A book from a smart guy - partea 2

publicat in 27/12/2021 07:21

Companii discutate:

0 aprecieri nete


Din partea 1 a acestui articol, ar rezulta ca procesul de investitie nu este chiar atat de complicat. Totusi, nu poti sa te astepti sa castigi o suma mare de bani intr-un timp relativ scurt. Pentru a deveni profitabil in actiunile tale, este necesar sa cunosti cateva reguli de aur ale investitiilor `cu cap` pe care autorul cartii le expune in ea. In principiu, regulile se rezuma, in mare, la stabilirea unei tinte clare de profit, sansele de reusita probabilistice (risk/reward 1:1,5), pretul activului suport (actiune, obligatiune, futures) la care numai are rost sa detii activul si, poate cel mai important e ca nu te poti opune opiniei masei de participanti la piata si trebuie sa iti limitezi pierderile, stop-loss.

Totusi, un investitor care detine mai multe active se confrunta pe langa riscul unei pozitii si cu riscul total aferent pozitiilor deschise in piata. Aici, autorul trage atentia asupra tendintei investitorului de a nu limita pierderile potentiale in momentul oportun. Autorul cartii isi exprima opinia ca o limitare a pierderilor poate constitui un mare avantaj fiindca poti aloca suma de bani obtinuta din inchiderea pozitiei perdante catre alte oportunitati in piata cu sanse mai mare de castig-profit. Altfel, pastrarea unei pozitii in portofoliu care este un permanent perdant poate conduce la distrugerea lenta si sigura a capitalului disponibil.

Nu este totul pierdut, intrucat exista in analiza tehnica a unui grafic unele elemente cheie care iti pot oferi un avantaj in competitia dura si fara mila care exista in piata de capital. Autorul explica clar faptul ca formatiunele grafice `Shooting Star` si Hammer pot fi acele semne de intoarcere a trendului.

Pentru cei mai putin familiarizati cu aceste tipuri de lumanari japoneze , va pot face un simplu rezumat:

Shooting star se regaseste intr-un puternic trend ascendent determinat doar de lumanari verzi si, subit, lumanarea devine rosie semn ca vanzatorii au preluat puterea. 

Hammer  se regaseste intr-un puternic trend descendent determinat doar de lumanari rosii si, subit, lumanarea devine verde semn ca cumparatorii au preluat puterea.

Pentru alte idei despre modul sau de tranzactionare si pentru a accesa dreptul la o educatie investitionala adecvata, puteti comanda cartea sa pe urmatorul link:

https://www.amazon.de/-/en/Wieland-Arlt/dp/3982177634/ref=sr_1_3?crid=1O5IPYETKO7TV&keywords=wieland+arlt&qid=1640582279&sprefix=arlt+wieland%2Caps%2C103&sr=8-3

In final, va doresc sa faceti acest pas (comanda cartea!) spre a va imbunatati strategia de investitii, sa invatati sa anticipati cu 6 luni inainte ce se va intampla pe piata de capital si nu numai,  si sa deveniti adevarati ~lupi~ ai investitiilor. 

Nu uita, In hindsight you get always smarter.



Investitor din 6 , Bucuresti

"Mitul speculatorului prezentare BVB la evenimentul Forumul Investitorilor Individuali din data de 18 martie 2017. Facebook: Mircea Teodor Linkedin : Mircea Secara - Materiale si prezentari la rubrica ~Investitor tip speculator~ experienta proprie Youtube : mircea 582 - cursuri online de analiza tehnica free prezentate de Clive Lambert MSTA, Prezentari video Anton Kreil Expader Strategy si Cartea Risk and Money Management de Arlt Wieland (recomand 100%)"

(9 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
384 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Vanzarea in lipsa

Vanzarea in lipsa – Vanzarea unor valori mobiliare care nu sunt proprietatea vanzatorului la data vanzarii. Vanzarea speciala la ordin O metoda de vanzare specifica pietei de capital care se realizeaza prin intermediul B.V.B., constand intr-o oferta ferma, formulata de orice persoana fizica sau juridica, inclusiv de catre institutiile publice implicate in procesul de privatizare si denumita Ofertant, de vanzare a valorilor mobiliare pe care le detine, prin sistemul tehnic al B.V.B.

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 26/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9765 RON +0.00 %
1 USD 4.6373 RON -0.03 %
1 GBP 5.8018 RON -0.08 %
1 CHF 5.0832 RON -0.02 %
1 CAD 3.3966 RON +0.14 %
1 AUD 3.032 RON +0.12 %
1 NOK 0.422 RON -0.33 %


Statistici site
Total membri 1459
Activi azi 2
Membri online 0