Astăzi se listeaza la bursă Reddit. Iată cum și unde se poate investi în acțiunile platformei de socializare

publicat in 21/03/2024 00:41

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Astazi vom putea tranzactiona actiunile platformei de socializare Reddit la o evaluare in IPO de 6.4 miliarde de dolari.

Mulți investitori și analiști au așteptat cu nerăbdare acest IPO. După ce a așteptat câțiva ani îmbunătățirea condițiilor pieței, Reddit, cunoscută pentru influența sa asupra „meme stocks”, se listează în sfârșit la bursă cu o evaluare estimată la 6,5 ​​miliarde de dolari.

Site-ul web Reddit are 73 de milioane de utilizatori activi zilnic unici și aproximativ 267 de milioane de utilizatori activi săptămânal unici. Reddit este primul IPO tehnologic semnificativ din 2024 și „este gata să fie una dintre cele mai mari IPO ale anului”, potrivit Bloomberg.

👉 Pentru a putea tranzactiona actiunile REDDIT, deschideti un cont de tranzactionare aici: https://bit.ly/actiuni-reddit

Platforma are în plan folosirea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți afacerea.

Cu puțin timp înainte de anunțarea cererii de listare, Reddit și Google au anunțat că extind parteneriatul și faptul că rețeaua socială va folosi Google Cloud și soluția de inteligență artificială Vertex AI pentru a îmbunătăți platforma.

În plus, Reddit oferă posibilitatea unor utilizatori „de top”, cum ar fi moderatori sau cei care au un număr foarte mare de Karma, un sistem de punctare a activității de pe platformă, ocazia de a cumpăra acțiuni la IPO, potrivit The Verge. Aceasta este o practică de obicei rezervată investitorilor profesioniști care vor să cumpere acțiuni la un preț mai mic până la deschiderea pieței.

ATENTIE: Sa va asteptati la volatilitate in prima zi de tranzactionre. Aceasta postare NU este un sfat de tranzactionare.

Faceti-va un bine si inscrieti-va intr-o comunitate unde fiecare se ajuta intre ei pe tru a creste. Comunitatea MAIOR ARMY de pe DISCORD pentru asta am facut-o iar ARMY vine de la disciplina si de la ideea de a creste IMPREUNA.

👉 Aici va puteti inscrie in comunitate: https://maiorarmy.ro/prezentare-premium/

Să fie Reddit evaluată prea sus de investitori?

Raportul de evaluare a Reddit, în comparație cu alte companii listate din domeniul social media și al publicității nu pare deosebit de atractiv. Dacă numărul mediu zilnic de utilizatori (baza de venituri) ar fi similar cu cel al familiei de aplicații Meta Platforms (aproximativ 3,200 miliarde de utilizatori activi pe Facebook, Instagram și WhatsApp), evaluarea Reddit ar putea fi de aproximativ 2.700 miliarde de dolari, față de evaluarea de 1.260 miliarde de dolari doar pentru Meta. Dar nici măcar o astfel de comparație nu pare să se apropie de această scară, deoarece în 2023, venitul pe utilizator (ARPU) al Reddit era de aproximativ 0,78 dolari, față de cei 44,6 dolari generați de Meta.

De asemenea, dacă juxtapunem evaluarea cu alte companii care activează în sectorul publicității și al internetului, de exemplu, și cu acțiunile Opera, vedem că evaluarea este ridicată. Opera are aproximativ 350 de milioane de utilizatori și, cu un ARPU de peste 1,4 dolari, un profit net în plină expansiune și o datorie aproape zero, compania este evaluată la 1,4 miliarde de dolari. Adevărul este, însă, că profitabilitatea Reddit se îmbunătățește treptat.

În 2023, Reddit a înregistrat o pierdere netă de 90,8 milioane de dolari, la venituri record de 804 milioane de dolari. În 2022, compania a marcat o pierdere de 158,6 milioane de dolari, la venituri de 666,6 milioane de dolari. Așadar, ar putea investitorii să evalueze prea sus prețul companiei?

La mai bine de doi ani de la prima depunere confidențială la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC), investitorii au o nouă șansă de a cumpăra acțiuni ale „forumului lor preferat”. Se pare că investitorii predispuși la risc ar putea conduce acțiunile RDDT, sperând la o volatilitate peste medie. Atenția Wall Street este acum concentrată pe Reddit, dar se pare că vom vedea câteva IPO-uri interesante în lunile următoare. Pe piața americană, printre acestea se numără Rubrik, susținută de Microsoft, specializată în securitatea datelor, și Waystar Technologies, care activează în sectorul sănătății. În Europa, merită atenție viitoarele oferte publice inițiale ale unor companii precum Douglas și Golden Goose.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
123 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Cont de pozitie

Cont de pozitie – Contul deschis in sistemul electronic de compensare-decontare pentru membrii compensatori/noncompensatori si/sau clientii acestora in care sunt evidentiate contractele cumparate si/sau vandute, precum si pozitiile deschise cu instrumente financiare ca urmare a incheierii de tranzactii.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 26/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9765 RON +0.00 %
1 USD 4.6373 RON -0.03 %
1 GBP 5.8018 RON -0.08 %
1 CHF 5.0832 RON -0.02 %
1 CAD 3.3966 RON +0.14 %
1 AUD 3.032 RON +0.12 %
1 NOK 0.422 RON -0.33 %


Statistici site
Total membri 1460
Activi azi 2
Membri online 0