DAFR (DAFORA SA) a intrat în faliment, a anunțat compania pe Bursa de la București. Compania se afla în insolvență din 2015.
Tribunalul Sibiu a decis, ieri, 9 octombrie, deschiderea procedurii de faliment a Dafora Mediaș, deținută de Gheorghe Călburean, care deține 49,96% din companie. Instanța a admis cererea creditorului Discret Pază SRL. Acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare, astăzi, 10 octombrie, la ora 15.36.
Compania a realizat în prima jumătate acestui an afaceri de 10,7 milioane de lei și o pierdere de 1,6 milioane de lei. Dafora desfăşoară activităţi de foraj şi construcţii (activitate în restrângere desfăşurată doar pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare la data intrării în insolvenţă şi acoperirea post-garanţie).
Activitatea de bază a societăţii constă în servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, transport şi mentenanţă pentru echipamente de foraj. Datorită experienţei vaste acumulate în activităţi de foraj, aceasta s-a extins pe pieţe străine. În acelaşi timp, societatea are experienţă în inginerie civilă şi industrială, aeroporturi şi lucrări de infrastructură.
″(…) debitoarea a întâmpinat în ultima perioadă dificultăți în încasarea propriilor sale creanțe, fapt ce a întârziat posibilitatea acesteia de a achita creanțele propriilor săi creditori, însă nu trebuie pierdut din vedere că aceasta are în continuarea intenția de a desfășura activitate, în vederea achitării creanțelor creditorilor. Apreciem faptul că deschiderea procedurii falimentului față de Dafora SA în acest moment, cu ignorarea eforturilor depuse de societatea debitoare în vederea redresării și a bunei credințe de care aceasta a dat dovadă, nu este oportună, nici pentru creditori, nici pentru debitoare. În acest context, solicităm respectuos judecătorului sindic să țină cont (…) atât de principiul enunțat de art. 4 pct. 2 din Legea 85/2014, respectiv al prevalenței reorganizării față de faliment, precum și de faptul că dificultățile înregistrate de societatea debitoare nu sunt manifestarea incapacității acestia de plată a creanțelor, fiind rezultatul unui context obiectiv (situația existent în relația cu Romgaz SA – n.r.), pe care aceasta depune eforturi considerabile pentru a-l depăși și a-și putea asigura resursele necesare în vederea efectuării plăților, iar ulterior în vederea ieșirii din procedura de reorganizare″, se menționează în document.