Ce coș de acțiuni au depășit performanța bursei în timpul crizelor financiare

publicat in 22/02/2023 04:52

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Piețele bear pot genera adesea sentimente diferite în rândul investitorilor. Pe de o parte, oamenii sunt îngrijorați de banii deja pierduți și sunt îngrijorați de faptul că piețele ar putea să scadă și mai mult și poate că este timpul să reducă pierderile. Pe de altă parte, există un sentiment de oportunitate de a cumpăra o acțiune în timp ce aceasta este scăzută și apoi de a încasa bani mulți atunci când piața crește din nou.

În condițiile în care piața este în scădere, am încercat să ne inspirăm din scăderile anterioare și să vedem care au fost stocurile care au fost marii câștigători în acele perioade. Atunci când economia nu merge bine, oamenii își adaptează comportamentul la vremuri.

Consumatorii achiziționează produse mai ieftine, încearcă să economisească bani făcând mai multe reparații la domiciliu și la mașină, caută luxul "low cost" - de la mâncarea în oraș, jucării sau chiar o vacanță cu buget redus - dar mențin, de asemenea, cheltuielile critice pentru sănătate.

Deși performanțele din trecut nu ne pot oferi garanții pentru viitor, examinarea recesiunilor anterioare și luarea în considerare a modului în care consumatorii și întreprinderile și-au schimbat comportamentul de cumpărare ca răspuns la acestea poate ajuta investitorii să ia decizii mai informate și să se descurce mai bine în timpul acestor recesiuni.

Am decis să analizăm acțiunile din Marea Britanie și SUA și să le punem pe fiecare în propriul coș de recesiune.

Grupul nostru de acțiuni britanice de recesiune a depășit performanța FTSE 100 cu 29% în timpul prăbușirii financiare globale din 2007-9 și cu 13% în timpul recentei perioade Covidiu din prima jumătate a anului 2020.

Coșul britanic de acțiuni de recesiune include o serie de "acțiuni defensive", cum ar fi companiile farmaceutice AstraZeneca și GlaxoSmithKline, precum și acțiunile din sectorul tutunului British American Tobacco și Imperial Brands, ambele beneficiind de randamentele dividendelor lor de peste 7%, lider de piață. De asemenea, sunt incluse acțiuni din domeniul produselor de consum și al produselor alimentare, cum ar fi Unilever și Premier Foods. Printre alte acțiuni se numără: Biffa, Pearson, Primary Health Properties și 3i Infrastructure.

Grupul de recesiune din SUA s-a descurcat și mai bine în timpul crizei financiare mondiale, depășind S&P 500 cu 41%, dar doar cu 5% în timpul recesiunii Covid, care a durat mai puțin.

Pentru coșul de recesiune din SUA, discount, și retaileri cu prețuri mici, cum ar fi Walmart, Ross Stores și Dollar Tree, cu McDonalds beneficiind, de asemenea, de consumatorii care caută ieșiri mai ieftine. În mod similar, sunt incluse mărci de bricolaj pentru casă precum Home Depot, Lowe's și stocurile de piese de schimb auto Autozone și O'Reilly. Acțiunile legate de sănătate, precum Amgen, Abbott Laboratories și Amgen, au făcut de asemenea parte din coș.

La fel de impresionantă este și performanța "all-weather" a ambelor. Acțiunile de recesiune din SUA au crescut cu 833% din ajunul crizei financiare globale până în prima jumătate a anului 2022, față de 'doar' 170% pentru S&P 500 și 360% pentru NASDAQ. În mod similar, acțiunile britanice care alcătuiesc coșul de recesiune au crescut cu 183% față de 15% pentru FTSE 100, în aceeași perioadă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
457 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Pret / Cash flow sau P/CF - price to cash flow

Pret / Cash flow (P/CF) este un indicator asemanator cu P/E si P/S, avand insa la numitor un element considerat de multi drept mai important decat profitul si cifra de afaceri, si anume fluxul de numerar, sau cash flow-ul. Scopul final al oricarei afaceri este generarea de profit, dar scopul generarii de profit este obtinerea de bani, asa ca, prin extindere, se poate spune ca scopul unei afaceri poate fi la fel de bine maximizarea, mai ales pe termen lung, a cash flow-ului. In afara de asta, raportul privind fluxurile de numerar este considerat mai transparent decat bilantul si contul de profit si pierdere, fiind mai greu de ascuns eventualele probleme pe care le-ar putea avea firma. Punctul slab al indicatorului P/CF este insa ca fluxul de numerar este mai volatil decat alti indicatori, chiar si decat profitul. O investitie realizata intr-o perioada se reflecta mult mai puternic aici decat la profit.

Vezi toți termeniiROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/06/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9763 RON -0.01 %
1 USD 4.6356 RON -0.10 %
1 GBP 5.901 RON +0.26 %
1 CHF 5.2368 RON +0.17 %
1 CAD 3.3791 RON +0.10 %
1 AUD 3.0913 RON +0.65 %
1 NOK 0.4384 RON +0.92 %


Statistici site
Total membri 1466
Activi azi 2
Membri online 0