiliare pe care le detine, prin sistemul tehnic al B.V.B.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 26/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9765 RON +0.00 %
1 USD 4.6373 RON -0.03 %
1 GBP 5.8018 RON -0.08 %
1 CHF 5.0832 RON -0.02 %
1 CAD 3.3966 RON +0.14 %
1 AUD 3.032 RON +0.12 %
1 NOK 0.422 RON -0.33 %


Statistici site
Total membri 1459
Activi azi 2
Membri online 0