DN Agrar Group debuteaza pe piata AeRO si creste reprezentarea sectorului agricol la Bursa

publicat in 02/02/2022 22:17

Companii discutate:

1 aprecieri nete


DN Agrar Group, entitate infiintata in anul 2008 in zona centrala a Transilvaniei si care activeaza in sectorul agricol de productie vegetala si zootehnica, a debutat astazi, 2 februarie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier DN.

„DN Agrar Group este o companie mult asteptata de catre investitori si ne bucuram ca odata cu prezenta ei la cota bursei cresc atat reprezentarea sectorului agricol pe piata de capital, cat si optiunile de diversificare a investitiilor pentru investitori. Romania are un potential semnificativ in sectorul agricol, iar piata de capital este o solutie optima pentru toti fermierii antreprenori din tara care au nevoie de capital necesar dezvoltarii. Mult succes echipei DN Agrar Group”, a declarat domnul Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Compania a atras de la investitori, premergator listarii, in cadrul unui plasament privat derulat in luna iulie 2021, suma de 24,7 milioane de lei. Fondurile sunt destinate extinderii DN Agrar Group prin achizitii de ferme si dezvoltarea grupului.

„Ne dorim ca momentul listarii actiunilor DN Agrar Group pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sa marcheze intrarea companiei ?n urmatoarea etapa de dezvoltare. Suntem ?ncrezatori ca parghiile de finantare oferite de piata de capital sunt favorabile pentru structura noastra de business. Avem convingerea ca obiectivele ambitioase pe care ni le propunem vor fi atinse si ca increderea noastra in viitorul sectorului de agribusiness din Romania va avea succesul scontat”, a declarat domnul Jan G. de Boer, CEO si Presedintele Consiliului de Administratie al DN Agrar Group.

Listarea actiunilor DN Agrar Group are loc in urma derularii in luna iulie 2021 a unui plasament privat pentru majorarea capitalului social al companiei. Un numar de 117 persoane fizice si juridice au subscris pentru 13.631.408 actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,2 lei si un pret de subscriere de 1,81 lei/actiune, reprezentand 25,7% din capitalul social. Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.   

„Prin listarea DN Agrar Group se mareste numarul emitentilor din sectorul agricol care au ales piata de capital ca modalitate de finantare, iar in cazul de fata vorbim chiar de liderul de piata pe segmentul producatorilor de lapte de vaca. DN Agrar Group si-a asumat o serie foarte ambitioasa de proiecte, iar o parte dintre ele au fost indeplinite si ma refer in primul rand la achizitia si integrarea in structura de grup a fermei Lacto Agrar, respectiv demersurile privind preluarea si integrarea fermei Apold. Prin aceasta listare ducem la finalizare o noua tranzactie de referinta incheiata de BRK Financial Group si vom ramane alaturi de companie in calitate de Consultant Autorizat”, a declarat Razvan Rat, Director General Adjunct BRK Financial Group.

DN Agrar Group cuprinde in prezent 11 companii care activeaza in domenii precum zootehnie, si anume cresterea bovinelor de lapte, productie agricola vegetala, prestari de servicii in agricultura, logistica, transport, servicii de consultanta si management si turism.  La acestea se adauga ferma Lacto Agrar, preluata recent, cu fonduri obtinute in cadrul plasamentului privat din iulie anul trecut.

In domeniul productiei vegetale, fermele din grup cultiva, in prezent, impreuna cu ferma Lacto Agrar, peste 3.000 de hectare de teren agricol, localizate pe raza judetelor Alba si Hunedoara. In ceea ce priveste efectivele de animale detinute la jumatatea anului trecut de catre fermele din grup, impreuna cu ferma Lacto Agrar, acestea inregistreaza  peste 3.300 de capete de vaci de lapte, cu o productie  de 75.300 de litri de lapte/zi. La finalul anului 2020 la nivelului grupului erau angajate 116 de persoane, la care se vor adauga 46 de persoane angajate pentru ferma Lacto Agrar.

DN Agrar Group a inregistrat, la jumatatea anului 2021, o cifra de afaceri neta de 18,2 milioane lei, in crestere cu 62% fata de S1 2020 (11,2 milioane de lei). Profitul grupului in aceasta perioada a fost de 2,1 milioane lei, in crestere fata de rezultatul raportat pentru S1 2020 de 701.130 lei. Ferma Lacto Agrar recent preluata a inregistrat, la jumatatea anului 2021,  o cifra de afaceri neta de 16,3 milioane lei si un profit de 1,2 milioane lei.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
392 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Tranzactiile exceptate

Tranzactiile exceptate Sunt transferurile directe ale dreptului de proprietate asupra instrumentelor financiare, calificate astfel prin reglementarile A.S.F./C.N.V.M. si efectuate cu respectarea prevederilor legale incidente.

Vezi toți termeniiROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 12/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9714 RON +0.02 %
1 USD 4.6645 RON +0.70 %
1 GBP 5.8281 RON +0.36 %
1 CHF 5.1091 RON +0.72 %
1 CAD 3.3961 RON +0.36 %
1 AUD 3.0351 RON +0.49 %
1 NOK 0.4295 RON +0.28 %


Statistici site
Total membri 1454
Activi azi 0
Membri online 0