Nio, Tesla şi UiPath, în topul preferinţelor investitorilor români pe eToro în T1/2022. Cardano, Bitcoin şi Ether, cele mai tranzacţionate criptoactive

publicat in 13/04/2022 00:43

Companii discutate:

1 aprecieri nete


În pofida evoluţiei slabe a acţiunilor tech din 2022, investitorii de retail rămân fideli industriei, se arată într-un clasament realizat de aplicaţia de trading eToro.

În România, primul loc în topul preferinţelor investitorilor din primul trimestru este ocupat de producătorul chinez de maşini electrice Nio, urmat de gigantul american Tesla şi UiPath, primul startup românesc de IT listat pe Wall Street.

Acţiunile Nio, Tesla şi UiPath afişează – în ultimele şase luni – evoluţii de minus 33,2%, plus 39,4%, respectiv minus 57%.

Singura acţiune din top 10 care nu activează în domeniul tech este retailerul de jocuri video GameStop, ale cărui acţiuni s-au apreciat cu 55% în ultima lună. Evoluţia a fost susţinută de anunţul de săptămâna trecută conform căruia GameStop plănuieşte să efectueze o splitare a acţiunilor.

„Acţiunile din domeniul tehnologiei au fost printre cele mai afectate în 2022, Nasdaq fiind într-o perioadă de corecţie şi cu mai multe nume mari considerabil subevaluate. Există mai multe motive pentru această situaţie. Evident, unul dintre motive este războiul din Ucraina, care a afectat încrederea investitorilor în general. Dar poate mai relevant pentru sectorul tehnologic este faptul că marile economii – şi în special SUA – au început să crească ratele dobânzilor pentru prima dată în ultimii ani”, spune Ben Laidler, strateg pentru pieţe de capital, eToro.

Clasamentul este completat de Apple, cea mai valoroasă companie din lume, Meta Platforms (Facebook), grupul de software Palantir Technologies, GameStop, gigantul chinez din e-commerce Alibaba, Amazon.com şi Microsoft.

Doar două alte companii au intrat în topul acţiunilor deţinute la nivel global pe platforma de tranzacţionare: Alphabet (Google) şi producătorul de plăci video şi semiconductori Nvidia.

„Majoritatea acţiunilor de tehnologie sunt ciclice prin natura lor, ceea ce înseamnă că pot să fie acum la modă printre investitori şi apoi aceştia să-şi piardă interesul. Este adevărat că, din punct de vedere istoric, companiile de tehnologie au fost incredibil de populare printre investitori în cea mai mare parte a ultimului deceniu”, adaugă Laidler.

În ceea ce priveşte criptoactivele, pe primele trei locuri în România se găsesc Cardano, Bitcoin şi Ether, însă cele mai mari creşteri din T1 au fost înregistrate de Sandbox (+187%), Axie Infinity (+43%) şi Quant (+39%).

„Spre sfârşitul primului trimestru, piaţa a început să crească din nou în linii mari. Bitcoin şi Ether ocupă în continuare un loc în top 10 pentru poziţiile nou deţinute. Dar creşterea poziţiilor deţinute de token-uri DeFi (finanţe descentralizate – n.r.) mai mici confirmă o schimbare notabilă de abordare din partea investitorilor. Acest lucru este probabil determinat de condiţiile mai dificile de pe piaţă, care au încurajat investitorii să caute noi domenii în care să-şi diversifice portofoliile. Va fi interesant de văzut cum se va schimba acest aspect în următoarele câteva luni, dacă pieţele îşi revin”, spune Simon Peters, analist pe piaţa crypto, eToro.

Pe locurile de la 4 la 10 în topul celor mai deţinute criptomonede în România se clasează XRP, Dogecoin, Shiba (in millions), TRON, Decentraland, Stellar şi Solana.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZInvestitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
666 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Valori mobiliare

Valori mobiliare – Actiuni emise de societati comerciale si alte valori mobiliare echivalente ale acestora, negociate pe piata de capital; obligatiuni si alte titluri de creanta, inclusiv titlurile de stat cu scadenta mai mare de 12 luni, negociabile pe piata de capital; orice alte titluri negociate in mod obisnuit, care dau dreptul de a achizitiona respectivele valori mobiliare prin subscriere sau schimb, dand loc la o decontare in bani, cu exceptia instrumentelor de plata.

Vezi toți termeniiHolisun
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 0