Grupul Promateris incheie trimestrul I 2021 cu crestere de 23% si isi consolideaza pozitia de lider al pietei de ambalaje destinate retailului modern

publicat in 18/05/2021 19:11

Companii discutate: PPL

1 aprecieri nete


Grupul PPL (PROMATERIS S.A.) incheie primul trimestru al anului 2021 cu vanzari consolidate de 35 de milioane de lei, o crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cresterea se datoreaza in mare parte dezvoltarii portofoliului de produse bio-based si compostabile, dar si dezvoltarii retelei de clienti. Promateris isi consolideaza astfel pozitia de lider regional in solutii si produse cu impact redus asupra mediului, destinate segmentului de retail.

Grupul Promateris inchieie primul trimestru al anului 2021 cu EBITDA de 4,6 milioane de lei, in crestere cu 7% fata de 2019. Obiectivul grupului este ca in 2025 sa atinga o cifra de afaceri de 250 milioane de lei, cu un EBITDA previzionat de 35 milioane de lei.

  • 23% cresterea cifrei de afaceri (fata de trimestrul I 2020)
  • 7% crestere EBITDA operational (fata de trimestrul I 2020)
  • 24% crestere a rezultatului total global (fata de trimestrul I 2020)

Cresterea din acest trimestru este rezultatul majorarii cifrei de afaceri a companiei, dar si a optimizarilor operationale ale companiei. Rezultatele evidentiaza impactul pozitiv pe care il au investitiile in "economia verde", permitand cresterea accelerata a companiei si atingerea tintelor financiare si de sustenabilitate.

Primul trimestru al anului 2021 a fost, fara indoiala, in continuare marcat de criza sanitara cu care ne confruntam la nivel mondial. Chiar daca am avut parte de un context neobisnuit, echipa Promateris s-a  ridicat la nivelul provocarii, demonstrand ca putem sa crestem chiar si intr-un cadru mai complex, cu multe necunoscute. La fel ca si pana acum, prioritatea noastra a fost siguranta si sanatatea angajatilor, colaboratorilor si clientilor nostri. Fiecare decizie pe care am luat-o a avut in prim plan responsabilitatea sociala fata de angajatii nostri, fata de comunitatile locale si determinarea de a face pasi mai departe in directia sustenabilitatii si a inovatiei.

Pentru anul 2021 ne-am propus sa mentinem ritmul accelerat de dezvoltare din ultimii ani, prin realizarea de investitii strategice, care sa ne permita atat cresterea portofoliului de clienti, dar si dezvoltarea de noi produse. In plus, pentru anii care urmeaza, suntem determinati si motivati sa avem un progres ecologic, social si economic pentru companie si pentru toate partile implicate in activitatile noastre, Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Compania va continua investitiile in dezvoltarea capacitatilor de productie prin extinderea suprafetelor de productie, achizitia de echipamente performante de ultima generatie, specializarea fortei de munca, dar si dotarea departamentului de R&D, care lucreaza constant la dezvoltarea de noi produse cu impact scazut de mediu. In primul trimestru din 2021, Promateris a obtinut o finantare din fonduri nerambursabile de 744.000 de euro, acordata de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismele financiare SEE si Norvegian 2014-2021, in cadrul proiectului Cresterea IMM-urilor din Romania. Scopul proiectului este de a realiza materia prima biodegradabila si compostabila, pe baza de amidon de porumb in fabrica din Buftea. Astfel, Promateris SA devine prima companie din Europa de Est care produce materie prima pe baza de amidon de porumb. In felul acesta, reusim sa ajutam producatorii locali sa devina mai competitivi si sa isi reduca dependenta pe care o au fata de producatorii externi, dar si sa aduca valoare bio-economiei locale prin folosirea de amidon de porumb produs in Romania. Acesta este al doilea proiect de dezvoltare finantat prin EEA & Norway Grants.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
742 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valori mobiliare

Valori mobiliare – Actiuni emise de societati comerciale si alte valori mobiliare echivalente ale acestora, negociate pe piata de capital; obligatiuni si alte titluri de creanta, inclusiv titlurile de stat cu scadenta mai mare de 12 luni, negociabile pe piata de capital; orice alte titluri negociate in mod obisnuit, care dau dreptul de a achizitiona respectivele valori mobiliare prin subscriere sau schimb, dand loc la o decontare in bani, cu exceptia instrumentelor de plata.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 22/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9758 RON -0.01 %
1 USD 4.6712 RON +0.05 %
1 GBP 5.7677 RON -0.77 %
1 CHF 5.1247 RON -0.31 %
1 CAD 3.404 RON +0.29 %
1 AUD 3.0068 RON +0.29 %
1 NOK 0.4241 RON +0.24 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 0