Decizie în primă instanță: Dafora Mediaș, companie de foraj petrolier, intră în faliment

publicat in 11/10/2023 03:49

Companii discutate: DAFR

1 aprecieri nete


DAFR (DAFORA SA) a intrat în faliment, a anunțat compania pe Bursa de la București. Compania se afla în insolvență din 2015.

Tribunalul Sibiu a decis, ieri, 9 octombrie, deschiderea procedurii de faliment a Dafora Mediaș, deținută de Gheorghe Călburean, care deține 49,96% din companie. Instanța a admis cererea creditorului Discret Pază SRL. Acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare, astăzi, 10 octombrie, la ora 15.36.

Compania a realizat în prima jumătate acestui an afaceri de 10,7 milioane de lei și o pierdere de 1,6 milioane de lei. Dafora desfăşoară activităţi de foraj şi construcţii (activitate în restrângere desfăşurată doar pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare la data intrării în insolvenţă şi acoperirea post-garanţie).

Activitatea de bază a societăţii constă în servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, transport şi mentenanţă pentru echipamente de foraj. Datorită experienţei vaste acumulate în activităţi de foraj, aceasta s-a extins pe pieţe străine. În acelaşi timp, societatea are experienţă în inginerie civilă şi industrială, aeroporturi şi lucrări de infrastructură.

″(…) debitoarea a întâmpinat în ultima perioadă dificultăți în încasarea propriilor sale creanțe, fapt ce a întârziat posibilitatea acesteia de a achita creanțele propriilor săi creditori, însă nu trebuie pierdut din vedere că aceasta are în continuarea intenția de a desfășura activitate, în vederea achitării creanțelor creditorilor. Apreciem faptul că deschiderea procedurii falimentului față de Dafora SA în acest moment, cu ignorarea eforturilor depuse de societatea debitoare în vederea redresării și a bunei credințe de care aceasta a dat dovadă, nu este oportună, nici pentru creditori, nici pentru debitoare. În acest context, solicităm respectuos judecătorului sindic să țină cont (…) atât de principiul enunțat de art. 4 pct. 2 din Legea 85/2014, respectiv al prevalenței reorganizării față de faliment, precum și de faptul că dificultățile înregistrate de societatea debitoare nu sunt manifestarea incapacității acestia de plată a creanțelor, fiind rezultatul unui context obiectiv (situația existent în relația cu Romgaz SA – n.r.), pe care aceasta depune eforturi considerabile pentru a-l depăși și a-și putea asigura resursele necesare în vederea efectuării plăților, iar ulterior în vederea ieșirii din procedura de reorganizare″, se menționează în document.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
318 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Cont de pozitie

Cont de pozitie – Contul deschis in sistemul electronic de compensare-decontare pentru membrii compensatori/noncompensatori si/sau clientii acestora in care sunt evidentiate contractele cumparate si/sau vandute, precum si pozitiile deschise cu instrumente financiare ca urmare a incheierii de tranzactii.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 26/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9765 RON +0.00 %
1 USD 4.6373 RON -0.03 %
1 GBP 5.8018 RON -0.08 %
1 CHF 5.0832 RON -0.02 %
1 CAD 3.3966 RON +0.14 %
1 AUD 3.032 RON +0.12 %
1 NOK 0.422 RON -0.33 %


Statistici site
Total membri 1460
Activi azi 2
Membri online 0