Cum să evitați deciziile emoționale/impulsive în investiții

publicat in 24/01/2021 16:48

Companii discutate:

2 aprecieri nete


Bursa este una dintre cele mai volatile piețe de acolo. Puteți cumpăra sau vinde o poziție de stoc în valoare de mii de dolari printr-un clic de buton. În acest sens, există imensa oportunitate de a cumpăra și vinde ori de câte ori doriți, pentru a vă investi lichid. Cu toate acestea, acest lucru deschide ușa către cumpărarea sau vânzarea emoțională / de panică, care ar putea să vă facă să pierdeți toți banii investiți. 

Deciziile de investiții bazate pe frică sau lăcomie sunt principalul motiv pentru care atât de mulți oameni cumpără la vârfurile pieței și vând la fundul pieței. În timpul prăbușirii pieței din 2007-2008, ieșirile nete de fonduri au atins nivelul de jos al pieței, însă teama domina inimile multora pentru a reinvesti înapoi. Așadar, înțelegerea modului de evitare a deciziilor emoționale este esențială pentru a deveni un investitor de succes.

Există multe articole care vorbesc despre toleranța la risc și media costului dolarului ca modalități de reducere a investițiilor emoționale. Cu toate acestea, atât cât înțeleg importanța lor, nu cred că acestea vor rezolva problema din rădăcinile sale. Personal folosesc o metodă în 3 pași care îmi permite să asigur decizii logice de investiții,

?cid=1086130

Înțelegeți-vă strategia

Sună relativ simplu, dar este baza tuturor. Întreabă-te întotdeauna când investești într-o companie: „Deviez de la tipul de companii în care sunt bun să studiez și să investesc?” Dacă răspunsul este afirmativ, atunci dacă nu aveți un motiv scris cu toate numerele care vă confirmă teza cu privire la motivul pentru care este o cumpărare bună, atunci s-ar putea să FOMOING (Cumpărarea acțiunii din cauza fricii de a pierde profitul rapid și ușor) ).

Nu este greșit să investești într-o companie care nu îți urmează strategia dacă vezi o oportunitate. Personal am un portofoliu de acțiuni cu dividende atunci când investesc în principal în acțiuni de creștere și GARP. Cu toate acestea, nu numai că am făcut o cercetare adecvată, susținută cu numere, despre companie, dar, de asemenea, am făcut un videoclip pe YouTube despre motivul pentru care este o cumpărare bună pentru a mă asigura că nu pierd nimic.

Standardizează

Puteți reduce drastic șansa de vânzare sau cumpărare în panică prin simpla standardizare a modului în care căutați companiile în care doriți să investiți. Faceți un model de foaie Excel în care puteți nota toate numerele la care vă uitați de obicei într-o companie și o secțiune în care notați avantajele și dezavantajele afacerii companiei, managementului, sursele de venituri, etc. Având acel model de foaie Excel, puteți pur și simplu să atingeți oricând și să vă reamintiți de ce ați cumpărat stocul în primul rând și de unde vă aflați vezi-o peste câteva luni sau ani.

Având o singură foaie standardizată a tuturor acțiunilor pe care le cercetați de același tip, puteți începe, de asemenea, să comparați cu ușurință diferite companii într-o clipită și să luați decizii mai bune de investiții pentru a maximiza profitul.

Noteaza

Acest lucru poate suna intuitiv, dar scrieți chiar și lucruri simple pe care ați putea crede că vi le veți aminti, doar scrieți-le. Procesul pe care îl urmezi și tipul de datela care te uiți atunci când studiezi o companie, notează-l. Este mai bine să aveți lucruri scrise mai degrabă decât să vă bazați pe memorie, deoarece astfel vă puteți asigura că nu veți uita nimic.

0 commission RO V2

Concluzie

Pe scurt, este vorba despre a face ca numerele și cercetarea să ia decizia pentru dvs. și nu pentru instinctul dvs. și, având un mod standardizat scris de a face cercetarea, veți avea nevoie de mai puțină energie și timp pentru a ști de ce ați investit într-o companie atunci când doriți să vă revizuiți decizia de cumpărare după o perioadă de timp.

Puteti investi la bursa prin platformele:
– eToro – https://bit.ly/2TKvVa0
– Trading212 – https://bit.ly/3f4dJRp
– XTB – https://bit.ly/2YOgPlB
– Capital – https://bit.ly/3k2dJUs

Puteti investi in crypto prin platformele:
– eToro – https://bit.ly/2QGr5Zp
– Coinbase – https://bit.ly/cont-coinbase
– CryptoCom – http://bit.ly/cont-cryptocom
– LDVbank – https://bit.ly/2JR016Q
– Binance – https://bit.ly/38Zy4UK

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!

Aceasta este oopinie personală și nu ar trebui luată ca un sfat de investiții, o recomandare personală sau o ofertă sau o solicitare de cumpărare sau vânzare a oricărui instrument financiar. Acest material a fost pregătit fără a lua în considerare obiectivele de investiții ale anumitor destinatari sau situația financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetării independente. Orice referire la performanța anterioară sau viitoare a unui instrument financiar, a unui indice sau a unui produs de investiții ambalat nu este și nu ar trebui considerată ca un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Autorul nu face nicio reprezentare și nu își asumă nicio răspundere cu privire la acuratețea sau completitudinea conținutului acestei publicații, care a fost pregătit să utilizeze informații disponibile publicului.

?cid=560745


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
571 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Cont asistat

Cont asistat In cazul acestui tip de cont, intermediarul nu va putea efectua nici o operatiune in contul de portofoliu al clientului fara acordul acestuia, rezumandu-se asupra informarii acestuia privind eventualele operatiuni ce se pot efectua.

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 2
Membri online 0