Bine de retinut despre portofolii

Revizuieste si adapteaza

După ce portofoliul tău este în funcțiune, este important să efectuezi o revizuire periodică. Aceasta include o considerare a modului în care viața și nevoile tale financiare s-au schimbat. Ia periodic în considerare dacă este timpul să schimbi ponderea activelor din portofoliul tău.

Chiar dacă prioritățile nu s-au schimbat, poți constata că portofoliul tău trebuie reechilibrat periodic. Adică, dacă un portofoliu moderat agresiv ar acumula o mulțime de câștiguri din acțiuni, este posibil să muți o parte din acest profit în investiții mai sigure, cum ar fi instrumentele cu venit fix sau cash si echivalent de cash.


Optimizarea portofoliului


Ce ar trebui sa realizam prin optimizarea portofoliului?

    Ia în considerare opusul „a pune toate ouăle într-un singur coș”. Alocarea investițiilor între diferite clase de active este o strategie esențială pentru a vă minimiza riscul și a vă potența câștigurile.

Prin optimizarea portofoliului ar trebui sa ne diversificam portofoliul investitional astfel incat sa atingem cel mai optim rezultat investitional, tinand cont de strategia și riscurile investiționale pe care suntem pregatiti sa le asumăm.

Optimizarea portofoliului se realizeaza prin diversificarea investitiilor și “împărțirea oualor in mai multe cosuri”. 

Aceste “cosuri de oua” reprezinta de regula un mix de acțiuni, obligațiuni, cash și echivalent de cash sau alte active financiare, precum si derivatele financiare.


Sursa: Invest Club și Investopedia

Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email
XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valori mobiliare

Valori mobiliare – Actiuni emise de societati comerciale si alte valori mobiliare echivalente ale acestora, negociate pe piata de capital; obligatiuni si alte titluri de creanta, inclusiv titlurile de stat cu scadenta mai mare de 12 luni, negociabile pe piata de capital; orice alte titluri negociate in mod obisnuit, care dau dreptul de a achizitiona respectivele valori mobiliare prin subscriere sau schimb, dand loc la o decontare in bani, cu exceptia instrumentelor de plata.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 0