#petrolulviitorului: Ce este și cum putem investi în Lithium?

publicat in 28/10/2021 03:56

Companii discutate:

1 aprecieri nete


In ultima perioada m-au intrebat multi dintre voi ce posibilitati avem pentru a investi in litiu, metalul alcalin folosit la productia bateriilor, asadar avand ceva timp liber mi-am facut timp pentru a va spune mai multe despre acel metal si pentru a va da cateva variante prin care puteti investi in acest sector.

Utilizarea litiului este în creștere, deoarece mai mulți producători folosesc metalul în baterii pentru smartphone-uri și mașini electrice pentru a menține tarifele pentru o perioadă mai lungă de timp, determinând mai mult interes din partea investitorilor.

Petrolul de astăzi este litiu, iar utilitatea lui sa universală este bateria reîncărcabilă. Totul astăzi are nevoie de litiu intr-o forma sau alta.

Iata cateva variante prin care puteti sa investiti, fie prin actiuni, fie prin ETF-uri.

  • Albemarle (ALB) – cel mai mare producator din lume
  • Sociedad Quimica y Minera de Chile (SQM) – cea mai mare companie din Chilecare este si zona cu cele mai mare zacaminte din lume
  • Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT) – un ETF ce investeste in cei mai mari producatori plus in Tesla si alte companii ce au legatura cu acest metal
  • First Trust Nasdaq Clean Edge Smart Green Energy ETF (QCLN) – la fel ca la celalalt ETF mentionat mai sus
  • Livent (LTHM) – unul din primii 5 producatori mondiali de litiu
  • Tianqi Lithium – cel mai mare producator de litiu din China. Calitate mai slaba dar na … e cel mai mare din China si asta inseamna ceva.

Litiu nu este o descoperire nouă, dar aplicațiile sale sunt. Oamenii de știință au descoperit pentru prima dată litiu ca element în 1817, dar abia în anii 1970 au început studiile asupra bateriilor cu ioni de litiu.

A fost un chimist britanic care lucra pentru Exxon care a propus pentru prima dată ideea bateriei litiu-ionice. Cu toate acestea, după unele testări inițiale, Exxon a abandonat proiectul. Tehnologia bateriilor cu ioni de litiu a evoluat spre utilizarea regulată prin telefoane mobile și vehicule electrice. Oferă o alternativă la combustibilii fosili pe care industria globală o poate folosi.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Litiu este o marfă importantă în industria minieră, de fabricație, de stocare a energiei și în industria auto. Dimensiunea actuală a pieței este mică, dar potențialul este imens.

Cea mai mare parte a litiului din lume provine din două surse: extras din depozitele de pegmatite de rocă tare sau pompate din saline de saramură de litiu.

Gradul și impuritatea litiului extras au profiluri unice care vor afecta prețul acestuia. Litiu este transformat în diferiți compuși: concentrat de spodumen, carbonat de litiu și hidroxid de litiu. Aceste varietăți diferite se potrivesc specificațiilor exacte ale producătorilor cu profiluri de costuri diferite.

Prețurile vor fi esențiale pe măsură ce piața litiului va crește, oferind o bază solidă pentru negocierile contractuale și un nivel de transparență care va ajuta la atragerea de capital pe piață.

PS: Nu e o recomandare de investitie! Exista posibilitatea de a fi o investitie buna dar la fel ca orice investitie exista un risc, dar pentru diversificarea portofoliului ar putea fi o idee buna! Investiția în litiu este una dintre strategiile de diversificare a unui portofoliu, însă metalul este supus volatilității ofertei și unei sfere relativ mici de opțiuni de investiții.

lithium investments

Puteti investi la bursa prin platformele:

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!

binance-banner-1024x127.jpg


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
414 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Titluri de participare

Titluri de participare – Unitati de fond sau actiuni emise de organisme de plasament colectiv, in functie de modul de constituire al acestora.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 28/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.973 RON +0.04 %
1 USD 4.6085 RON +0.42 %
1 GBP 5.8167 RON +0.35 %
1 CHF 5.0914 RON +0.47 %
1 CAD 3.3896 RON +0.39 %
1 AUD 2.9924 RON -0.09 %
1 NOK 0.4255 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1452
Activi azi 2
Membri online 0