Bitcoin scade cu 10%, după ce China a intensificat represaliile asupra pieței crypto

publicat in 21/06/2021 20:32

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Bitcoin s-a prăbușit cu aproape 10% luni, în contextul în care China și-a intensificat represaliile asupra principalilor mineri de bitcoin, scrie Reuters. Bitcoin a scăzut până la 32.094 dolari, cel mai scăzut nivel din ultimele 12 zile, trăgând în jos și alte monede mai mici.

Cea mai mare criptomonedă din lume, îndelung afectată de volatilitate, a pierdut peste 20% din valoare în ultimele șase zile și a scăzut la jumătate față de maximul său din aprilie, de aproape 65.000 de dolari.

Scăderea vine pe fondul unei represiuni tot mai mari a Chinei asupra criptomonedelor, autoritățile din provincia Sichuan din sud-vest ordonând vineri închiderea proiectelor de minare de bitcoin.

Consiliul de stat al Chinei a promis luna trecută că va reduce mineritul și comerțul de Bitcoin, ca parte a unei serii de măsuri de control al riscurilor financiare.

Producția de bitcoin din China a reprezentat anul trecut aproximativ 65% din producția globală, potrivit datelor de la Universitatea din Cambridge, Sichuan fiind al doilea cel mai mare producător.

Banca centrală a Chinei a transmis luni că a convocat recent câteva bănci și instituții de plată, îndemnându-i să reducă tranzacțiile cu criptomonede.

Banca Agricolă a Chinei (AgBank), al treilea cel mai mare împrumutator din China, a transmis că respectă îndrumările Băncii Populare din China și va efectua diligențele pentru a elimina activitățile ilegale care implică exploatarea și tranzacțiile cu criptomonede.

Ethereum, rival al Bitcoin, care tinde să se deplaseze în tandem cu Bitcoin, a scăzut cu până la 12%, sub 2.000 de dolari, pentru prima dată în aproape o lună.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

ATENTIE: Cryptomonedele sunt produse de investiții foarte volatile. Acest articol nu este un sfat de investiții. Capitalul dvs. poate fi în pericol. Criptomonedele pot fluctua foarte mult în prețuri și, prin urmare, nu sunt adecvate pentru toți investitorii. Tranzacționarea criptomonedelor nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare al UE. Performanța anterioară nu este o indicație a rezultatelor viitoare.


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZInvestitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
369 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Valori mobiliare

Valori mobiliare – Actiuni emise de societati comerciale si alte valori mobiliare echivalente ale acestora, negociate pe piata de capital; obligatiuni si alte titluri de creanta, inclusiv titlurile de stat cu scadenta mai mare de 12 luni, negociabile pe piata de capital; orice alte titluri negociate in mod obisnuit, care dau dreptul de a achizitiona respectivele valori mobiliare prin subscriere sau schimb, dand loc la o decontare in bani, cu exceptia instrumentelor de plata.

Vezi toți termeniiXTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 22/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9758 RON -0.01 %
1 USD 4.6712 RON +0.05 %
1 GBP 5.7677 RON -0.77 %
1 CHF 5.1247 RON -0.31 %
1 CAD 3.404 RON +0.29 %
1 AUD 3.0068 RON +0.29 %
1 NOK 0.4241 RON +0.24 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 2
Membri online 0