NN (L) International ING Dinamic RON

VUAN: 1297.33 RON

Randament 1 luna: 1.12 %

Randament 12 luni: 8.82 %

Despre Fond

NN (L) International ING Dinamic RON este un fond de fonduri, care investește în principal într-un portofoliu diversificat de fonduri de acțiuni și obligațiuni globale, regionale, precum și românești. Fondul poate cuprinde atât fonduri administrate activ, cât și pasiv. Alte instrumente financiare (de exemplu lichidități, instrumente ale pieţei monetare, imobiliare cotate la bursă etc.) pot fi utilizate în scopul atingerii obiectivelor de investiții.

Fondul utilizează managementul activ pentru a răspunde la condițiile în schimbare de pe piață, utilizând, între altele, analiza fundamentală și comportamentală, ceea ce duce la alocări dinamice ale activelor în timp. Prin urmare, poziționarea fondului se poate abate semnificativ de la indicele de referință.

Fondul este administrat activ raportat la un profil de investiții compus din 15% titluri de stat românești (indice de referință Bloomberg Barclays Emerging Markets Local Currency Romania), 25% obligațiuni denominate cu precădere în euro (indice de referință Barclays Euro Aggregate), 35% acțiuni globale (indice de referință MSCI World Net), 15% acțiuni românești (indice de referință Romania (BET-XT) TR) și 10% imobiliare globale (indice de referință 10/40 GPR 250 Global Net). 

Pe o perioadă de cinci ani, ne propunem să depăşim performanţa indicelui de referinţă combinat. Indicele de referință constituie o reprezentare în linii mari a universului nostru investițional. Fondul poate include, de asemenea, investiții în valori mobiliare care nu fac parte din universul indicelui de referință. Se aplică o strategie de acoperire a riscului valutar, deci nu există un indice de referinţă pentru această clasă specifică de acţiuni acoperită împotriva riscurilor. Punem accent pe creşterea stabilă a capitalului. 

Fondul se străduieşte să adauge valoare prin trei abordări:

  • alocarea către şi în cadrul claselor de active și sectoarelor
  • selecţia acțiunilor și obligațiunilor dintr-un set divers de fonduri de investiţii NN Investment Partners
  • diversificarea portofoliului şi gestionarea riscurilor. 

Moneda de bază a subfondului este Euro (EUR), iar subfondul poate fi expus şi la alte monede decât Euro. Prin acoperirea riscului pentru această clasă de acţiuni, ne propunem să efectuăm schimbul monedei de bază a subfondului (EUR) cu moneda acestei clase de acţiuni - leul românesc (RON). Expunerea faţă de alte monede decât RON în cadrul subfondului rămâne în această clasă de acţiuni. 

Acoperirea riscului valutar constă în adoptarea unei poziţii de compensare în altă monedă. Puteţi vinde participaţia dumneavoastră la acest fond în fiecare zi (lucrătoare) în care se calculează valoarea unităţilor, adică zilnic în cazul acestui fond. 

Fondul nu are ca scop să vă ofere dividende. Acesta va reinvesti toate câştigurile.

Despre Administrator
Administrator de fond NN Investment Partners B.V.
Telefon 0214.028.551
Adresa Str. Dr. Staicovici nr. 2 Opera Center II, Bucuresti
Email investment.partners@nnip.ro
Website https://www.nnip.com

NN Investment Partners B.V. The Netherlands, Sucursala Bucuresti este reprezentanta in Romania a NN Investment Partners, principalul administrator de active financiare din cadrul Grupului NN.

Pe plan global, NN Investment Partners este una dintre cele mai importante societati de administrare a activelor, cu un volum total de active sub administrare de aproximativ 330 miliarde euro (la sfarsitul lunii septembrie 2011).

Cu peste 3.200 de angajati si cu prezenta in 32 de tari din Europa si Orientul Mijlociu, Asia-Pacific si America, NN Investment Partners ofera clientilor institutionali si retail acces la solutii investitionale locale, regionale sau globale.

Compania este prezenta in Romania din ianuarie 2008, specialistii din Bucuresti administrand peste 1.100 milioane lei (la sfarsitul lunii septembrie 2011) numai pentru cele doua fonduri de investitii, NN International Romanian Bond si NN International Romanian Equity. Pe langa aceste doua fonduri, compania administreaza si alte portofolii institutionale pe baza de mandat.

De asemenea, compania ofera acces investitorilor romani la o gama diversificata de fonduri de investitii internationale care acopera principalele clase de active si strategii investitionale. Din punct de vedere al acoperirii geografice, oferta este foarte diversificata, incluzand fonduri care au expunere globala sau fonduri cu diferite expuneri regionale (China sau Asia in ansamblu, America Latina, America de Nord, Europa emergenta sau Zona Euro).

Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Postează un răspuns
915 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Cifra de afaceri

Cifra de afaceri reprezinta cuantumul valoric al vanzarilor efectuate intr-o perioada de timp de catre o societate. Altfel spus, Cifra de afaceri cuprinde suma totala a veniturilor din operatiunile comerciale efectuate de firma, respectiv vanzarea de marfuri si produse ori prestarea de servicii intr-o perioadã de timp determinata. In cuantumul cifrei de afaceri nu se includ veniturile financiare si veniturile exceptionale. Cifra de afaceri este inregistrata la valoarea neta, dupa deducerea eventualelor discounturi, rabaturi acordate clientilor si a pierderilor probabile cu garantiile.

Cifra de afaceri este alcatuita din urmatoarele componente:

  • productia vanduta: include veniturile din vanzarea de produse finite, semifabricate, produse reziduale, executarea de lucrari, prestari de servicii, venituri si studii si cercetari, venituri din redevente, locatii de gestiune si chirii, venituri din activitatile anexe. Productia vanduta este evaluata la pret de vanzare, exclusiv taxa pe valoarea adaugata
  • venituri din vanzarea marfurilor: sunt specifice intreprinderilor comerciale dar si intreprinderilor cu activitate de distributie. Vanzarile de marfuri sunt evaluate la pret de vanzare (pretul pietei), exclusiv taxa pe valoarea adaugata.

Vezi toți termeniiXTB Online Trading
Cursul BNR pentru data 14/04/2021
Moneda Curs
1 EUR 4.9226 RON +0.00 %
1 USD 4.118 RON -0.45 %
1 GBP 5.6719 RON -0.43 %
1 CHF 4.4688 RON -0.07 %
1 CAD 3.2818 RON -0.13 %
1 AUD 3.1662 RON +0.45 %
1 NOK 0.4877 RON +0.41 %


Statistici site
Total membri 894
Activi azi 2
Membri online 0