Analiza tehnica Zebra Technologies Corporation - 22.01.2021

publicat in 22/01/2022 17:06

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Zebra Technologies Corp. (simbol bursier: ZBRA) este o companie specializata în proiectarea, fabricarea și vânzarea de produse de identificare automată și de captare a datelor. Produsele sale includ computere mobile, scanere de coduri de bare, dispozitive de identificare prin radiofrecvență (RFID), imprimante specializate pentru etichetarea codurilor de bare și identificarea personală, sisteme de localizare în timp real, accesorii și consumabile, cum ar fi etichete autoadezive și alte consumabile și utilitare software. Aceasta operează prin următoarele două segmente: Asset Intelligence & Tracking (AIT) și Enterprise Visibility & Mobility (EVM). Segmentul AIT constă in imprimarea codurilor de bare și a cardurilor, soluții de localizare, consumabile și servicii. Segmentul EVM constă in producerea de computere mobile, captura de date și RFID. Compania a fost fondată de Edward L. Kaplan și Gerhard Cless în 1969 și are sediul în Lincolnshire, IL. 

Din punct de vedere tehnic, pretul actiunilor ZBRA a avut o evolutie interesanta in ultima perioada si putin atipica fata de alte companii din domeniul tehnologiei. Dupa un raliu de aproximativ 265% (din martie 2020, pana in septembrie 2021) pretul a avut o corectie in care a pierdut 17% din valoare, atingand nivelul de suport de la 493 de dolari/actiune. Ulterior, acesta a avut un impuls puternic si a reusit sa formeze noi maxime (all-time high-ul fiind de 615 dolari/actiune), apoi a ramas intr-un lateral timp de doua luni (chenarul portocaliu evidentiat pe grafic). Presiunea la cumparare a scazut, la fel si volumele de tranzactionare, fapt care a dus la inceperea unui nou val corectiv in care ne aflam in momentul de fata. De asemenea, pretul se afla cu mult sub mediile mobile pentru 100 si 200 de zile (linia albastra si cea verde), ceea ce reprezinta un prim semnal bearish.

Indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence) ofera un semnal negativ din cauza faptului ca atat linia albastra, cat si linia galbena se afla intr-un trend descendent. In plus, acestea nu dau semne ca se vor intersecta, deci scaderea activului suport ar putea continua. De asemenea, divergenta dintre linia DI+ (linia albastra) si linia DI- (linia galbena) ale indicatorului DMI (Directional Movement) este foarte mare, linia rosie fiind in acelasi trend cu linia galbena, lucru care evidentiaza un alt semnal bearish. Dat fiind contextul economic actual dominat de o crestere a ratei dobanzilor, recomand "sell" pentru actiunile ZBRA, cu un nivel de take-profit la 475 de dolari si un stop-loss la pretul de 515 dolari/actiune.

Totusi, trebuie mentionat faptul ca pretul a atins recent nivelul de suport de la 495 de dolari/actiune, deci este posibil si cazul reluarii trendului ascendent. De aceea, actiuinile companiei sunt unele cu profil de risc ridicat, coeficientul lor beta fiind de 1.53 (cu 53% mai volatile decat piata in ansamblu). In incheiere, vreau sa adaug faptul ca Zebra Technologies este o companie de tehnologie cu potential, care merita urmarita pe termen lung (analistii estimeaza un EPS de aproximativ 20 de dolari/actiune pentru anul 2022, adica un forward PER de 24.7).



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
389 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Ce este Valoarea la Risc - VaR- ?

Risc (Valoare la Risc, prescurtat VaR) - indica pierderea maxima pe care o poate inregistra valoarea unitatii de fond intr-un interval de timp si cu o anumita probabilitate, in conditii normale de piata. Pornind de la practica internationala, acest indicator este calculat pe un orizont de timp de 1 an, cu probabilitatea de 95%.

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 08/05/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9761 RON +0.01 %
1 USD 4.6285 RON +0.07 %
1 GBP 5.7804 RON -0.32 %
1 CHF 5.093 RON +0.05 %
1 CAD 3.3667 RON -0.37 %
1 AUD 3.0419 RON -0.26 %
1 NOK 0.4234 RON -0.49 %


Statistici site
Total membri 1461
Activi azi 3
Membri online 0