Gazduirea web, piatra de temelie in deschiderea unei afaceri online

publicat in 19/02/2021 19:47

Companii discutate:

2 aprecieri nete


Primul pas a fost facut: te-ai decis sa iti deschizi propria afacere. Bineinteles, aceasta trebuie sa fie prezenta si in mediul virtual, pentru a vinde mai mult, pentru a avea acces la un numar mult mai mare de clienti. In plus, vei fi accesibil 24/7, potentialii clienti economisesc timp, iar investitia ta si costurile de intretinere sunt relativ mici.

Ca antreprenor trebuie sa tii cont de diferite elemente care pot influenta mersul afacerilor. Nu ai timp de pierdut, dar este foarte important sa analizezi toate aspectele legate de scopul afacerii tale, cum le alegi si le combini, cum te faci vizibil si cautat de cat mai multi clienti.

Un logo si o pagina web pot parea, la prima vedere, cel mai important pas pentru inceputul afacerii tale. Te-ai hotarat sa investesti o suma considerabila din buget pentru a avea un website atragator si sanatos pentru afacearea ta online. Lucru stabilit. Dar, cum ramane cu partea invizibila a achizitiilor: web hosting-ul sau gazduirea web de la Ionos, de exemplu? Merita sa economisesti la acest capitol pentru un magazin online de succes? Pare o piesa neimportanta, dar, in realitate, este esentiala.

Ce inseamna web hosting sau gazduirea web?

Web hosting-ul, sau gazduirea web, este un pachet de servicii de care ai nevoie pentru ca website-ul tau sa fie disponibil pe internet. Datele si fisierele care alcatuiesc pagina web sunt stocate pe un anumit server, iar cei interesati le pot accesa din orice colt al lumii.

Gazduirea web poate fi comparata cu fundatia unei case. Cu cat e mai puternica si facuta bine de la inceput, cu atat va fi mai trainica. Tot asa, un web hosting iti poate influenta, pozitiv sau negativ, mersul afacerii tale. De aceea este foarte important ca, la inceput de drum, sa investesti inteligent si sa iti achizitionezi servicii de calitate, iar prin gazduirea web prin IONOS vei gasi intotdeauna siguranta si stabilitate. De ce?

Viteza de incarcare

Stim cu totii ca un website care se incarca incet iti alunga vizitatorii si acestia nu se vor intoarce curand. Google va primi aceste semnale negative, iar pozitia ta in rezultatele motoarelor de cautare va scadea. De aceea, vrei sa ai un site bine optimizat si care sa se incarce in cel mai scurt timp posibil.

Securitatea și Backup

Niciodata nu spune nu. Ti se poate intampla si tie. Chiar daca ai impresia ca nu esti o tinta atragatoare pentru hackeri sau programe malware, trebuie sa stii ca, zilnic, sunt atacate mii de website-uri, iar website-ul tau este vulnerabil pe internet, punand in pericol datele si informatiile tale si ale clientilor.   

Furnizorul pe care il alegi trebuie sa investeasca constant in securitatea datelor si a paginii tale web, sa te protejeze impotriva virusilor, a hackerilor si a acestor programe rau intentionate.

Daca nu vrei sa pierzi, din diferite motive, continutul paginii tale web, este recomandat sa ai un serviciu backup regulat si de calitate. Nimeni nu vrea sa fie pus in fata faptului de a-si pierde datele si informatiile, este neplacut si iti da multa bataie de cap. De aceea, este recomandat sa fii pregatit pentru toate scenariile.

Furnizorii web hosting ofera aceste pachete automat, de cele mai multe ori, dar nu uita sa te informezi asupra acestui aspect.

Capacitatea de stocare

Acest serviciu reprezinta spatiul disponibil pe server pentru stocarea datelor si se alege in functie de nevoile paginii tale. Un furnizor cu experienta va oferi servicii si produse personalizate, mulate pe profilul si volumul afacerii tale.

Atunci cand iti doresti o prezenta web sigura si o imagine de incredere in fata clientilor tai, este recomandat sa tii cont de aceste cateva detalii in alegerea unui web hosting de calitate. O investitie buna nu se refera doar la bani, ci si la timp si energie. Bineinteles, exista servicii web hosting pentru toate bugetele, dar nu de putine ori serviciile ieftine pot deveni, dintr-o data, extrem de scumpe.



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
1509 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

Investeste Virtual, Castiga Real

Termenul zilei
Cont de marja

Cont de marja – Contul in care se evidentiaza fondurile banesti si/sau instrumentele financiare constituite in vederea garantarii pozitiilor deschise, precum si drepturile dobandite si obligatiile asumate.

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 25/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9763 RON +0.00 %
1 USD 4.6386 RON -0.39 %
1 GBP 5.8067 RON +0.33 %
1 CHF 5.0843 RON -0.19 %
1 CAD 3.392 RON -0.34 %
1 AUD 3.0283 RON +0.06 %
1 NOK 0.4234 RON -0.42 %


Statistici site
Total membri 1458
Activi azi 2
Membri online 0