UE intenționează să accelereze dezvoltarea reactoarelor nucleare mici

publicat in 27/01/2024 20:08

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Comisia Europeană urmează să dezvăluie în februarie o nouă alianță industrială privind reactoarele modulare mici (SMR), cu scopul de a implementa primele proiecte nucleare mici în Europa la începutul deceniului următor.

SMR-urile sunt reactoare nucleare avansate care au o capacitate de putere de până la 300 MW (e) pe unitate, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din capacitatea de generare a reactoarelor nucleare tradiționale, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA). SMR-urile oferă economii de costuri și timp de construcție și pot fi implementate treptat pentru a se potrivi cererii crescânde de energie, spune agenția.

UE și alte economii dezvoltate încearcă să stimuleze producția de energie nucleară pentru a-și îndeplini obiectivele ambițioase în materie de climă.

UE încearcă să înființeze o alianță industrială europeană privind SMR-urile, deoarece blocul comunitar asistă la "un interes reînnoit pentru energia nucleară și pentru potențialul său de a aborda toate provocările principale la îndemână: decarbonizarea, securitatea aprovizionării cu energie și autonomia strategică a UE", a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson, în noiembrie, la un eveniment al industriei.

"Implementarea cu succes a SMR-urilor trebuie să aibă loc până în următorul deceniu pentru a oferi o contribuție semnificativă la calea noastră către neutralitatea climatică până în 2050", a spus Simson.

Comisia a elaborat acum o alianță industrială europeană, al cărei obiectiv "este de a facilita și accelera dezvoltarea, demonstrarea și implementarea primelor proiecte SMR în Europa la începutul anilor 2030", potrivit unui proiect de declarație văzut de Bloomberg News.

SMR-urile ar putea fi o "contribuție cheie" la noul obiectiv al UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 90% până în 2040, potrivit proiectului.
Revenirea energiei nucleare în multe țări este de așteptat să conducă la o producție record de energie electrică din energie nucleară în 2025, a declarat Agenția Internațională pentru Energie (AIE) într-un raport la începutul acestei săptămâni.

Până anul viitor, se preconizează că producția globală de energie nucleară va depăși recordul anterior stabilit în 2021, a declarat AIE în raportul său Electricity 2024.

După criza energetică din 2022, multe guverne – cu excepția notabilă a Germaniei – au optat pentru a-și spori producția de energie nucleară pentru a asigura securitatea energetică și pentru a reduce emisiile generate de generarea de energie electrică, deoarece își propun să atingă emisii nete zero până în 2050.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
179 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valoare nominala

Valoare nominala – In cazul unei actiuni, este valoarea stabilita prin statut de catre institutia emitenta; aceasta este diferita de valoarea de piata a actiunii respective care inregistreaza fluctuatii periodice. Valoarea unitara a activului net (VUAN) – Valoarea unitara a activului net al unui OPCVM tranzactionabil publicata de B.V.B., in baza informatiilor furnizate de catre Emitent sau alta entitate responsabila.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 0
Membri online 0