Scurt ghid pentru incepatorii comunitatii cryptocurrencies

publicat in 22/05/2021 17:16

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Scurt ghid pentru incepatori.

Daca vrei sa investesti in crypto fă-o tehnic, nu emoțional. Reperele de urmarit: posibilitate de creștere în următorii ani, ecosistemul monedei, comunitatea din spate, White Papaer-ul, trendul monedei în bullmarket, capitalizarea de piata, numarul de monede emis, indicatorii bursieri enumerati mai jos, ciclicitatea bursei, statistici comparative cu anii trecuti.

Stabileste-ti o strategie clara. Defineste-te in raport cu domeniul crypto. Iti doresti sa devii un trader de succes sau doar sa investesti pe termen lung?

Monede recomandate de mine sunt: Internet Computer Protocol (ICP) , Telcoin (TEL), Ontology (ONT), Polygon (MATIC), Vechain, (VET), Coti(COTI), Phala Network(PHA), Fantom (FTM), Ankr(ANKR), Verasity(VRA), Orion Protocol (ORN), Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC). Cauta sa vezi review uri la ele intra pe pagina lor, citeste despre proiecte și alegi tu cât sa investești și în care.

Poti sa ignori complet recomandarile mele, decizia finala sa fie doar a ta si asumata !!!

Recomand canale de youtube : Sheldon Evans, The Trading Channel, CoinsKid, Tom Heavey, Benjamin Cowen.

Evita canalele care au poze cu Elon Musk, Bill Gates, etc, și cu titluri de genul Bill Gates investește in... bla bla, canale care fac predicții hype și to the moon. In general evita asa zișii traderi emoționali cu predictii exagerate, nimeni nu are globul de cristal !

Pentru site de observare trend recomand tradingview.com, pentru fear factor/greed recomand alternative.me/crypto/ și etherscan.io detalii proiecte și monede.

Exchange recomand Binance, activare cont SEPA, taxe zero, card revolut – optiunea send – Accounts – New – Add a bank recipient – Business – datele ibanului furnizat de Binance cont SEPA.

Pentru predictii scurte, folositi indicatorii : Moving Average Exponential (EMA 9 si MA20 – mitigarea pretului average, EMA99 – indicator directie pret), Relative Strenght Index (RSI), Bollinger Bands (BB) si un indicator de Volume.

Daca EMA9 se intersecteaza cu MA20 si urmeaza sa treaca sub el, inseamna ca urmeaza o scadere de pret. Daca EMA9 vine de sub MA20 si urmeaza sa treaca peste el, inseamna ca urmeaza o crestere. (cifrele dupa EMA sau MA reprezinta numarul de zile unde s-au inchis lumanarile, poti trece in loc de 20- 50/100/150/200)

RSI – daca a depasit indicatorul 40 nu este recomandat sa cumperi. Ideal de cumparat este in jurul indicatorului 30. Daca observi ca este trecut de 70, este un no no pentru buy.

Bollinger Bands este un tip de diagramă statistică care caracterizează prețurile și volatilitatea în timp a unui instrument sau marfă financiară. Conceput pentru a descoperi oportunități care oferă investitorilor o probabilitate mai mare de a identifica în mod corespunzător atunci când un activ este supravândut sau supra-cumpărat.

Foloseste Time Range de la o luna pana la 1 min. O luna iti da trendul general, apoi o optiunea de o saptamana, o zi, 4 ore, etc. Gasesti pe youtube tutorial despre candels(lumanari), ce reprezinta cea verde, cea rosie, unde se deschide si inchide fiecare.

Iti recomand dupa ce te familiarizezi cu lumanarile sa le schimbi culorile din verde si rosu in albastru si galben. Verde si Rosu sunt culori cu impact psihologic. Rosul in acest caz fiind asociat cu pierdere, minus. De unde s-a manifestat si vorba : "bursa e in sange", atunci cand sunt scaderi masive. Vazand graficul la un moment dat fiind rosu peste tot, te poate influenta sa iei decizii pripite, emotionale care aduc gaura in buget.

Research, Research, Research !

Evita sa fii panic seller. Orice cadere isi revine mai devreme sau mai tarziu. Daca ai investit intr-un bluechip si pica mai dramatic in urma unor stiri din presa, ai rabare ca-si revine. Evita sa vinzi pe minus.

Ca incepator, evita shitcoinurile, da poti da un tun, dar la fel de usor poti pierde tot.

Foloseste Tweeter, Discord, Telegram, etc. Da follow la monedele in care ai investit sau urmeaza.

Ramai calm si ai sanse mari sa iei decizia corecta. Panica si nervii ucid ratiunea !

In poze gasiti ciclurile bull-bear market.

Mama invataturii e repetitia. Succes !



Investitor din sector 1 , Bucuresti

""

(0 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
1325 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Clasa de valori mobiliare

Clasa de valori mobiliare Totalitatea valorilor mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, titluri de stat etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemtiune – pentru actiuni – si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune – pentru obligatiuni).

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 28/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.973 RON +0.04 %
1 USD 4.6085 RON +0.42 %
1 GBP 5.8167 RON +0.35 %
1 CHF 5.0914 RON +0.47 %
1 CAD 3.3896 RON +0.39 %
1 AUD 2.9924 RON -0.09 %
1 NOK 0.4255 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 1
Membri online 0