MedLife anunta cea mai mare tranzactie din 2021 - Neolife Medical Center Romania

publicat in 28/10/2021 10:18

Companii discutate: M

1 aprecieri nete


M (MED LIFE S.A.) intra in actionariatul centrelor de oncologie Neolife in Romania si achizitioneaza 50% din pachetul de actiuni.

·Aceasta achizitie reprezinta un pas important pentru dezvoltarea oncologiei la nivel de grup, Neolife fiind un nume puternic pe piata de radioterapie si medicina nucleara din Turcia, Romania, si regiune, cu rezultate exceptionale pentru pacientii romani.

·Echipa Neolife a reusit sa dezvolte servicii de excelenta in radioterapie si medicina nucleara in tarile vecine precum Bulgaria si Republica Moldova si, in context, MedLife isi propune sa dezvolte, pe viitor, parteneriate care sa depaseasca granitele Romaniei.

·MedLife are in derulare inca 2-3 tranzactii de M&A importante atat pe zona de oncologie, dar si pentru consolidarea retelei la nivel national.

·Grupul MedLife va continua sa investeasca masiv in cresterea retelei din Romania, aceasta fiind deja substantial mai mare decat orice alta retea privata, cu o acoperire net superioara la nivel de judet si in Capitala.

Bucuresti, 28 Octombrie 2021: Sistemul Medical MedLife anunta, astazi, semnarea contractului de achizitie a 50% din pachetul de actiuni al centrelor de oncologie Neolife Romania, unul dintre cei mai mari jucatori medicali pe segmentul de oncologie din Romania si un nume de referinta in estul Europei. Potrivit reprezentantilor companiei, tranzactia urmeaza sa fie analizata de catre Consiliul Concurentei.

Neolife Medical Center Romania, prezent de 7 ani pe piata romaneasca, prin 4 centre medicale, este o companie membra a grupului Bozlu din Turcia, care detine la nivel international 21 de companii, activand in domeniul sanatatii si al serviciilor tehnologice de 32 de ani. Experienta brandului Neolife in medicina nucleara dateaza din 1989 cand a fost deschisa, in Turcia, prima firma privata care furniza astfel de servicii in cadrul unui spital. Dupa doar un an, in 1990, s-a infiintat primul centru privat de sine statator. Dupa acest moment, dezvoltarea a fost foarte rapida, iar acum sunt furnizate servicii medicale de diagnostic si tratament oncologic in mai mult de 60 de spitale publice si private din Turcia.

“Neolife este un inovator in medicina, tehnici si echipamente revolutionare de diagnostic si tratament au fost aduse in Romania prin ei, iar expertiza pe care o au in aplicarea celor mai avansate protocoale europene pentru tratamentul bolilor ii propulseaza in top. MedLife aduna intotdeauna pe langa el lideri, business-uri si oameni care isi fac treaba extraordinar, iar prin acest parteneriat cu Neolife ne intarim inca o data angajamentul nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor, in toate regiunile tarii. Mai mult, date fiind expertiza si excelenta in radioterapie si medicina nucleara dezvoltate de catre Neolife in tari vecine precum Bulgaria si Republica Moldova, ne propunem, pe viitor, sa dezvoltam parteneriate care sa depaseasca granitele Romaniei. De altfel, am gasit aici o echipa incredibila de management si ne dorim sa ramana alaturi de noi pentru a consolida serviciile integrate de diagnostic si tratament oncologic  la nivel de grup”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife Group.

Brandul Neolife (administrat prin MNT Healthcare Europe), a intrat pe piata din Romania in 2014 cand a lansat cu succes primul centru medical in Bucuresti cu profil oncologic care furnizeaza servicii de diagnostic si tratament. Neolife Medical Center Bucuresti (Baneasa) este dotat in principal cu doua acceleratoare liniare Varian pentru Radioterapie si Radiochirurgie extrem de competitive, cu un sistem de Brahiterapie, cu un departament solid de Medicina Nucleara (PET-CT si Scintigrafie) si cu o sectie performanta de Chimioterapie.

