Cum să investești la bursă folosind eToro

publicat in 30/09/2021 22:08

Companii discutate:

1 aprecieri nete


eToro, companie care operează una dintre cele mai importante platforme sociale de tranzacționare din lume, a intrat recent și pe piața locală, investitorii români având posibilitatea de a face tranzacții cu acțiuni, mărfuri, valute și criptomonede la costuri reduse sau, în anumite cazuri, fără a fi nevoiți să plătească niciun comision.

Ce este eToro

eToro este o companie de brokeraj și de social trading cu birouri în SUA, Marea Britanie, Cipru. Israel și Australia, lansată în 2007. De peste un deceniu, eToro este lider al revoluției FinTech la nivel global, operând cea mai importantă rețea socială de tranzacționare din lume, cu milioane de utilizatori înregistrați și o gamă largă de instrumente de tranzacționare și investiții inovatoare.

eToro permite clienților săi să efectueze depuneri și retrageri folosind o multitudine de metode precum transferurile bancare, cardurile bancare și multe altele. eToro oferă valori reduse ale depunerilor minime și comisioane unificate.

Atunci când deschizi o poziție LONG, fără efect de levier, pentru acțiuni sau ETF-uri, pe eToro, plătești 0% comision. Nu există spread-uri, și nu se percep comisioane sau taxe ascunse. eToro oferă spread-uri competitive pentru alte clase de active, inclusiv spread-uri de 1 pip pentru cele mai importante perechi Forex.

Detalii suplimentare despre costurile și comisioanele percepute de eToro pot fi găsite la această pagină.

Platforme tranzacționare bursă - Cum funcționează eToro

În 2010, eToro a lansat OpenBook, o platformă socială de tranzacționare ce include opțiunea CopyTrading, care permite utilizatorilor să vadă, urmărească și să copieze investițiile făcute de traderii de top din rețea. Aceasta a fost prima platformă socială de tranzacționare din lume și a atras atenția la nivel global, câștigând premiul „Best of Show” pentru anul 2011 la FinovateEurope.

La acest link poți afla mai multe despre ce înseamnă tranzacționarea socială prin eToro.

În 2013, pe lângă mărfurivalute și alte active, pe eToro este adăugată o selecție variată de acțiuni (care este în continuă creștere), permițându-le traderilor să își diversifice portofoliile și mai mult, inclusiv prin investițiile în piața bursieră globală.

eToro oferă peste 2.000 de instrumente financiare care pot fi tranzacționate pe platforma sa multi-asset. Accesul la platforma eToro poate fi făcut și prin intermediul aplicațiilor dedicate din App Store sau Google Play.

eToro a lansat și un nou produs de investiții tematice, pe termen lung - CopyPortfolios. Acestea sunt portofolii gestionate, care reunesc traderi de top sau diverse active, respectând o strategie de piață stabilită în prealabil. Majoritatea produselor CopyPortfolios sunt antrenate de motoare de învățare automatizată, cu rolul de a genera rentabilitate maximă în orice moment.

0 commission RO V2

Suma minimă pentru o depunere la eToro

Investitorii care își deschid un cont la eToro pot începe să facă tranzacții după de depun o sumă minimă de 50 de dolari.

Mai multe detalii despre suma minimă pentru o depunere la eToro puteți citi la acest link.

Bitcoin pe eToro și alte criptomonede

După ce a oferit în premieră în 2013 tranzacționarea Bitcoin cu ajutorul CFD-urilor, eToro și-a extins în 2017 oferta de criptomonede, permițându-le clienților să tranzacționeze și să investească în EthereumXRP (de la Ripple Labs) și în alte criptomonede populare.

Utilizatorii eToro pot beneficia și de pe urma simplei dețineri de criptoactive. Cu serviciul dedicat pentru participație al eToro, utilizatorii se bucură de o creștere simplă, sigură și fără bătăi de cap a investițiilor lor în criptoactive.

Participația pe eToro este un proces care permite utilizatorilor care dețin și păstrează criptoactive să câștige recompense, doar pentru că le păstrează. eToro derulează procesul de participație în numele utilizatorilor săi. Recompensele constau din mai multe criptoactive de același fel, ceea ce înseamnă că utilizatorii își cresc criptoactivele, folosind un mecanism similar cu cel prin care o persoană poate câștiga dobândă la bani.

