STK Properties, dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

publicat in 19/05/2022 05:14

Companii discutate:

1 aprecieri nete


STK Properties, vehicul investiţional înfiinţat de fondul de investiţii STK Emergent, debutează astăzi, 18 mai, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Acţiunile companiei se tranzacţionează sub simbolul bursier STKP, iar listarea are loc după ce compania a atras de la investitorii din piaţa de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de aproape 21 milioane de lei.

“STK Properties devine a noua companie listată la bursă, de la începutul acestui an, diversificând în acelaşi timp oferta de acţiuni disponibilă investitorilor. Toţi cei care au făcut posibilă listarea de astăzi, investitorii, consultantantul autorizat, compania în sine, echipa BVB, demonstrează încă o dată capacitatea noastră de a susţine companiile româneşti în traseul lor de creştere şi dezvoltare. Astăzi este vorba de Cluj-Napoca şi de domeniul imobiliar, dar de la începutul anului investitorii de la bursă au susţinut unele dintre cele mai diverse companii, din agricultură, tehnologie, zootehnie, IT şi construcţii”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Citeste si: Proiect imobiliar (FĂRĂ PUZ OBȚINUT), listat la BVB … o fi ok ?

“Mulţumim investitorilor care ne-au acordat încredere şi participă alături de noi în acest proiect care constituie o premieră pentru piaţa imobiliară clujeană, anume dezvoltarea unui proiect imobiliar cu participarea publică a investitorilor, care astfel au posibilitatea de a avea expunere pe un domeniu care a adus randamente bune în ultimii ani. STK Properties va fi o companie de proiect al cărui obiectiv principal îl constituie realizarea dezvoltării imobiliare Green Square şi restituirea către investitori a profitului realizat. În prezent este în derulare procedura de obţinere a PUZ, iar faţă de momentul realizării plasamentului privat am obţinut avizul de trafic, una dintre fazele esenţiale pentru obţinerea PUZ”, a declarat Nicolae Pascu, Preşedinte şi Director General, STK Financial AFIA SA.

Compania a derulat în martie 2022 un plasament privat de vânzare de acţiuni, în cadrul căruia au participat 40 de investitori, dintre care 7 profesionali şi 33 de retail. Compania a vândut 1.552.300 acţiuni la un preţ de 2,25 de lei/acţiune. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

“Realizarea şi închiderea cu succes a plasamentului privat realizat de către STK Properties în luna martie, într-un climat geopolitic dificil, este o dovadă a faptului că piaţa de capital este o opţiune pentru atragerea de capital în orice moment. Prin listarea acţiunilor STK Properties se lărgeşte numărul emitenţilor activi în sectorul real-estate, un sector căutat de investitori în orice context economic”, a declarat Răzvan Raţ, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Fondurile atrase de la investitorii din piaţa de capital vor fi utilizate pentru dezvoltarea şi finalizarea până în 2027 a unui proiect imobiliar în Cluj-Napoca, cartierul Bună Ziua, conform Memorandumului de listare a acţiunilor. Proiectul prevede construcţia a 240 apartamente de 1, 2 şi 3 camere în suprafaţă totală de aproximativ 18.500 mp, un parc care va fi cedat primăriei Cluj-Napoca, zonă comercială, 2,200 mp teren alocat pentru construcţia unei creşe de 1,500 mp şi 520 parcări. Conform estimărilor curente, profitul net total realizat de STK Properties în urma realizării proiectului imobiliar se va ridica la 14,7 milioane de euro, până la finalul 2027.

STK Emergent, unul dintre fondurile locale de acţiuni active pe piaţa fondurilor închise de acţiuni, este acţionarul majoritar al STK Properties, cu 83,3% din capitalul social. STK Emergent este de asemenea primul fond listat la BVB, din septembrie 2008, sub simbolul bursier STK.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
689 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Valori mobiliare emise in mod continuu sau repetat

Valori mobiliare emise in mod continuu sau repetat – Valori mobiliare de acelasi tip si/sau clasa emise continuu ori in cel putin doua transe distincte pe o perioada de 12 luni.

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 23/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9762 RON +0.01 %
1 USD 4.6699 RON -0.03 %
1 GBP 5.7698 RON +0.04 %
1 CHF 5.1198 RON -0.10 %
1 CAD 3.4052 RON +0.04 %
1 AUD 3.0092 RON +0.08 %
1 NOK 0.4241 RON +0.00 %


Statistici site
Total membri 1457
Activi azi 2
Membri online 0