No more ”Long on hopes and short on money”. Schimbă-ți strategia investițională! Primul pas Cartea Risk and Money Management

publicat in 02/12/2021 18:53

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Cartea  $Risk and Money Management – for Day and Swing trading scrisă de către Arlt Wieland (CFTe), speaker internațional solicitat la evenimente cu profil investițional și coach reprezintă și oferă posibilitatea unui mic investitor pe care nu îl califică domeniul investițional să se lepede de vechile înclinații și prejudecăți care au fost transmise de persoane care promovau educația financiară.

Pentru cei care nu au aflat, încă, cine este autorul, vă rog să îmi permiteți să îl introduc corespunzător. Îmi face o deosebită plăcere să spun că odată cavalerii teutoni luminau campurile acestei țări. Aceștea au avut un rol important în  agricultură și au apărat frontierile Transilvaniei de Est. Arlt Wieland este un strănepot al acestor cavaleri și vine să ne lumineze prin strategia sa investițională, Money Management Matrix.

Anul trecut, în luna octombrie acest domn a permis ca evenimentul I.F.T.A. 2020 să se desfășoare online pe Facebook. La acest eveniment se putea înscrie orice investitor mic care dorea să își îmbunătățească strategia investițională. La început, mă gândeam ca sunt atipic să cred că toate investițiile se pot realiza și pe termen scurt sau foarte scurt. Participând la acest eveniment, am descoperit că sunt și alte persoane atipice care adoptă aceeași tactică.

În decembrie 2020, revenind, la cartea sa, pot să vă comunic, cu sinceritate, că am citit-o prima dată și m-a năucit prin prisma modului elegant de descriere a procesului investițional. Parcă îl și vedeam pe autor cum îmi vorbește ce, cum și când trebuie să deschid o poziție de cumpărare și cum să îmi fixez ținta de profit.

În luna noiembrie 2021, mi-am făcut curaj să îl rog, omenește, să publice o versiune în limba română a cărții sale. Din cauza acestui virus parșiv, am fost nevoit să rămân acasă 14 zile și m-am apucat să caut cuvinte potrivite în limba română care să dezvăluie cât mai clar termenii englezești folosiți de autor în cartea sa. În final, peste câteva zile (6 decembrie, ora 19:00) va avea loc o întâlnire online pe Gmeet unde autorul mai dă o probă de măiestrie investițională și iar face plăcere să mai vorbească și cu voi despre principiile sale investiționale. (Probabil, că de mine s-a săturat).

O concluzie importantă a celor 170 de pagini pe care cartea de mai sus le deține este că totul în investiția ta este planificare și trebuie să îți stabilești/setezi următoarele:

-țintă clară de profit (procentual din suma),

-prețul la care decizia ta de investiții nu are sens ca și câștig,

-limitarea pierderilor (procentual din suma)

-acceptarea mentală că nu te poți lupta cu opinia masei de participanți pe piața de capital, și cel mai important

-probabilitate de materializare a profitului.

În final, deși acest domn este genial, vă rog să îmi dați posibilitatea să îl introduc și pe mentorul său, John Bollinger care are o frază în cartea sa Bollinger on Bollinger Bands, de data asta în limba engleză, care te unge la suflet:

Your path, created, maintained, and traveled by yourself, will be that path less traveled, for it will be yours and yours alone; no one else will be able to follow it, just as you will be unable to follow anyone else's path successfully. You do not share their vision, their sensitivities, or their cares, and they do not share yours. In investing, there is no holy grail other than the one you fashion for yourself.

Link de conectare la întâlnirea video: meet.google.com/ojm-ptuz-ack  

 



Investitor din 6 , Bucuresti

"Mitul speculatorului prezentare BVB la evenimentul Forumul Investitorilor Individuali din data de 18 martie 2017. Facebook: Mircea Teodor Linkedin : Mircea Secara - Materiale si prezentari la rubrica ~Investitor tip speculator~ experienta proprie Youtube : mircea 582 - cursuri online de analiza tehnica free prezentate de Clive Lambert MSTA, Prezentari video Anton Kreil Expader Strategy si Cartea Risk and Money Management de Arlt Wieland (recomand 100%)"

(9 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
481 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Clasa de valori mobiliare

Clasa de valori mobiliare Totalitatea valorilor mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, titluri de stat etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemtiune – pentru actiuni – si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune – pentru obligatiuni).

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 29/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9695 RON -0.07 %
1 USD 4.6078 RON -0.02 %
1 GBP 5.8126 RON -0.07 %
1 CHF 5.1124 RON +0.41 %
1 CAD 3.4003 RON +0.32 %
1 AUD 3.0018 RON +0.31 %
1 NOK 0.4239 RON -0.38 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 1
Membri online 0