In 2016, a fost lansat cel de-al doilea centru, Neolife Medical Center Iasi, care pastreaza acelasi concept de diagnostic si tratament, urmand ca 3 ani mai tarziu sa fie deschis al treilea centru, Neolife Medical Center Brasov, primul centru de medicina nucleara (PET-CT) din Brasov. La jumatatea acestui an, compania a inaugurat cel de al 4-lea Centru de diagnostic si tratament oncologic. In acest centru, localizat tot in Bucuresti (in cadrul Enayati Medical City), pacientii beneficiaza de performanta diagnosticarii prin PET-CT si Scintigrafie si de tratament oncologic prin Radioterapie cu ajutorul celui mai nou si performant accelerator de la Varian, Halcyon 3.0, al doilea de acest fel din Romania.

In toti acesti ani, in cadrul centrelor Neolife din Romania s-au efectuat zeci de mii de investigatii si s-au tratat peste 170.000 de pacienti, iar prin Programul National de Oncologie pacientii au putut accesa tratamente de chimioterapie sau radioterapie decontate prin CNAS.

Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare: “Ne concentram pe inovatie in diagnosticarea si tratamentul oncologic de peste 30 de ani si avem misiunea de a oferi pacientilor cu cancer cele mai noi tehnologii si metode de tratament, cum ar fi teranostic. Centrele de Oncologie Neolife ale MNT ofera cu mandrie diagnosticarea si tratamentul cancerului de ultima generatie pacientilor romani din 2014, numarul celor care au beneficiat de serviciile noastre fiind in crestere constanta. Si astazi, suntem onorati de acest parteneriat si fericiti sa facem echipa cu MedLife, liderul in medicina privata din Romania, care va oferi o baza si mai puternica pentru modelul Neolife. De la intrarea Neolife pe piata locala, ne-am pozitionat ca lider pe segmentul nostru, promovand proiecte inovatoare si expertiza profesionala de ultima ora in domeniul asistentei medicale oncologice. Impreuna, ca parteneri, vom putea sa extindem infrastructura medicala, sa crestem accesibilitatea pacientilor oncologici la servicii de top si, astfel, sa contribuim la calitatea sanatatii romanilor si sa crestem, impreuna, prezenta in Europa Centrala si de Est.

Avem o echipa multidisciplinara exceptionala condusa de Country Managerul nostru Fabio Razzetto si tehnologie de ultima ora si, impreuna cu MedLife, nu am nicio indoiala ca vom deveni lideri pe segmentul de Oncologie si una dintre clinicile de referinta din Europa Centrala si de Est.”

Neolife Medical Center Romania, cu un total de 250 de angajati si colaboratori, a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 92 milioane lei, in crestere cu peste 30% fata de anul 2019.

MedLife are in derulare inca 2-3 tranzactii de M&A importante atat pe zona de oncologie, cat si pentru cresterea retelei prezente din Romania. Este important pentru noi sa anuntam ca vom continua achizitiile la un nivel sustinut si in anii ce urmeaza, si ca avem din ce in ce mai mult apetit de a depasi granitele. Dupa ce un operator medical cu capital romanesc a dominat piata serviciilor medicale private de peste zece ani este momentul sa aratam ca putem deveni un operator cu ambitii balcanice si regionale. Faptul ca romanii vor sa se trateze cu medici romani si vor produse autohtone inclusiv in domeniul sanatatii este un mesaj important pentru capitalul autohton in ansamblu, implicit pentru singura firma din top trei de servicii medicale cu capital romanesc. Acesta tendinta de consum nu este una protectionista ci dimpotriva, este un echilibru natural ce se poate observa in toate tarile Europene. Este sanatos ca intr-o o economie functionala sa existe o imbinare armonioasa intre capitalul autohton si investitii straine.

Investim masiv in marirea retelei din Romania care este deja substantial mai mare decat orice alta retea privata, cu o acoperire net superioara la nivel de judet si in Capitala. Dorim ca abonatii nostri, persoane fizice sau angajati ai companiilor partenere sa stie ca exista acum o retea, si singura de altfel, la care pot ajunge cu masina intr-o ora, indiferent de locul in care s-ar afla, acasa, in concediu sau in delegatie a mai declarat Mihai Marcu.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
453 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Titluri de participare

Titluri de participare – Unitati de fond sau actiuni emise de organisme de plasament colectiv, in functie de modul de constituire al acestora.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 28/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.973 RON +0.04 %
1 USD 4.6085 RON +0.42 %
1 GBP 5.8167 RON +0.35 %
1 CHF 5.0914 RON +0.47 %
1 CAD 3.3896 RON +0.39 %
1 AUD 2.9924 RON -0.09 %
1 NOK 0.4255 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 3
Membri online 0