Strategia unui investitor obisnuit

publicat in 09/10/2020 08:14

Companii discutate:

6 aprecieri nete


În activitatea bursieră e important să găsim anumite indicii cu privire la mersul economiei. Aceste indicii pot proveni și sunt transmise, de obicei, de către Institutul Național de Statistică. În fiecare lună, ei ne transmit informații despre comenzile noi în industria prelucrătoare, spre exemplu. De acolo știm că bunurile de folosință îndelungată sau comenzile din domeniul ăsta au crescut cu 15% sau, spre exemplu, în altă parte, în domeniul fabricării de hârtie au crescut cu 20% și deja găsim anumite indicii cu privire la o posibilă evoluție viitoare.


Cunoaștem câteva indicii, începem să ne uităm la cei care sunt listați pe bursa noastră locală și vedem: ce avem la hârtie? Avem societatea X, ce avem la bunurile de folosință, avem societatea Y. Deja noi știm că s-ar putea ca ei să ne transmită niște informații relevante când fac raportările în luna august cu privire la situațiile financiare semestriale. Din acele situații vei intui probabil că activitatea lor a crescut cu 5%-10% și deja în semestrul trei noi suntem pregătiți, știm ce ar putea să se întâmple și atunci cumpărăm acțiunea înainte, chiar și cu câteva zile înainte. Când toată lumea o să afle care au fost rezultate (pozitive marcate prin profit), toți vor vrea să cumpere și toată lumea se va îmbulzi. Și atunci noi, știind din semestrul al doilea că situațiile financiare sunt bune, vom vinde. Nu e este atât de greu, este chiar ușor.


Ideea este următoarea: să-ți construiești un portofoliu cu 5-10 acțiuni pe care poți să le urmărești. Nu trebuie să urmărești toată bursa. Poți să stai 5 minute la ora 9:00, 10 minute la ora 12:00, 15 minute la ora 16:00. Tu poți să prevezi cu anticipație cam ce se va întâmpla și atunci când vine momentul poți să acționezi: să cumperi sau să vinzi.


Din punctul meu de vedere, frumusețea tranzacționării pe bursă constă în a lăsa acțiunea să își facă mersul ei: acțiunea poate și scădea cu 5-10%; 20-25%, dar tu trebuie să ai răbdare pentru că ușor, ușor, oamenii vor veni să cumpere, vor apărea și alte informații, iar ideea este de a lăsa timp și spațiu acțiunii să crească. Spre exemplu, dacă ne uităm în natură să vedem cum crește un măr observăm că prima dată se formează floarea, după ce floarea e formată, urmează să devină un fruct mic, după aceea fructul mic e bătut de soare și de vânt și, ușor, în decurs de câteva luni, ajunge la o maturitate. La maturitatea devine un fruct numai bun de mâncat.

Așa și cu acțiunea companiei/companiilor listate la BVB: trebuie să o lăsăm să se dezvolte, să crească, să-și îmbunătățească perspectivele și să nu-i tăiem elanul. Elanul poate consta în a lăsa managementul să găseasca soluții optime, să descopere noi oportunitati de afaceri pentru compania listata si să își duca la îndeplinire obiectivele.

Și să nu uităm: creșterile sau scăderile sunt potențiale, atâta timp cât ele nu sunt marcate. Nu trebuie neapărat să intri în acest vârtej al scăderilor potențiale transmise de unii vânzători din piață, care au nevoie de finanțare. Dvs. trebuie să aveți o atitudine de răbdare, de înțelegere, de calm și, cel mai important de încredere.

În concluzie, este de așteptat momentul potrivit pentru a ieși cu succes din operațiunea bursieră și de a ajunge de la pierdere potențială (-20% spre -40%, sau oricât ar fi) la câștig asumat și marcat.



Investitor din 6 , Bucuresti

"Mitul speculatorului prezentare BVB la evenimentul Forumul Investitorilor Individuali din data de 18 martie 2017. Facebook: Mircea Teodor Linkedin : Mircea Secara - Materiale si prezentari la rubrica ~Investitor tip speculator~ experienta proprie Youtube : mircea 582 - cursuri online de analiza tehnica free prezentate de Clive Lambert MSTA, Prezentari video Anton Kreil Expader Strategy si Cartea Risk and Money Management de Arlt Wieland (recomand 100%)"

(9 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
1600 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Cont de marja

Cont de marja – Contul in care se evidentiaza fondurile banesti si/sau instrumentele financiare constituite in vederea garantarii pozitiilor deschise, precum si drepturile dobandite si obligatiile asumate.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 24/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9761 RON 0.00 %
1 USD 4.6567 RON -0.28 %
1 GBP 5.7878 RON +0.31 %
1 CHF 5.0938 RON -0.51 %
1 CAD 3.4036 RON -0.05 %
1 AUD 3.0265 RON +0.57 %
1 NOK 0.4252 RON +0.26 %


Statistici site
Total membri 1458
Activi azi 2
Membri online 0