Prin bursa poți tranzacționează o gamă diversificată de CFD-uri pe mărfuri din diferite sectoare precum: energie, industrie, metale prețioase, agricultură. Poți avea expunere pe diferite produse - de la cupru și cafea, la argint și soia. Bucură-te de spreaduri competitive și de niveluri scăzute de marjă.
GLD este unul dintre cele mai populare ETF-uri din lume, oferind expunere la o clasă de active care a devenit din ce în ce mai importantă pentru procesul de alocare a activelor în ultimii ani.
Acest ETF poate fi utilizat în mai multe moduri:
- unii pot stabili poziții pe termen scurt ca o metodă de acoperire împotriva volatilității pieței de acțiuni, a slăbiciunii dolarului sau a inflației.
- alții ar putea dori să investească în aur ca parte a unei strategii de investiții pe termen lung.
SPDR Gold (GLD) este un produs relativ simplu, activele subiacente constau în lingouri de aur depozitate în seifuri securizate. Ca atare, prețul acestui ETF se schimbă în funcţie de prețurile aurului spot. Natura fizică a ETF-ului elimină orice incertitudine introdusă prin strategii bazate pe contracte futures, deși investitorii au de asemenea opțiunea de a aborda acest metale prețioase prin intermediul unor fonduri futures cum ar fi UBG și DGL.
Pentru cei ce doriti sa invesiti in AUR, aveti aici un ETF care replica cotatia aurului si pe care va recomand sa il luati in considerare --> https://goo.gl/DGiBso
Alternativele principale la GLD sunt alte ETF-uri aurate fizic, inclusiv AGOL, SGOL și IAU. Primele două pe această listă pot face apel la investitorii care doresc să-și scape aurul în afara New York-ului și Londrei; AGOL stochează lingouri în Singapore, în timp ce seifurile SGOL se află în Elveția. IAU reprezintă, în opinia mea, o modalitate mai bună de a juca aur prin structura tranzacționată de bursă.
- Vezi oferta pentru ETF-uri de la eToro – https://bit.ly/2TKvVa0 (Your capital is at risk!)
- Vezi oferta de ETF-uri de la XTB – https://bit.ly/2YOgPlB (Your capital is at risk!)
- Vezi oferta de ETF-uri de la Trading212 – https://bit.ly/3f4dJRp (Your capital is at risk!)
- Vezi oferta de ETF-uri de la Capital –> https://bit.ly/3k2dJUs (Your capital is at risk!)
Ce sunt mărfurile? Piața mărfurilor este una dintre cele mai interesante segmente din piața financiară. O marfă este de obicei o resursă naturală care poate fi procesată și vândută. Aceasta include bunuri agricole, metale, energie, minerale și multe altele. Mărfurile sunt un sector unic al piețelor financiare. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale tranzacționării de mărfuri este relația complexă dintre cerere și ofertă, dintre factorii economici și obiceiurile consumatorilor, ceea ce oferă prețurilor potențial de a fluctua rapid. Este important de reținut că vânzarea și cumpărarea de mărfuri este de obicei făcută prin contracte futures standardizate pe mai multe piețe de schimb. Asta înseamnă că nu trebuie să cumperi un baril de petrol și să-l depozitezi în gradina ta. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a cumpăra un contract futures este să devii un trader de mărfuri.
Cea mai cunoscută și cea mai veche piață de schimb este Chicago Board of Trade [CBOT], de unde un trader poate cumpăra contracte futures pe mărfuri cunoscute din agricultură, inclusiv grâu, porumb, ovăz, orez, soia și multe altele. Totuși, faptul că tranzacționarea de mărfuri se face prin intermediul contractelor futures, are implicațiile sale. Contractele futures permit unui trader să cumpere sau să vândă o marfă fără nevoia de a o depozita, ceea ce permite speculatorilor să participe la piață. Piața mărfurilor este ușor diferită de altele. Cele mai importante sunt aspectele fundamentale, însă analiza tehnică poate, de asemenea, juca un rol important. Totuși, atunci când tranzacționează mărfuri, un trader trebuie să țină cont de mai multe aspecte, inclusiv sezonalitatea sau starea vremii. În plus, trebuie să reții că fiecare marfă este guvernată de propriile legi. Asta înseamnă că ceva ce funcționează pe piața petrolului, poate fi inutil dacă este aplicat pe piața grâului sau pe alte piețe de mărfuri agricole. Un lucru este cert – piața mărfurilor este cea mai interesant de tranzacționat.
