Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations închis în urma unei suprasubscrieri de 8,6 ori

publicat in 19/10/2020 19:22

Companii discutate: BVB, SAFE

2 aprecieri nete


Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, anunță finalizarea cu succes a plasamentului privat pentru acțiunile sale. În data de 19 octombrie 2020, compania a lansat un plasament privat cu scopul de a strânge 2,5 milioane lei de la investitorii de pe BVB (BURSA DE VALORI BUCURESTI SA). Oferta a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde și până la finalul zilei plasamentul a înregistrat o rată record de suprasubscriere de 8,57 ori.

„Mulțumim tuturor investitorilor pentru interesul acordat acțiunilor SAFE (SAFETECH INNOVATIONS S.A.) și suntem încântați să le urăm bun venit în acționariatul Safetech Innovations. Interesul acestora ne-a depășit complet așteptările și, alături de echipa noastră, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a furniza rezultate financiare solide tuturor acționarilor noștri. Capitalul atras astăzi va alimenta investițiile în dezvoltarea Safetech Innovations, ce va ajuta să ne creștem cota pe piața locală. Privim cu încredere către călătoria noastră pe Bursa de Valori București și încurajăm toate companiile, în special pe cele din sectorul IT, să ia în considerare listarea pe bursa locală ca parte a strategiei lor de dezvoltare”, a declarat Victor Gânsac, CEO și acționar Safetech Innovations.

Un total de 625,000 de acțiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acțiune au fost vândute investitorilor. Oferta a atras un interes de neegalat, atingând o rată de suprasubscriere mai mare decât a oricărei alte oferte desfășurată de o companie privată listată la Bursa de Valori București în ultimii șase ani.

Investitorii au subscris acțiuni SAFE în valoare totală de 21,435 milioane lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acțiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporțional. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei. Odată ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul Safetech Innovations va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO și Paul Rusu, Director Financiar vor deține fiecare o participație de 40% în companie.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcționate către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității. Investițiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille. Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare și va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare.

"Suntem bucuroși că, în ciuda știrilor negative din spațiul public despre pandemie, vedem un interes robust pentru companiile deosebite pe care TradeVille le propune investitorilor. Să nu uităm că Safetech Innovations nu este doar un furnizor agreat NATO, dar va deveni una dintre cele mai puțin de 10 firme de cybersecurity listate din Europa care a raportat profit în 2019. Recordul de 37 de secunde până la suprasubscrierea plasamentului SAFE mă îndreptățește să cred că o combinație între un model bun de afaceri și sistemul online prin care TradeVille oferă acces investitorilor la oferte, asigură antreprenorilor de succes cea mai bună șansă de a se finanța pe termen mediu și lung la bursă", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille.

„Ne bucurăm pentru Safetech Innovations și pentru succesul de astăzi în rândul investitorilor de la Bursa de Valori București. Ne onorează parteneriatul din ultimii 2 ani cu Safetech Innovations și oportunitatea de a asista direct la transformarea acesteia dintr-o societate cu răspundere limitată în ceea ce va fi în curând o companie listată. Succesul de astăzi al Safetech Innovations și al celor doi acționari ambițioși din spatele afacerii reprezintă încă o dovadă a faptului că investitorii locali așteaptă companii inovatoare pe bursă. Capitalizarea de piață vine pe locul doi, pe primul loc situându-se viziunea, integritatea și oamenii din spatele afacerii. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie care explică succesul ofertei de astăzi”, a declarat Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este unica companie dedicată exclusiv securității informației de pe piața de profil din România, care oferă atât servicii în domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations oferă monitorizare și răspuns 24/7 a securității cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate și servicii de guvernanță a securității. Compania deține și operează STI CERT – Safetech Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private înființate în România, acreditat la nivel internațional, care asigură companiilor din sectoarele privat și public monitorizarea continuă a amenințărilor cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT oferă un sistem de monitorizare 24/7, alertare, managementul incidentelor și investigații și acoperă toate tipurile de incidente de securitate cibernetică prin metode centralizate, asigurate de o echipă de experți și ethical hackeri.

Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cyber Partnership (NICP). Compania deține un portofoliu vast de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaționale, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

Despre Safetech Innovations

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent unica companie dedicată securității informației de pe piața românească, specializată în domeniul securității cibernetice și implementării soluțiilor de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică (prin STI CERT - Safetech Cyber Security Incident Response Center) și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță, precum și implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică. Compania are un portofoliu larg de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, jucători internaționali, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicațiilor, IT&C și transporturi. 

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. La TradeVille, deschiderea conturilor de tranzacționare este 100% online, clienții putând investi de pe orice dispozitiv, inclusiv de pe telefoane mobile. În 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovație în industria de brokeraj și, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței AeRO.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
1277 vizualizări

0 aprecieri nete

Tudor Faragau

A intrat si BNET (BITTNET SYSTEMS SA) la Safetech cu 2.5 mil. ron. Datorita ratei subscriere de 856%, pachetul maxim pe care Bittnet l-ar fi putut achizitiona a fost de circa 72.900 de actiuni, respectiv 2,3% din numarul total de actiuni SafeTech, evaluate la circa 292.000 de lei. Probabil ca o sa mai cumpere si dupa listare :)

Ultima actualizare

1-1 din 1

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valori mobiliare

Valori mobiliare – Actiuni emise de societati comerciale si alte valori mobiliare echivalente ale acestora, negociate pe piata de capital; obligatiuni si alte titluri de creanta, inclusiv titlurile de stat cu scadenta mai mare de 12 luni, negociabile pe piata de capital; orice alte titluri negociate in mod obisnuit, care dau dreptul de a achizitiona respectivele valori mobiliare prin subscriere sau schimb, dand loc la o decontare in bani, cu exceptia instrumentelor de plata.

Vezi toți termeniiROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 1