Parteneriat strategic: Arctic Stream cumpără 23% din Data Core Systems

publicat in 02/04/2024 20:54

Companii discutate: AST

1 aprecieri nete


AST (ARCTIC STREAM) integrator de infrastructură şi securitate IT şi emitent listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul AST, anunţă semnarea unui memorandum de înţelegere privind transferul a 23% din capitalul social al Data Core Systems (DCS), unul dintre furnizorii de top pentru servicii de securitate cibernetică din România, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, finalizarea achiziţiei este aşteptată pentru trimestrul al treilea al acestui an, după încheierea tuturor procedurilor de due diligence. În prezent, valoarea de piaţă ţintă a companiei Data Core Systems SRL este de 43 milioane de lei (circa 8,65 milioane de euro).

Structura tranzacţiei va fi formată dintr-o componentă cash, respectiv din rezervele constituite din profitul Arctic Stream în anii anteriori (conform strategiei aprobate de acţionari), din acţiuni AST şi plăţi bonus pentru îndeplinirea unor obiective agreate de părţi, se arată în comunicat.

Data Core Systems, fondată în 2012, este o firmă în plină ascensiune, la nivel operaţional şi financiar, într-o piaţă a serviciilor de cybersecurity aflată în continuă dezvoltare, atât în România, cât şi pe plan global. Compania a înregistrat venituri de 30,09 milioane de lei (6,05 milioane de euro) anul trecut, în urcare cu peste 66% faţă de anul 2020. Pentru 2024, Data Core Systems anticipează venituri de 52,6 milioane de lei (10,5 milioane de euro) şi un profit operaţional de 4,4 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

“Prin memorandumul semnat facem un prim pas pentru integrarea business-urilor Arctic Stream şi Data Core Systems în ceea ce va deveni cel mai puternic pol de tehnologie în privinţa integrării de soluţii IT şi servicii de cybersecurity din România. Ambele companii deţin o bogată experienţă în domenii complementare, certificări de la furnizori de top, un portofoliu de clienţi extins în mai multe domenii, dar – mai presus de orice – împărtăşim aceleaşi valori şi perspective asupra dezvoltării business-ului. Acesta este începutul unui parteneriat strategic în care, împreună, vom deveni unul dintre cei mai puternici jucători pe piaţa serviciilor IT. Pentru atingerea acestui obiectiv, ne bazăm, în primul rând, pe menţinerea şi sporirea calităţii echipei”, a declarat Dragoş Diaconu, fondator şi Director General al Arctic Stream, se precizează în comunicat.

“Data Core Systems se află într-o fază decisivă de expansiune a activităţii sale, determinându-ne să accelerăm dezvoltarea domeniilor noastre de afaceri prin iniţierea unei colaborări strategice cu Arctic Stream. Această companie, recunoscută pentru partajarea principiilor şi viziunilor noastre, reprezintă partenerul ideal în acest demers. Suntem profund convinşi că diversitatea oportunităţilor prezentate de piaţa serviciilor integrate de soluţii IT şi sectorul cybersecurity ne va permite să evidenţiem valoarea adăugată a acestei sinergii. Acest parteneriat nu numai că va sublinia diferenţierea noastră în cadrul pieţei, dar va asigura, de asemenea, clienţilor noştri un portofoliu extins de servicii şi soluţii IT, caracterizat printr-o integrare superioară şi o capacitate îmbunătăţită de răspuns. Aşadar, ne exprimăm întreaga încredere în potenţialul acestei alianţe de a genera valoare semnificativă pentru toţi stakeholderii implicaţi”, a declarat Cristian Mănescu, Director General al Data Core Systems, este notat în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor celor două companii, prioritatea numărul unu a următoarelor luni este colaborarea operaţională, aspectele financiare trecând în plan secundar. După realizarea obiectivelor iniţiale agreate, se va lua în considerare inclusiv listarea Data Core Systems pe Bursa de Valori Bucureşti, conform comunicatului.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
144 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Cont grup in sistemul B.V.B.

Cont grup in sistemul B.V.B. Cont de lucru utilizat intr-un ordin si care permite, prin intermediul mecanismelor de subscriere si alocare, realizarea printr-o singura comanda a operatiunilor de tranzactionare care prezinta caracteristici comune de pret aferente conturilor individuale componente.

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 02/05/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.01 %
1 USD 4.65 RON +0.30 %
1 GBP 5.818 RON -0.02 %
1 CHF 5.0964 RON +0.14 %
1 CAD 3.3893 RON +0.02 %
1 AUD 3.0368 RON +0.27 %
1 NOK 0.4198 RON -0.33 %


Statistici site
Total membri 1461
Activi azi 3
Membri online 0