Deținerea de participații pe eToro este un proces simplu, sigur și lipsit de bătăi de cap. Recompensele pentru participații sunt plătite lunar utilizatorilor, în criptoactivul acceptat, fără a fi necesară nicio acțiune din partea acestora.

Criptoactivele deținute rămân în proprietatea utilizatorilor eToro. La rândul lor, utilizatorii încredințează eToro derularea întregii proceduri de participație, într-un mod sigur și eficient.

Mai multe detalii despre cum poți primi recompense pentru participații poți vedea la acest link.

Review-uri și păreri despre eToro

Majoritatea utilizatorilor care au folosit eToro apreciază în special platforma de tranzacționare, opțiunile de tranzacționare socială, costurile reduse percepute clienților, precum și durata redusă de timp necesară deschiderii unui cont.

Un alt element apreciat de utilizatori constă în faptul că eToro a achiziționat o poliță de asigurare de la compania londoneză Lloyd, în beneficiul clienților săi. Asigurarea acoperă creanțele clienților eligibili eToro care suferă pierderi în eventualitatea improbabilă în care compania devine insolvabilă și în caz de conduită necorespunzătoare (conform definiției din politica aplicabilă).

Asigurarea acoperă: (i) până la 1 milion de Euro, GBP sau AUD (în funcție de entitatea reglementată); (ii) până la limita cumulată achiziționată de eToro; și (iii) în funcție de o sumă în exces (conform definiției din politica aplicabilă).

Puteți citi la acest link mai multe păreri despre eToro scrise de utilizatorii care au folosit platforma casei de brokeraj.

Disclaimer: CFD-urile sunt instrumente complexe ce implică un risc ridicat de a pierde bani din cauza efectului de levier. 67% din conturile investitorilor de retail care tranzacționează CFD-uri, prin intermediul acestui furnizor, pierd bani. Înainte de a tranzacționa, ar trebui să evaluați dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite asumarea unui risc ridicat de a pierde bani.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZInvestitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(43 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
300 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Enterprise value (EV) / EBIT sau Enterprise value (EV) / EBITDA

EBIT este profitul inainte de deducerea cheltuielilor financiare si a celor cu impozitul pe profit iar EBITDA este EBIT la care se adauga cheltuielile cu amortizarea. Comparatia cu EBIT sau EBITDA este cea mai fireasca de altfel pentru Enterprise Value, avand in vedere ca aceasta ia in calcul procesul operational in sine.

Un raport EV/Profit net nu si-ar avea rostul, pentru ca profitul net include si venituri si cheltuieli de alta natura decat cele operationale. EV/EBIT sau EV/EBITDA pot fi vazute, asadar, ca un fel de PER insa la nivel strict operational.

Exista mai multe moduri de a calcula acest indicator, in functie de EBIT ori EBITDA luate in considerare. O varianta este includerea ultimelor rezultate anuale (LFY - last fiscal year), o alta varianta, ceva mai rar intalnita, este utilizarea rezultatelor medii pe ultimele 4-7 exercitii financiare anuale, foarte populara fiind si metoda ce are in vedere EBIT ori EBITDA pe ultimele patru trimestre consecutive, adica pe ultimele 12 luni (LTM - last twelve months, sau TTM - trailing twelve months).

Enterprise value (EV) / Sales

Raportul EV/Sales poate fi vazut ca un fel de P/S, la nivel operational.

Vezi toți termeniiXTB Online Trading
Cursul BNR pentru data 30/05/2023
Moneda Curs
1 EUR 4.964 RON +0.12 %
1 USD 4.6302 RON +0.06 %
1 GBP 5.748 RON +0.65 %
1 CHF 5.1284 RON +0.15 %
1 CAD 3.4104 RON +0.20 %
1 AUD 3.0306 RON +0.13 %
1 NOK 0.417 RON +0.17 %


Statistici site
Total membri 1322
Activi azi 1
Membri online 0