Ce poate influența piața mărfurilor? Relația dintre cerere și ofertă poate fi crucială pentru prețul mărfurilor. De aceea este important să fim cu ochii pe publicările de date. De exemplu, traderii de petrol urmăresc schimbările săptămânale ale stocurilor de petrol raportate de Departamentul de Energie pentru a vedea dacă cererea sau oferta dictează direcția pieței. O creștere a stocurilor este un semnal bearish, deoarece indică faptul că oferta este mai mare decât cererea. Iată cele mai importante tipuri de rapoarte de urmărit:
- Modificările de stocuri - după cum am prezentat în exemplul despre petrol, modificările de stocuri sunt un mod interesant de a vedea dacă cererea joacă un rol mai important în piață la un moment dat. Fiecare marfă are tipul ei de raport cu frecvența sa de publicare, de asta este important să fii la curent cu ele. Iată câteva rapoarte care merită urmărite: Petrol - API, DOE publicat în fiecare săptămână; mărfurile agricole - raportul USDA publicat la finalul fiecărei luni.
- Rapoarte despre balanță – În timp ce modificările de stoc pot indica ce parte dictează piața pe moment, rapoartele despre balanță pot confirma sau nega acele indicații. Sunt publicate mai rar decât rapoartele despre schimbările de stocuri, însă ar putea conține informații mult mai importante. De exemplu, raportul lunar OPEC despre situația pieței petrolului este un raport despre balanță. Acesta indică schimbările de cerere, ofertă și producție și include estimări pentru lunile viitoare.
Fiecare marfă are rapoartele sale care merită urmărite, așa că ar trebui să te familiarizezi cu ele înainte de a începe să tranzacționezi mărfuri. Momentul publicării este de obicei un moment de creștere puternică a volatilității, așa că fii la curent cu datele de publicare ale acestora.
Ce este un CFD când vine vorba despre tranzacționarea de mărfuri? Termenul CFD vine de la contracte pentru diferență. Un contract pentru diferență creează, după cum sugerează numele, un contract între două părți în ce privește mișcarea prețului unui activ. În cazul CFD-urilor cu suport pe mărfuri, părțile speculează direcția viitoare a prețului unei anumite mărfi. De exemplu, un cumpărător de CFD cu suport pe petrol (CFD cu suport pe Petrol Brent) presupune că petrolul Brent poate crește în viitor. Există mai multe caracteristici-cheie ale CFD-urilor ce fac din acestea un produs interesant:
- CFD-urile sunt produse financiare derivate
- CFD-urile se tranzacționează cu levier
- Poți profita atât de mișcările de creștere cât și de cele de scădere ale prețurilor
- Oferim contracte pentru diferență pe mai mult de 3000 de piețe globale, inclusiv indici, acțiuni, perechi valutare, mărfuri și ETF-uri
Posibilitatea de a deschide tranzacții long sau short alături de faptul că CFD-urile sunt produse tranzacționate cu levier fac din acesta unul dintre cele mai populare moduri de tranzacționare a mișcărilor pe termen scurt din piețele financiare din zilele noastre.
Puteti investi la bursa aici https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/3f4dJRp sau aici https://bit.ly/3k2dJUs
- Mentorat de investiții la bursă: —>> https://bit.ly/2PvDpKZ
- Cursuri și ghiduri de investiții – De unde înveți să investești – https://bit.ly/2F7qg6w
- Inscrie-te in: Invest Club – Comunitatea Investitorilor din Romania.