Legendarul investitor Charlie Munger a murit la vârsta de 99 de ani

publicat in 29/11/2023 00:11

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Unul dintre marii investitori din toate timpurile a murit. Berkshire Hathaway raportează că Charlie Munger a murit astăzi la 99 de ani, cu puțin peste o lună înainte de a împlini 100 de ani.

Munger este cel mai bine cunoscut pentru rolul său de vicepreședinte al Berkshire Hathaway și parteneriatul său strâns cu Warren Buffett. A fost o adevărată legendă în lumea finanțelor și a investițiilor.

Născut în Omaha, Nebraska, în 1924, Munger a fost înzestrat cu o curiozitate insațiabilă și un intelect ascuțit. Contribuțiile sale la lumea investițiilor sunt de neegalat, iar înțelepciunea sa a fost o lumină călăuzitoare pentru investitorii la nivel global.

Principiile investiționale ale lui Munger, adesea livrate cu inteligența și claritatea sa caracteristică, au devenit axiome în sine. Printre cele mai renumite ale sale se numără:

  • “Dobânda compusă este a opta minune a lumii.”

  • “Nu investiți niciodată într-o afacere pe care nu o puteți înțelege.” 

  • “Banii mari nu sunt în cumpărare și vânzare, ci în așteptare.”

  • “Nu este necesar să faci lucruri extraordinare pentru a obține rezultate extraordinare.”

  • “Să știi ceea ce nu știi este mai util decât să fii genial.”

  • “Niciun pilot înțelept, indiferent cât de mare este talentul și experiența sa, nu reușește să-și folosească lista de verificare.”

  • “Cel mai bun lucru pe care îl poate face o ființă umană este să ajute o altă ființă umană să știe mai multe.”

În timp ce ne luăm rămas bun de la Charlie Munger, ne amintim de un om a cărui viață a fost o mărturie a puterii cunoașterii, răbdării și integrității. Învățăturile sale vor continua să inspire și să ghideze generațiile viitoare de investitori și lideri de afaceri.

Reprezentantii companiei Berkshire Hathaway au declarat: "Berkshire Hathaway în urmă cu câteva minute a fost înștiințată de membrii familiei lui Charlie Munger că a murit pașnic în această dimineață la un spital din California."

Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway, dorește să spună: “Berkshire Hathaway nu a putut au fost construite la statutul său actual fără inspirația, înțelepciunea și participarea lui Charlie.

Familia se va ocupa de toate afacerile conform instrucțiunilor lui Charlie.

În 2019, Warren Buffett a vorbit despre modul în care Munger și-a schimbat filosofia de investiții:

“Charlie Munger mi-a schimbat opiniile – le-a rafinat într-un mod uriaș, în ceea ce privește căutarea companiilor de calitate și căutarea capacității de a face o investiție care va funcționa timp de cinci sau 10 sau 20 de ani, spre deosebire de ceva în care ar putea rămâne încă un puf în trabuc. Și asta a funcționat OK, dar a fost la scară mică și chiar nu construiește nimic satisfăcător. Așa că m-a tot forțat să spun ‘este într-adevăr o afacere pe care vrem să o deținem pentru totdeauna?'”

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
146 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Societate de administrare a investitiilor (SAI)

Societate de administrare a investitiilor (SAI) – Persoana juridica constituita ca o societate mixta pe actiuni, in conformitate cu legea 31/1990 completata si modificata, cu autorizatia A.S.F./C.N.V.M., avand ca activitate principala administrarea ordinelor de plasament colectiv de valori mobiliare sau, sub autorizatia A.S.F./C.N.V.M., a altor ordine de plasament colectiv.

Vezi toți termeniiHolisun
Cursul BNR pentru data 26/02/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9731 RON -0.04 %
1 USD 4.5843 RON -0.28 %
1 GBP 5.8128 RON -0.19 %
1 CHF 5.2137 RON -0.08 %
1 CAD 3.3915 RON -0.49 %
1 AUD 3.0023 RON -0.45 %
1 NOK 0.435 RON -0.21 %


Statistici site
Total membri 1443
Activi azi 2
Membri online 1