Laptaria cu Caimac a debutat pe AeRO in urma celei mai mari si rapide listari de actiuni pe aceasta piata intermediata de BT Capital Partners

publicat in 21/05/2021 15:40

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Agroserv Mariuta, compania care detine brandul de produse lactate Laptaria cu Caimac, a debutat vineri, 21 mai, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Actiunile sunt tranzactionate sub simbolul MILK. Listarea companiei vine in urma unui plasament privat incheiat pe 26 aprilie 2021 prin care Agroserv Mariuta a atras 19,4 milioane de lei de la investitorii din piata de capital, cea mai mare suma atrasa printr-un plasament privat de actiuni pe piata AeRO. Listarea actiunilor a avut loc la 15 zile lucratoare de la data inchiderii plasamentului, reprezentand cea mai rapida listare de actiuni pe piata AeRO.

„Ultima jumatate de an a reprezentat o perioada efervescenta si plina de realizari pentru Laptaria cu Caimac. Daca la finalul lui 2020 am intrat pentru prima data la Bursa cu emisiunea de obligatiuni, astazi completam oferta adresata investitorilor cu listarea actiunilor. Sunt doua momente importante pentru noi, iar raspunsul primit ne arata ca in acesti trei ani de activitate am reusit sa ne pozitionam cu succes pe segmentul de piata pe care il tinteam, cel premium, si sa devenim o companie de interes si din punct de vedere al participarii la capital, nu doar al produselor de calitate. Iar planurile noastre sunt ambitioase si in ceea ce priveste viitorul. Fondurile atrase acum ne permit sa mergem mai departe cu dezvoltarea statiei de spalare sticle si borcane, prin care ne propunem sa reciclam si sa reutilizam ambalajele produselor noastre. In felul acesta ne putem atinge obiectivul principal, ca in 2030 sa fim o companie carbon neutral”, spune Adrian Cocan, Manager de proiect al Laptariei cu Caimac.

In aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vandut un numar de 431.020 actiuni la un pret de 45 lei/actiune. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, in total fiind inregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, in conditiile in care subscrierea maxima pe investitor a fost limitata la un milion de lei.

„Agroserv Mariuta este una dintre povestile de succes ale antreprenoriatului romanesc. In mai putin de patru ani de la reorientarea business-ului si crearea produselor Laptaria cu Caimac, compania reuseste sa convinga investitorii din piata de capital de soliditatea afacerii si a strategiei de dezvoltare. Echipa Agroserv Mariuta incepe astazi o noua etapa in dezvoltarea companiei si ne bucuram ca antreprenorii din spatele brandului Laptaria cu Caimac au ales bursa si investitorii din piata de capital pentru a-si finanta planurile de crestere. Traseul accelerat al companiei la bursa, de la primul pas facut in decembrie anul trecut cu obligatiuni, la listarea companiei pe piata AeRO din aceasta zi, demonstreaza capacitatea pietei de a sustine antreprenorii romani. Felicitam intreaga echipa Agroserv Mariuta si, totodata, intermediarul, BT Capital Partners”, afirma Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Plasamentul privat de actiuni si listarea au fost intermediate de BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de Intermediar si Consultant Autorizat.

„Ne bucura sa fim parte la povestea de succes a companiei din spatele brandului Laptaria cu Caimac si suntem onorati ca le putem fi alaturi pe drumul finantarii pe piata de capital. Colaborarea stransa cu echipa Laptariei si autoritatiile pietei de capital a facut posibila listarea actiunilor in doar 3 saptamani de la inchiderea plasamentului privat, confirmand inca o data succesul proiectului si misiunea noastra de a asigura liantul intre companii, investitori si piata de capital”, declara Daniela Secara, director general BT Capital Partners.

Agroserv Mariuta a fost asistata in procesul de listare de Schoenherr, una dintre firmele internationale de avocatura ce activeaza pe piata din Romania inca din 1996, oferind consultanta in domenii precum servicii financiare, energie, constructii, retail sau IT&C.

Procesatorul de lactate a facut primul pas pe piata de capital in noiembrie 2020, cand a derulat un plasament privat prin care a vandut obligatiuni denominate in euro, in valoare de 3 milioane euro, tranzactionate din decembrie 2020 pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT), sub simbolul MILK25E. Agroserv Mariuta este prima companie cu activitate in domeniul lactatelor care a listat obligatiuni pe SMT-ul bursei.

Agroserv Mariuta SA a fost infiintata in anul 1994 si pana in 2018 a avut exclusiv activitati agricole, cultura mare (grau, orz, rapita, triticale, porumb, lucerna si altele, pe o suprafata de 3.000 ha) si ferma de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Incepand cu anul 2018 a pus in functiune o fabrica moderna de lactate si a lansat brandul Laptaria cu Caimac, un brand care a inregistrat o crestere rapida in preferintele consumatorilor datorita produselor de inalta calitate.

***

Laptaria cu Caimac are propria ferma si foloseste cele mai noi mijloace de a produce lactate de calitate, naturale, sigure, nutritive si fara adaosuri inutile. Fabrica de procesare de ultima generatie, in care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnica de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, iar tehnicile de procesare moderne permit pasteurizarea laptelui la o temperatura mai joasa decat media obisnuita, pentru a pastra gustul adevarat al laptelui de la vaca si o parte cat mai mare din substantele nutritive. Mai multe informatii despre Laptaria cu Caimac si produsele brandului gasiti la www.laptariacucaimac.ro sau pe pagina de Facebook/Instagram Laptaria cu Caimac.

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta internationala de specialisti in fuziuni si achizitii  si cel mai mare broker de retail din piata de capital din Romania. BT Capital Partners ofera servicii de asistenta pentru atragerea de investitori prin piata de capital, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
711 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Tranzactiile exceptate

Tranzactiile exceptate Sunt transferurile directe ale dreptului de proprietate asupra instrumentelor financiare, calificate astfel prin reglementarile A.S.F./C.N.V.M. si efectuate cu respectarea prevederilor legale incidente.

Vezi toți termeniiHolisun
Cursul BNR pentru data 12/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9714 RON +0.02 %
1 USD 4.6645 RON +0.70 %
1 GBP 5.8281 RON +0.36 %
1 CHF 5.1091 RON +0.72 %
1 CAD 3.3961 RON +0.36 %
1 AUD 3.0351 RON +0.49 %
1 NOK 0.4295 RON +0.28 %


Statistici site
Total membri 1454
Activi azi 0
Membri online 0