Analiza tehnica Barrick Gold Corporation - 07.04.2022

publicat in 07/04/2022 21:51

Companii discutate:

2 aprecieri nete


Barrick Gold Corporation (simbol bursier: GOLD) este o companie din Canada care este cel mai mare producător de metale prețioase din această țară și numărul 1 în lume în extracția de aur. Ea se ocupa cu explorarea, dezvoltarea minelor, producția și vânzarea aurului si cuprului. Detine drepturi de proprietate pentru mine de aur care se află în Argentina, Canada, Coasta de Fildeș, Republica Democratică Congo, Republica Dominicană, Mali, Tanzania și Statele Unite. Compania are, de asemenea,  mine de cupru situate în Chile, Arabia Saudită și Zambia; și diverse alte proiecte situate în America și Africa. Dat fiind contextul economic actual putem spune ca Barrick Gold este favorizata, iar acest lucru a devenit vizibil inca din ultimul trimestru al anului 2021, in care veniturile au crescut cu 15%, iar profitul net s-a dublat. De asemenea, marjele mari de profit si posibilitatea de a transmite noile costuri ale produselor catre clienti foarte rapid, reusesc sa acopere cheltuielie de exploatare care au crescut semnificativ din cauza inflatiei. 

Dupa cum se poate observa pe grafic, pretul actiunii a stagnat in perioada septembrie 2021 - februarie 2022, formand un canal lateral destul de larg, cu nivelul de rezistenta la aproximativ 20 de dolari/actiune si nivelul de suport la 17.5 dolari/actiune. Insa, odata cu cresterea pretului aurului, actiunile GOLD au reusit sa sparga nivelul de rezistenta pe fondul unor tranzactii semnificativ mai mari decat media zilnica, si au avut un impuls pana in zona de 26 de dolari. Ulterior, acestea au facut o corectie scurta, urmata de o scadere a volumelor, insa trendul ascendent este in continuare prezent. Momentan, pretul se afla intr-un canal ascendent bine determinat, cu mult deasupra mediilor mobile pentru 50 si 100 de zile (linia albastra si linia rosie). 

Atat indicatorul RSI (Relative Strength Index), cat si indicatorul DMI (Directional Movement Index) reflecta cresterea pe care activul suport o are de la inceputul anului, valorile celor doi indicatori fiind destul de ridicate, insa se poate observa si corectia ce a avut loc acum cateva zile. RSI se afla aproape de valoarea over-bought, iar liniile DI+ si DI- ale indicatorului DMI se afla in paralel, linia miscarii pozitive (cea albastra) fiind situata deasupra liniei corespunzatoare miscarii negative (cea galbena). Pe langa cei doi indicatori tehnici, am atasat si graficul pretului aurului alaturi de cotatia actiunii pentru a oferi o privire de ansamblu asupra corelatiei dintre cele doua active. Cu cateva zile in urma coeficientul de corelatie dintre cele doua a atins valoarea de 1, adica o corelare perfecta. Asadar, trebuie luat in calcul faptul ca pretul aurului este un factor care influenteaza semnificativ cotatia actiunilor GOLD atat din punct de vedere tehnic, cat si fundamental. Personal, cred ca anul acesta va fi unul bun pentru Barrick Gold si ma astept la o crestere a pretului, cu un prim nivel de take-profit la 26 de dolari/actiune (4% percent to target).



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
463 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Clasa de valori mobiliare

Clasa de valori mobiliare Totalitatea valorilor mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, titluri de stat etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemtiune – pentru actiuni – si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune – pentru obligatiuni).

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 29/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9695 RON -0.07 %
1 USD 4.6078 RON -0.02 %
1 GBP 5.8126 RON -0.07 %
1 CHF 5.1124 RON +0.41 %
1 CAD 3.4003 RON +0.32 %
1 AUD 3.0018 RON +0.31 %
1 NOK 0.4239 RON -0.38 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 1
Membri online 0