Cum obții un credit de nevoi personale

publicat in 16/01/2020 18:58

Companii discutate:

1 aprecieri nete


 Pentru a obtine un credit de nevoi personale sunt patru conditii de baza ce trebuie indeplinite:

 • Dovada obtinerii unor venituri;
 • Vechimea in munca;
 • Gradul de indatorare;
 • Sa nu ai restante la alte credite, sa nu figurezi in Biroul de Credit.

In functie de acesti factori, dar si alti factori de risc, banca va face analiza de scoring pe baza careia va decide daca se acorda sau nu creditul, in ce suma si pe ce perioada (in functie si de cerintele tale). Obtinerea de venituri stabile este cel mai important factor in acordarea unui credit, acestea permit plata ratelor si implicit rambursarea imprumutului. In prezent nu mai este nevoie sa aduci dovezi de la angajator. Bancile analizeaza baza de date ANAF si pe baza acesteia va acorda creditul. Fisa fiscala sau adeverita de venit vor fi necesare doar in cazul in care veniturile tale sunt altele decat salariile sau pensiile.

Companie Timp pentru a obține Rata dobânzii 0% Max prima dată Împrumut max Perioadă Luați un împrumut
10 min Da 200 – 1900 RON 1400 RON 45 zile

Solicită împrumut

15 min Nu 200 – 1400 RON 10000 RON 60 luni

Solicită împrumut

24 de ore Da 100 – 1500 RON 1500 RON 35 zile

Solicită împrumut

20 min Da 100 – 500 RON 2000 RON 30 zile

Solicită împrumut

1 ore Nu 600 – 1800 RON 1800 RON 5 luni

Solicită împrumut

48 ore Da 100 – 3000 RON 15000 RON 33 luni

Solicită împrumut

15 min Nu 150 – 600 RON 1500 RON 30 zile

Solicită împrumut

Bancile vor tine seama atat de vechimea la actualul loc de munca, cat si de numarul total al anilor in campul muncii. O alta conditie importanta este cursivitatea angajarii la una sau mai multe firme, adica timpul petrecut fara intreruperi in locurile de munca. Astfel, cu cat vechimea in munca este mai mare si mai stabila, cu atat nota data de banca pentru calcularea riscului aferent creditului este mai mare si implicit cresc sansele de obtinere a imprumutului. In general, bancile impun o vechime minima de 3 pana la 6 luni la actualul angajator si o vechime totala in munca de cel putin 1 an, acestea fiind garantiile reale ca persoana pe care o imprumuta banca va avea capacitatea de a rambursa creditul fara probleme in urmatoarea perioada. Banca nu se va uita neaparat la mutarea angajatului de la o firma la alta cat mai ales la perioada de intrerupere intre doua locuri de munca. In cazul in care exista un timp mare de pauza intre doua servicii, acest fapt reprezinta, fireste, un risc pentru rambursarea imprumului, intrucat in acea perioada potentialul client nu va avea resurse pentru achitarea ratei. De aceea trebuie avut grija ca atunci cand schimbati serviciul sa va asigurati o continuitate, pentru a avea sanse cat mai mari atunci cand veti aplica pentru un credite nevoi personale. Cele mai multe banci solicita celor care vor sa obtina un imprumut un venit minim. Banca ia in calcul si alte obligatii de plata, daca exista, cum ar fi alte rate la banca, asigurari, leasing sau plata unor furnizori de servicii, iar abia apoi banii care raman pot fi luati in calcul pentru achitarea ratei la credit. Dupa ce banca va calcula nivelul net al venitului unui client, dupa scaderea cheltuieilor lunare si altor datorii, va stabili valoarea maxima a ratei ce poate fi alocata lunar pentru un nou imprumut, adica ceea ce se cheama in jargonul financiar gradul maxim de indatorare. Gradul de indatorare acceptat in prezent de banci este intre 40% si 70% in functie de banca. Pe Provident.ro poti aplica online pentru un credit. Datele tale sunt transmise catre banca, de unde vei fi contactat pentru a-ti face scoringul. Astfel, fara drumuri la banca poti sa afli daca poti obtine sau nu un imprumut. O importanta conditie in obtinerea unui imprumut este sa nu ai restante de peste 30 de zile, care sa fie inregistrate la Biroul de Credit. Daca figurezi cu restante in baza de date a Biroului de Credit sansele de a obtine un credit in urmatorii 4 ani scad destul de mult. Spunem 4 ani, deoarece pe o perioada de 4 ani de la achitarea datoriei, sunt pastrate datele in registru. Pentru obtinerea unui credit, bancile solicita urmatoarele tipuri de documente:

 • Act de identitate si certificat de casatorie (daca este cazul);
 • Acord  de consultare si prelucrare a informatiilor din bazele de date ANAF;
 • Fisa fiscala si adeverinta de venit (in situatia in care veniturile tale nu sunt declarate la ANAF);
 • Cerere de credit;
 • Acord consultare Biroul de Credit.
 • Alte  documnete ce mai pot fi cerute de banca pot fi:
 • Copia cartii de munca;
 • Factura de utilitati;
 • Pentru cetateni straini, rezidenti in Romania: copie pasaport, copie permis de sedere valabil (temporar sau definitiv), copie permis de munca valabil.


Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(44 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
273 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Ce este un Credit default Swaps sau CDS ?

Un credit default swap (CDS) este un instrument financiar derivat care are scopul de a transfera expunerea la riscul unor instrumente financiare cu venit fix (credite, obligatiuni) intre doua parti. Acest tip de instrument derivat a fost lansat de JP Morgan in anul 1997. Cumparatorul unui CDS este protejat impotriva riscului de neplata al respectivului instrument cu venit fix (default risk) in timp ce vanzatorul CDS-ului garanteaza bonitatea titlului care face obiectul swap-ului. Astfel, riscul de neplata este transferat de la detinatorul titlului cu venit fix la vanzatorul swap-ului. In cazul in care, de exemplu, un investitor detine o obligatiune (presupunem ca aceasta va fi rascumparata la valoarea nominala) si cumpara un CDS, el este cumparator al swap-ului si va primi valoarea nominala a obligatiunii, daca emitentul se afla in situatia de a nu putea plati cupoanele aferente si intra in incapacitate de plata.

Vezi toți termenii
Cursul BNR pentru data 12/08/2022
Moneda Curs
1 EUR 4.8909 RON -0.37 %
1 USD 4.745 RON -0.09 %
1 GBP 5.7696 RON -0.59 %
1 CHF 5.038 RON -0.18 %
1 CAD 3.7206 RON -0.02 %
1 AUD 3.3761 RON +0.10 %
1 NOK 0.499 RON -0.10 %


Statistici site
Total membri 1211
Activi azi 3
Membri online 0