Safetech Innovations a înregistrat un profit net dublu în 2021 față de anul precedent

publicat in 22/02/2022 04:23

Companii discutate: SAFE

1 aprecieri nete


SAFE (SAFETECH INNOVATIONS S.A.) raportează venituri totale de 32,5 milioane de lei în 2021, o creştere cu 76% faţă de 2020, o cifră de afaceri de 23 milioane de lei, o majorare cu 56% comparativ cu anul anterior şi un profit net de 6,2 milioane de lei, cu 99% mai mult faţă de anul 2020, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

“Suntem foarte mulţumiţi de performanta echipei Safetech Innovations in 2021, în special de faptul că am realizat un profit net chiar mai mare decât estimarea iniţială. Numărul atacurilor cibernetice este într-o continuă creştere, acestea devin una dintre cele mai proeminente ameninţări la adresa corporaţiilor din întreaga lume, inclusiv în România. Astfel de atacuri se traduc prin pierderi financiare şi de date semnificative, dar şi printr-o pierdere la nivel de reputaţie pentru companiile vizate. Prin urmare, ne aşteptăm la o creştere a solicitărilor de soluţii de securitate cibernetică, precum şi a serviciilor de securitate cibernetică furnizate de echipele noastre. Având în vedere provocările curente din acest domeniu, intenţionăm ca anul acesta să ne mărim echipa cu încă nouă experţi noi pentru a putea gestiona cererea ridicată pentru serviciile noastre. În 2022 ne vom concentra pe continuarea creşterii afacerii noastre atât la nivel local cât şi la nivel internaţional şi vom demara procedura de trecere pe Piaţa Principală a BVB. Le mulţumim acţionarilor care ne-au susţinut de-a lungul acestui an şi abia aşteptăm să atingem împreună acest obiectiv,” a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

În anul 2021, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 57% la cifra de afaceri totală a companiei, serviciile de securitate cibernetică cu 42%, în timp ce vânzarea de bunuri a echivalat cu 1% din cifra de afaceri totală. În linie cu rezultatele istorice ale companiei, ultimul trimestru al anului a fost din nou perioada cea mai aglomerată pentru Safetech Innovations, 43% din cifra de afaceri fiind generată doar în trimestrul respectiv. Cele mai solicitate servicii pe parcursul anului trecut au fost implementarea soluţiilor de securitate cibernetică precum şi servicii de consultanţă privind conformitatea cu Legea 362/2018. Anul trecut, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu 19 clienţi noi, atât din România, cât şi din străinătate.

În contextul rezultatelor generate, conducerea Safetech Innovations va supune votului acţionarilor în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc în data de 18 aprilie 2022, distribuirea de dividende în numerar în valoare de 4,2 milioane de lei, echivalentul unui dividend pe acţiune de 0,25 lei. În plus, compania va distribui câte trei acţiuni gratuite pentru fiecare acţiune deţinută prin valorificarea primelor de emisiune în valoare de aproape 10 milioane de lei, din ultimele două majorări de capital social, din octombrie 2020 şi ianuarie 2022.

“Credem cu tărie că companiile aflate în creştere pot fi şi companii profitabile care împart profitul net cu acţionarii lor. Avem o poziţie de numerar puternică şi un plan de dezvoltare solid şi, prin urmare, ne dorim ca această propunere de dividende să reflecte încrederea noastră în planurile de creştere, precum şi să servească drept mulţumire acţionarilor care ne-au susţinut prin participarea la plasamentul nostru privat din octombrie 2020, care încă deţin acţiunile noastre, celor care au cumpărat acţiuni SAFE pe parcursul anului 2021, precum şi acţionarilor care au participat la cea mai recentă operaţiune de majorare a capitalului social,” a adăugat Victor Gânsac.

Pentru anul 2022, compania vizează venituri totale de 43,9 milioane de lei, o cifră de afaceri de 40 milioane de lei şi un profit net de 10,1 milioane de lei. În ceea ce priveşte extinderea internaţională, Safetech Innovations a înfiinţat în urmă cu câteva săptămâni o filială în Marea Britanie, iar în prezent se află în plin proces de recrutare a echipei. Într-o primă etapă, compania caută specialişti în vânzări şi pre-vânzare, precum şi un manager de produs. Odată ce entitatea din Marea Britanie este bine stabilită, compania îşi va muta atenţia către înfiinţarea entităţii din SUA, în perioada martie-aprilie a anului curent.

Totodată, în perioada imediat următoare, Safetech va înfiinţa o filială şi în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, împreună cu partenerul local. Compania se uită şi la alte pieţe globale pentru o potenţială extindere, una dintre ele fiind zona Benelux. Cu toate acestea, potenţiala expansiune în regiunea respectivă nu va fi realizată prin deschiderea unei alte filiale, dar prin colaborări cu intermediari care pot spori vizibilitatea Safetech în această piaţă.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 180 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În 2021, Safetech Innovations a fost cea mai tranzacţionată companie de pe piaţa AeRO.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
316 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Clasa de valori mobiliare

Clasa de valori mobiliare Totalitatea valorilor mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, titluri de stat etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemtiune – pentru actiuni – si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune – pentru obligatiuni).

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 29/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9695 RON -0.07 %
1 USD 4.6078 RON -0.02 %
1 GBP 5.8126 RON -0.07 %
1 CHF 5.1124 RON +0.41 %
1 CAD 3.4003 RON +0.32 %
1 AUD 3.0018 RON +0.31 %
1 NOK 0.4239 RON -0.38 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 1
Membri online 0