Cum poți să faci față inflației?

publicat in 23/10/2019 05:14

Companii discutate:

3 aprecieri nete


Inflatia este o problema mare a zilelor noastre care ne afecteaza viata in ansamblu. O inflatie mare inseamna costuri mari pentru orice: produse si servicii. Inflatia este un fenomen cauzat ori de o emisiune excesiva monetara ce determina cresterea cererii de marfuri care la randul ei duce la marirea preturilor, ori de scumpirea materiei prime sau a energiei ce determina cresterea costurilor de productie si deci a preturilor.

Indiferent de cauzele ce o produc, inflatia are efecte materiale negative pentru cei cu venituri mici. Dar sunt cateva metode care te ajuta sa faci fata inflatiei. Presiunile inflaționiste din ultima perioadă, dar și incertitudinile care domină platoul economic național și internațional, îi fac pe români să fie tot mai siguri de faptul că banii pe care i-au economisit până acum se vor devaloriza rapid.

Problema e că nu prea există soluții sigure care să acopere inflația, iar acest lucru ne face să ne dăm întrebarea: "Cum să ne protejăm economiile în următorii ani? Oare suntem pregătiți financiar pentru vremurile care vor veni?"

Daca nu aveti inca cont de tranzactionare la bursa va recomand platforma https://bit.ly/2Guy5EN sau aceasta https://bit.ly/3f4dJRp sau aceasta https://bit.ly/2YOgPlB

75% of retail CFD accounts lose money!

Investițiile în mărfuri și aur Atât mărfurile, cât și aurul sunt active care au tendința de a se aprecia în perioada inflației. Aceasta este o alternativă spre care se îndreaptă tot mai mulți români care au economii serioase, pentru că aurul, de exemplu, nu va rămâne niciodată fără valoare. Așadar, poți investi în aur sau în instrumente financiare care au aurul ca activ suport.

Investițiile în titluri de stat O altă variantă de a-ți proteja economiile e să le investești în obligațiuni, ori acestea sunt considerate de experți cea mai sigură investiție, pentru că titlurile sunt garantate de stat. Mai mult, aceste instrumente nu sunt impozabile, pot fi tranzacționate la bursă, așa că îți poți accesa investițiile oricând ai nevoie de bani.

Investiții în acțiunile companiilor care au de câștigat de pe urma inflației Dat fiind că majoritatea companiilor pot majora prețurile o dată cu devalorizarea banilor, acțiunile pot fi considerate instrumente financiare care sunt influențate pozitiv de inflație. Companiile care beneficiază direct de pe urma inflației sun băncile (prin creșterea dobânzilor) sau companiile producătoare de energie și bunuri de larg consum.

Bunuri imobiliare de închiriat În cazul în care ai economisit mulți bani lichizi și nu ai vrea să-i depozitezi într-un cont bancar, ai posibilitatea să-i investești în bunuri imobiliare de închiriat. De regulă, acestea au tendința de a face față inflației și chiar de a o depăși. Atât la locuințe, cât și la terenuri agricole cererea de închirierea este tot mai mare din partea investitorilor străini. Astfel, nu doar că-ți poți proteja economiile de inflație, dar poți și să profiți de pe urma acesteia, mărind prețurile la chirie.

Analizeaza-ti stilul de viata Foarte multi ajung  „sa se intinda mai mult decat ii tine plapuma” cumparand lucruri pe care nu si le permit. Trebuie sa pui pe hartie prioritatile si venitul lunar inregistrat; trebuie sa stii sa tai din lista de cheltuieli tot ce nu este o prioritate caci pentru a face fata inflatiei trebuie sa cheltuiesti mai putin.

Fii intelept la cumparaturi Achizitioneaza doar ceea ce iti trebuie si nu ceea ce este la reducere (caci e posibil sa cumperi un produs pe care sa nu-l folosesti vreodata); deci, nu te lasa cuprins de febra reducerilor! Cumpara marcile ieftine si nu lasa brand-urile sa-ti faca cu ochiul!- de cele mai multe ori pretul unui produs depinde  de brand si nu de calitatea acestuia.

Cumpara atat cat consumi Un produs isi pastreaza calitatea pe o anume perioada de timp, dupa care incepe sa se altereze si deci sa nu mai poata fi folosit. Asta inseamna bani aruncati. Evita sa-ti arunci proprii bani cumparand putin si des in functie de cat consumi si de ce anume ai nevoie atunci.

După cum am menționat, nu există soluții 100% sigure care să-ți protejeze banii de inflație, variantele enumerate mai sus fiind tratate mai mult din punct de vedere teoretic. Ideea e că trebuie să abordăm prudent factorii care influențează creșterea sau descreșterea inflației și să ne diversificăm activele astfel ca să ne putem poziționa pe plus, indiferent de condițiile economice. 

?cid=560745


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ


Cuvinte cheie: inflatie, bani, sfaturi, ghid, marfuri, aur,


Investitor din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(35 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
397 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Marcarea la piata

Marcarea la piata – Actualizarea conturilor de marja, a garantiilor si a altor elemente de activ sau pasiv, cel putin la sfarsitul programului de operare, cu diferentele favorabile/nefavorabile rezultate din reevaluarea pozitiilor deschise.

Vezi toți termeniiXTB Online Trading
Cursul BNR pentru data 12/05/2021
Moneda Curs
1 EUR 4.9263 RON 0.00 %
1 USD 4.0599 RON +0.27 %
1 GBP 5.7396 RON +0.28 %
1 CHF 4.4905 RON +0.05 %
1 CAD 3.3591 RON +0.39 %
1 AUD 3.1684 RON -0.29 %
1 NOK 0.4914 RON +0.00 %


Statistici site
Total membri 928
Activi azi 23
Membri online 4