Cum decizi care tip de portofoliu ti se potrivește?

Deoarece fiecare clasă de active are propriul nivel de rentabilitate și risc, investitorii ar trebui să ia în considerare toleranța la risc, obiectivele de investiții, orizontul de timp și banii disponibili pentru a investi ca bază pentru compunerea activului. Toate acestea sunt importante, dacă dorești să ai un portofoliu optim.

Investitorii cu un orizont de lungă durată și cu sume mai mari de investit se pot simți confortabil cu opțiuni de risc ridicat și cu randament ridicat. Investitorii cu sume mai mici și cu o durată mai scurtă de timp pot prefera alocări cu risc redus, cu rentabilitate redusă.

Pentru a facilita procesul de alocare a activelor pentru clienți, multe companii de investiții creează o serie de portofolii model, fiecare cuprinzând proporții diferite de clase de active.

Fiecare portofoliu satisface un anumit nivel de toleranță la risc pentru investitori. În general, aceste portofolii de model variază de la cele conservatoare la cele foarte agresive.


Sursa: Invest Club și Investopedia

Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email
XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valori mobiliare

Valori mobiliare – Actiuni emise de societati comerciale si alte valori mobiliare echivalente ale acestora, negociate pe piata de capital; obligatiuni si alte titluri de creanta, inclusiv titlurile de stat cu scadenta mai mare de 12 luni, negociabile pe piata de capital; orice alte titluri negociate in mod obisnuit, care dau dreptul de a achizitiona respectivele valori mobiliare prin subscriere sau schimb, dand loc la o decontare in bani, cu exceptia instrumentelor de plata.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 1