Analiza tehnica Exxon Mobil Corporation - 07.03.2022

publicat in 07/03/2022 19:46

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Exxon Mobil Corporation (simbol bursier: XOM) este o corporație multinațională americană de petrol și gaze cu sediul în Irving, Texas. Este cel mai mare descendent direct al Standard Oil fondat de John D. Rockefeller, și a fost format la 30 noiembrie 1999 prin fuziunea Exxon și Mobil. Fiind o companie matura, cu vechime in industria petrolului, veniturile sale sunt stabile, media ultimilor sapte ani fiind de aproximativ 238 de miliarde de dolari pe an. De asemenea, profitul se afla in linie cu veniturile, marja bruta avand o valoare medie de 22,15% pe an. Coeficientul beta al actiunilor este de 1.15, ceea ce inseamna ca sunt cu 15% mai volatile decat piata in ansamblu.

Dupa cum se poate observa, pretul actiunilor XOM are un coeficient de corelare ridicat cu pretul petrolului, acesta situandu-se intre valorile de 0.7 si 0.98 in ultimele luni. Dupa o perioada lunga in care s-a aflat intr-un trend neutru (lateral), pretul a reusit sa sparga nivelul de rezistenta in data 4 ianuarie si a format un trend puternic ascendent, determinat de o crestere abrupta. Totusi, actiunile s-au corectat in luna februarie cu aproximativ 8%, insa trendul a continuat, lucru ce arata ca presiunea la cumparare este prezenta in continuare. Aceasta presiune este evidentiata si prin cresterea volumelor de tranzactionare. 

Pe langa impulsul pe care pretul petrolului l-a adus actiunilor Exxon, se pare ca si indicatorii confirma acest trend puternic ascendent. Indicatorul RSI a depasit valoarea de 70, intrand intr-o zone over-bought, ceea ce inseamna ca ne putem astepta la o corectie pe termen scurt. De asemenea, divergenta dintre DI+ (linia albastra) si DI- (linia galbena), ale indicatorului DMI (Directional Movement Index) a ajuns la un nivel ridicat, accentuand cresterea acitvului suport si presiunea la cumparare. Asadar, consider ca in urmatoarea perioada evolutia cotatiei va fi strans legata de pretul petrolului, si tind spre o pozitie long pe termen scurt-mediu, dat fiind conflictul geopolitic din Ucraina si sanctiunile economice impuse Rusiei, care vor creste masiv cererea de petrol la nivel global in urmatoarea perioada.



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
319 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Vanzarea in lipsa

Vanzarea in lipsa – Vanzarea unor valori mobiliare care nu sunt proprietatea vanzatorului la data vanzarii. Vanzarea speciala la ordin O metoda de vanzare specifica pietei de capital care se realizeaza prin intermediul B.V.B., constand intr-o oferta ferma, formulata de orice persoana fizica sau juridica, inclusiv de catre institutiile publice implicate in procesul de privatizare si denumita Ofertant, de vanzare a valorilor mobiliare pe care le detine, prin sistemul tehnic al B.V.B.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 25/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9763 RON +0.00 %
1 USD 4.6386 RON -0.39 %
1 GBP 5.8067 RON +0.33 %
1 CHF 5.0843 RON -0.19 %
1 CAD 3.392 RON -0.34 %
1 AUD 3.0283 RON +0.06 %
1 NOK 0.4234 RON -0.42 %


Statistici site
Total membri 1459
Activi azi 1
Membri online 0