Subscrieri pentru 28,5 milioane de acţiuni REIT, în prima etapă a majorării de capital

publicat in 21/10/2021 17:51

Companii discutate: REIT, BVB, IMP

1 aprecieri nete


Investitorii au subscris 28,5 milioane de acţiuni, pentru care au plătit 5,7 milioane de lei, în prima etapă a majorării de capital a REIT (STAR RESIDENCE INVEST S.A.), după cum reiese din raportul companiei publicat la BVB (BURSA DE VALORI BUCURESTI SA).

Operaţiunea de piaţă, ce a primit votul acţionarilor în data de 4 iunie, ţinteşte majorarea capitalul Star Residence Invest cu cel mult 19,22 milioane de lei, prin emiterea a maxim 96,1 milioane de acţiuni noi, şi se derulează în două etape. În prima, subscrierile s-au făcut pe baza drepturilor de preferinţă, iar a doua se va realiza printr-un plasament privat, pentru titlurile nesubscrise în prima fază.

Pentru subscrierea a două acţiuni noi, erau necesare două preferinţă, care au fost tranzacţionate în prealabil la BVB, între 3 şi 9 septembrie. Conform datelor publicate de companie, în prima etapă, ce s-a încheiat săptămâna trecută, au fost exercitate 14,25 milioane de drepturi de preferinţă, ceea ce înseamnă că au fost vândute 28,5 milioane de acţiuni noi, la preţul de 0,2 lei/titlu, coform datelor din prospect.

Cele 67,6 milioane de titluri nesubscrise vor fi vândute printr-un plasament privat, la preţul de 0,218 lei/acţiuni, după cum reiese din document. Plasamentul începe astăzi şi se va încheia pe data de 3 noiembrie.

Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii, conform companiei.

Recent, dezvoltatorul imobiliar IMP (IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.) şi-a vândut către Momentum Capital SRL deţinerea de 22,35% pe care o avea la Star Residence Invest, pentru circa 2,15 milioane de lei.

Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, societatea având un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani. Star Residence Invest este singura companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) de la Bursa de Valori Bucureşti. Compania este administrată de Reit Capital, societate deţinută de BRK Financial Group.

Pentru primele şase luni ale anului, Star Residence Invest a raportat un profit net de aproape 0,34 milioane de lei. Veniturile din exploatare s-au ridicat la 0,61 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 0,25 milioane de lei, cele mai mari, de 0,15 milioane de lei, fiind ajustări ale activelor imobilizate. Compania a fost înfiinţată în octombrie 2020, astfel încât rezultatul nu poate fi comparat cu perioada similară a anului trecut.Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(44 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
144 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Informatii confidentiale

Informatii confidentiale – Informatii de orice natura privitoare la un emitent sau la valorile mobiliare emise de acesta, inaccesibile publicului sau care nu au devenit inca publice si a caror divulgare ar putea influenta pretul sau alte aspecte ale tranzactiilor cu valori mobiliare ale emitentului sau ale societatilor comerciale asociate ori ale celor in care emitentul detine o pozitie majoritara.

Vezi toți termenii
Cursul BNR pentru data 27/05/2022
Moneda Curs
1 EUR 4.9429 RON +0.01 %
1 USD 4.6098 RON -0.21 %
1 GBP 5.8083 RON -0.19 %
1 CHF 4.8066 RON -0.09 %
1 CAD 3.6187 RON +0.43 %
1 AUD 3.29 RON +0.42 %
1 NOK 0.4842 RON +0.23 %


Statistici site
Total membri 1192
Activi azi 0
Membri online 0