Rolls-Royce va construi mini-reactoare nucleare

publicat in 19/11/2021 19:30

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Marea Britanie va finanța noul proiect al celebrului producător de motoare Rolls-Royce de a construi primele mini reactoare nucleare din țară, ca parte a eforturilor la nivel național către o energie mai curată.

Guvernul, nedorind în ultimul timp să dea undă verde proiectelor nucleare la scară largă, în ciuda deficitului de energie, este gata să investească 283 de milioane de dolari într-un proiect Rolls-Royce pentru construirea de reactoare modulare mici sau SMR, pentru generarea de energie nucleară.

Rolls-Royce, care va deține aproximativ 80% din proiect, urmează să investească încă 263 de milioane de dolari împreună cu doi parteneri, BNF Resources UK și Exelon Generation.

„Este o oportunitate unică în viață pentru Regatul Unit de a implementa mai multă energie cu emisii reduse de carbon decât oricând și de a asigura o mai mare independență energetică”, a declarat marți secretarul britanic pentru afaceri și energie, Kwasi Kwarteng, citat de Reuters.

El a afirmat că tehnologia SMR ne permite „să reducem costurile și să construim mai rapid, asigurându-ne că putem aduce electricitate curată în casele oamenilor și să reducem și mai mult utilizarea deja în scădere a combustibililor fosili volatili”.

Acțiunile Rolls-Royce au crescut cu aproape 4% după știrile despre sprijinul și finanțarea guvernului. Compania se așteaptă ca afacerea sa SMR să poată crea până la 40.000 de locuri de muncă, menționând, de asemenea, că potențialul global de export pentru tehnologie și energie SMR este „fără precedent”.

Spre deosebire de centralele nucleare tradiționale, SMR-urile pot fi fabricate în fabrici, apoi transportate și asamblate cu ușurință pe amplasamente de dimensiunea a două terenuri de fotbal. Cu toate acestea, fiecare SMR este capabil să producă suficientă energie pentru a alimenta aproximativ un milion de locuințe - același lucru cu cel produs de aproximativ 150 de turbine eoliene de pe uscat.

În prezent, aproximativ 21% din producția de energie electrică din Regatul Unit provine din energie nucleară. Estimările Rolls-Royce arată că Regatul Unit are nevoie de aproximativ 16 SMR pentru a înlocui centralele nucleare existente pentru generarea de energie, potrivit RT.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
306 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Cont de marja

Cont de marja – Contul in care se evidentiaza fondurile banesti si/sau instrumentele financiare constituite in vederea garantarii pozitiilor deschise, precum si drepturile dobandite si obligatiile asumate.

Vezi toți termenii



ROCA Industry - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 24/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9761 RON 0.00 %
1 USD 4.6567 RON -0.28 %
1 GBP 5.7878 RON +0.31 %
1 CHF 5.0938 RON -0.51 %
1 CAD 3.4036 RON -0.05 %
1 AUD 3.0265 RON +0.57 %
1 NOK 0.4252 RON +0.26 %


Statistici site
Total membri 1458
Activi azi 0
Membri online 0