UCM Reșița se transformă în Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.!

publicat in 24/01/2024 01:21

Companii discutate: UCM, H2O

1 aprecieri nete


Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Hidroelectrica a aprobat ieri tranzacția de preluare a companiei UCM (UCM RESITA S.A.). Aceasta va purta de acum înainte numele de „Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L.” și va avea ca principalul obiect de activitate fabricarea de motoare și turbine.

„Integrarea UCM în Hidroserv va aduce un mare aport pentru H2O (SOCIETATEA DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE IN HIDROCENTRALE HIDROELECTRICA S.A.) în ceea ce privește lucrările de mentenanță și reprezintă un moment foarte important în calendarul pentru anul 2024. Întreaga echipă managerială este pregătită să implementeze toate demersurile necesare finalizării transferului de business”, se arată într-un comunicat al Hidroelectrica.

Reamintim, pe data de 8 decembrie 2023 s-a semnat contractul cadru de vânzare a afacerii UCM Reșița S.A către Hidroelectrica S.A. Procedura de vânzare cuprinde toate activele, contractele în derulare, brevetele și licențele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare și îmbunătățire a hidroagregatelor și echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariați.

De asemenea, transferul de afacere include preluarea platformei de producție industrială ABC, preluarea parțială a platformei de producție Câlnicel, integrarea specialiștilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei și al execuției, asimilarea know-how-ului aferent proiectelor împreună cu documentațiile din arhiva proprie a UCMR, precum ș preluarea activelor/dotărilor cu mașini-unelte și utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparațiilor și retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare.

Prețul total pentru transferul dreptului de proprietate asupra afacerii și asupra tuturor bunurilor care intră în perimetrul tranzacției este de 67,87 milioane lei.

Pentru ca tranzacția să se finalizeze, era nevoie de aprobarea acesteia de către acționari în cadrul AGA Hidroelectrica.

Sursa: Reper24.roInvestitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
104 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Valoare nominala

Valoare nominala – In cazul unei actiuni, este valoarea stabilita prin statut de catre institutia emitenta; aceasta este diferita de valoarea de piata a actiunii respective care inregistreaza fluctuatii periodice. Valoarea unitara a activului net (VUAN) – Valoarea unitara a activului net al unui OPCVM tranzactionabil publicata de B.V.B., in baza informatiilor furnizate de catre Emitent sau alta entitate responsabila.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 0
Membri online 0