Românii și educația financiară: cum să eviți greșelile care te aduc la sapă de lemn

România are profilul perfect al unei țări în care educația financiară ar trebui să fie materie obligatorie pentru cetățeni. 45 de ani de comunism care au ucis orice urmă de spirit antreprenorial și au făcut ca administrarea banilor să fie neimportantă pentru că nu prea aveai pe ce să îi cheltui. Apoi, 30 de ani de democrație originală și capitalism sălbatic: consumerism scăpat de sub control, inflație, credite doar cu buletinul. Cornel Ionescu, trainer și consilier financiar, încearcă să pună puțină ordinea în mintea oamenilor care nu reușesc să ia cele mai înțelepte decizii atunci când vine vorba de bani. De patru ani, ține cursuri gratuite de educație financiară în cadrul programului Banometru. Am încercat să aflăm de la el care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac românii atunci când vine vorba de administrarea banilor. Programul Banometru are nevoie de cursanți pentru a putea funcționa mai departe. Nu există nicio condiție pe care trebuie să o îndepliniți pentru a participa și nici nu trebuie să plătiți ceva, programul fiind susținut financiar de ING Bank. Trebuie doar să vă înscrieți la atelierele introductive din București: https://bit.ly/2UJ9Zuh. Cei din restul țării sunt consiliați online după ce se înscriu aici: https://bit.ly/2uF3ZYu Acest material a fost realizat în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare și ING Bank.

Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email
ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Ce este "modified duration" ?

Modified duration - pentru un portofoliu de instrumente cu venit fix reprezinta modificarea procentuala aproximativa a valorii portofoliului ca urmare a modificarii cu 1% a randamentelor tuturor instrumentelor cu venit fix, care fac parte din structura acelui portofoliu. 

Spre exemplu, in cazul in care un fond are o valoare a indicatorului Modified duration de 1, o crestere a randamentelor de piata cu 0.5% pentru toate instrumentele din fond, ar determina o diminuare a valorii unitatii de fond de aproximativ 0.5%.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 24/06/2025
Moneda Curs
1 EUR 5.0522 RON +0.14 %
1 USD 4.3501 RON -1.10 %
1 GBP 5.9225 RON +0.57 %
1 CHF 5.3713 RON -0.12 %
1 CAD 3.1727 RON -0.54 %
1 AUD 2.833 RON +0.89 %
1 NOK 0.4317 RON +0.02 %


Statistici site
Total membri 1520
Activi azi 0
Membri online 0