ROMCARBON SA - Perspective de creștere în sectorul procesarii maselor plastice și nou acționar semnificativ în companie

publicat in 25/01/2021 10:49

Companii discutate: ROCE

2 aprecieri nete


In ultimele 2-3 saptamani am fost placut surprins zi de zi de cresterea continua a pretului la actiunile companiei din sectorul procesarii maselor plastice ROCE (ROMCARBON SA).

Cresterea este cauzata in mare parte datorita acumularilor ZILNICE ale unui actionar semnificativ si membru al consiliului de administratie si anume Stefan Alexandru Toderita. Omul incontinuu acumuleaza, acuma ca stie el ceva sau doar vrea sa fie baronsan in consiliu, asta ramane de vazut.

Un lucru e sigur si anume ca compania este una pe care am tinut-o cu multa incredere in portofoliu ani si ani de zile deoarece are potential mare, mai ales in contextul actual in care au crescut si comenziile de produse din polistiren cum ar fi caserolele in care va este pusa mancarea pe care o comandati online acasa, sau produsele din carne din magazine dar si celelalte produse cu potential, cum ar fi suporti trafic rutier din PVC sau pungi cu fermoar sau diverse echipamente de protectie, filtre auto sau alte produse din plastic.

Puteti VOTA cum credeti ca vor evolua actiunile ROCE (ROMCARBON SA) in perioada urmatoare accesand acest link si dand click pe tab-ul SENTIMENT.

ROCE (ROMCARBON SA) este o companie romaneasca care actioneaza in principal in domeniul procesarii maselor plastice, deservind cu precadere sectorul alimentar si pe cel agricol prin ambalajele din plastic pe care le produce. Avand o traditie de peste 60 de ani in prelucrarea polimerilor, ROMCARBON este astazi un brand cunoscut pe piata romaneasca, dar si pe piata europeana in domeniul in care activeaza. In ultimii 3 ani societatea a deschis o noua directie de dezvoltare in domeniul reciclarii maselor plastice si a productiei de materii prime si compounduri virgine si reciclate. 

In prezent, ROCE (ROMCARBON SA) produce si comercializeaza:

Ambalaje din polipropilena (rafie)

Romcarbon este lider pe piata din ROMANIA de saci mici din polipropilena. Portofoliul de produse cuprinde saci laminati, nelaminati, dublati cu polietilena, cu valva, tesatura polipropilena, banda polipropilena. Acestia sunt destinati  ambalarii produselor pulverulente sau granulare, cu capacitate de inglobare a 5-50 kg, precum zahar, orez, faina, cereale, sare, azotati, ingrasaminte, var, ciment, nutreturi, furaje animale, etc.

Ambalaje din polietilena

ROMCARBON este primul producator roman de folie coextrusa in 3 straturi de dimensiuni mari, cuprinse intre 2 - 12 m latime. Gama de produse cuprinde folie basic, folie de uz general din polietilena, folie pentru constructii, folie pentru solarii, folie si huse termocontractibile imprimate, folie transparenta pentru germinatia plantelor.

Ambalaje din polistiren expandat

Romcarbon produce caserole din polistiren expandat – clasice sau absorbante – si catering fiind utilizate pentru ambalarea carnii si preparatelor din carne, fructelor, legumelor, produselor de panificatie, produselor tip fast food si catering.

Filtre auto si industriale

ROMCARBON a inceput productia de filtre in anul 1962, fiind unul dintre primii producatori de filtre auto din Romania. Gama de produse cuprinde atat filtre auto (de aer,  de ulei, de combustibil, de cabina), cat si filtre industriale (pentru utilaje agricole, nave maritime, compresoare, etc).

Echipamente de protectie a cailor respiratorii

ROMCARBON este unicul producator de echipamente de protectie a cailor respiratorii din Romania. Portofoliul de produse cuprinde urmatoarele categorii: aparate izolante, cartuse filtrante, echipamente pentru protectie civila si uz militar, masti integrale, semimasti, echipamente pentru utilizare speciala, accesorii.

Compound-uri plastice si polimeri regenerati (materii prime secundare)

Gama de produse este gandita astfel incat sa cuprinda compusi standard si produse personalizate deopotriva, ambele bazate pe polimeri primari cu aditie de talc, creta, fibra de sticla, elastomeri, dar si alte materiale in functie de aplicatia finala a produsului. Compound-uri plastice din polipropilena/poliamida ranforsata cu filer mineral, fibra de sticla ( pana la 30 %) natur sau color. Compound-uri bazate pe alte tipuri de polimeri, „tailor made” conform solicitarilor clientilor: cu ignifuganti, aditivi, stabilizator UV, etc. Materiale plastice regenerate sunt obtinute prin prelucrarea deseurilor din plastic post consum si post industrial.

Suporti trafic rutier din PVC

Produsul se executa din PVC reciclat si se foloseste pentru sustinerea indicatoarelor rutiere temporare, balize pentru marcarea sau delimitarea zonelor de drum in lucru sau alte delimitari, ca de exemplu parcari.

Certificari

Mentinem certificarea Sistemul de Management Integrat calitate si mediu, in conformitate cu standardele ISO 9001:2008 si ISO 14001: 2004.  Ambalajele din PE, PS si PP produse de ROMCARBON, se aliniaza cerintelor de reglementare nationale si UE in domeniu, compatibilitatea cu produsele alimentare fiind atestata de rezultatele obtinute in laboratoare acreditate. Mai mult, sacii PP sunt certificati de catre LABORDATA-Germania cu privire la transportul substantelor periculoase. Filtrele produse de ROMCARBON sunt certificate de catre AFER si RAR.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(43 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
883 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Enterprise value (EV) / EBIT sau Enterprise value (EV) / EBITDA

EBIT este profitul inainte de deducerea cheltuielilor financiare si a celor cu impozitul pe profit iar EBITDA este EBIT la care se adauga cheltuielile cu amortizarea. Comparatia cu EBIT sau EBITDA este cea mai fireasca de altfel pentru Enterprise Value, avand in vedere ca aceasta ia in calcul procesul operational in sine.

Un raport EV/Profit net nu si-ar avea rostul, pentru ca profitul net include si venituri si cheltuieli de alta natura decat cele operationale. EV/EBIT sau EV/EBITDA pot fi vazute, asadar, ca un fel de PER insa la nivel strict operational.

Exista mai multe moduri de a calcula acest indicator, in functie de EBIT ori EBITDA luate in considerare. O varianta este includerea ultimelor rezultate anuale (LFY - last fiscal year), o alta varianta, ceva mai rar intalnita, este utilizarea rezultatelor medii pe ultimele 4-7 exercitii financiare anuale, foarte populara fiind si metoda ce are in vedere EBIT ori EBITDA pe ultimele patru trimestre consecutive, adica pe ultimele 12 luni (LTM - last twelve months, sau TTM - trailing twelve months).

Enterprise value (EV) / Sales

Raportul EV/Sales poate fi vazut ca un fel de P/S, la nivel operational.

Vezi toți termeniiXTB Online Trading
Cursul BNR pentru data 30/05/2023
Moneda Curs
1 EUR 4.964 RON +0.12 %
1 USD 4.6302 RON +0.06 %
1 GBP 5.748 RON +0.65 %
1 CHF 5.1284 RON +0.15 %
1 CAD 3.4104 RON +0.20 %
1 AUD 3.0306 RON +0.13 %
1 NOK 0.417 RON +0.17 %


Statistici site
Total membri 1322
Activi azi 1
Membri online 0