Flash Note Alumil - 09.11.2021

publicat in 09/11/2021 20:41

Companii discutate:

2 aprecieri nete


Una dintre companiile pe care le urmaresc in perioada raportarilor financiare si pe care o detin in portofoliul meu este Alumil. Alumil este o societate listata la Bursa de Valori Bucuresti cu o capitalizare de aproximativ 46 de milioane de lei. Aceasta activeaza in industria comertului metalelor si a minereurilor metalice, in special a produselor din aluminiu.

Ceea ce m-a atras la Alumil a fost profitul realizat in prima jumatate a anului, de aproape 2 milioane de lei (cel mai mare profit realizat in ultimii 11 ani). Deasemenea, firma se afla intr-un context de piata foarte favorabil, cu o inflatie ridicata si cu un pret al aluminiului la maxime istorice. Ea a reusit sa se adapteze acestui context si a indexat preturile produselor in mod corespunzator, lucru care se reflecta si in cifra de afaceri de 40 de milioane de lei (cu 34.12% mai mare decat in semestrul I 2020). Alumil se situeaza bine si din punct de vedere al datoriilor, avand un multiplu debt-to-equity de 0.32 si o lichiditate curenta de 3.41.

In situatia fluxurilor de trezorerie, se observa ca numerarul net generat din activitati de exploatare este substantial mai mic, din cauza cresterii de creante comerciale. Totusi, acest lucru nu reprezinta o problema, dat fiind faptul ca Alumil are o durata medie de incasare a creantelor de 53 de zile.

Dupa o analiza atenta a rezultatelor financiare raportate in ultimii 5 ani am ajuns la concluzia ca a doua jumatate a anului este mult mai profitabila decat prima, pentru compania prezentata. In trimestrul al treilea, profiturile cresc considerabil fata de primul semestru, cresterea medie fiind nici mai mult, nici mai putin de 492% (se face referire la rezultatul net de la inceputul anului, pana la perioada respectiva, ci NU la cel realizat intr-un singur trimestru). Asadar, cred ca societatea ar putea raporta un profit de minim 5 milioane de lei, ceea ce ar fi un record.

Chiar daca profitul poate fi mai mic decat cel preconizat aici, cu siguranta va fi unul bun datorita exploziei de preturi ale imobiliarelor si a materialelor de constructie. Trebuie mentionat faptul ca actiunile ALU au crescut cu 81.6% de la inceputul anului, in timp ce indicele BET a crescut cu 31.02%, lucru care evidentiaza volatilitatea sporita a pretului actiunii. In plus, compania are o politica buna de dividend, cu randament ridicat, asa ca cine investeste acum se poate bucura de unul dintre cele mai mari randamente ale dividendelor de pe Piata Principala in 2022 (doar in cazul in care compania decide sa imparta profitul cu actionarii).

Pe partea de analiza tehnica, pretul a avut un impuls puternic in ultimele zile, iar volumele a crescut, adica multi investitori se asteapta la niste rezultate bune pentru companie. Asadar, Alumil ramane in portofoliul meu pe termen lung si va recomand si voua sa aruncati o privirea pestea ea, cel mai bine inainte de rezultatele financiare ce se vor publica pe 15 noiembrie.  



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
504 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Cont asistat

Cont asistat In cazul acestui tip de cont, intermediarul nu va putea efectua nici o operatiune in contul de portofoliu al clientului fara acordul acestuia, rezumandu-se asupra informarii acestuia privind eventualele operatiuni ce se pot efectua.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 18/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9763 RON +0.02 %
1 USD 4.6625 RON -0.24 %
1 GBP 5.8158 RON -0.23 %
1 CHF 5.1291 RON -0.02 %
1 CAD 3.3895 RON +0.11 %
1 AUD 3.0043 RON +0.05 %
1 NOK 0.4235 RON -0.59 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 0