De ce ar trebui să fiu investitor individual?

publicat in 14/12/2020 16:06

Companii discutate:

2 aprecieri nete


În acest articol, cu scopul de a populariza acest termen de investitor individual, am să încerc să fac o scurtă descriere a acestui cuvânt. În primul rând, cuvântul investitor  reprezintă persoana care face o investiție, care plasează un capital, iar investiția este plasarea unui capital într-o întreprindere cu scopul de a obține profit. 

Acum, în opinia mea, fiecare are dreptul să aleagă ce i se pretează cel mai bine. Unii aleg sa apeleze la bănci, alții la fondurile de investiții și, unii care au ”curaj de leu” și ”spirit de taur” trec la administrarea proprie a capitalului disponibil. Ultimii, s-au plictisit de discursuri pesimiste și conflicte de interese și aleg ultima cale. Eu am ales ultima cale mai grea, mai anevoioasă și care, câteodată, nu te duce la rezultatul mult dorit. Nu este totul pierdut. 

De obicei, este bine să fii sceptic cu tot ce auzi și să testezi până la refuz ce ți se oferă ca randament al investiției tale. După cum știți, randamentele bancare se situează la oficial, în funcție de banca unde este deschis depozitul,  undeva între 2-4%, la o perioadă de 12 luni. Mergând la departe, la conturile de economii unde pornești cu 10.000 RON și depui 300 lei/lunar  și în 12 luni ajungi  undeva la o cifră din următorul interval 13.300 -13.544 RON randament de 2-3%(cu indulgență). Pentru a nu crea o polemică legata de randamentele fonduri de investiții mă opresc aici.  Totuși, se constată că cei care se ocupă de ADMINISTRAREA CAPITALULUI TAU au doar interesul să obțină minim din ceea ce se poate obține.

Acum, se naște o întrebare de ce investesc? Răspunsul meu este că pentru a obține un randament de cel puțin o cifră, sau, în unele cazuri rare, de două cifre. O investiție presupune să acorzi încredere managementului companiei că vor dezvolta business ul respectiv, vor acorda dividende și vor asigura un echilibru între sumele atrase și sumele distribuite din conturile bancare ale companiei listate.

În continuare, am să descriu o serie de avantaje pe care le are un investitor individual în demersul lui de a obține o recompensare adecvata a capitalului disponibil. După mine, primul avantaj este: administrez mai bine capitalul disponibil și nu ”imi fur căciula”. Al doilea, avantaj la câte companii listate sunt, pot să imi iau ce acțiune doresc și din ce sector economic doresc. A treilea, Nu mă bâzâie nimeni de ce ai lua acțiunea X și nu acțiunea Y? și al patrulea avantaj, cel mai important, este posibilitatea de a căuta valoare în locuri în care alții apreciază doar prețul de tranzacționare.

În final, gândiți-vă că peste 100 de ani, vine strănepotul dvs. se uită la tabloul dvs și zice a fost fan Theodor Roosevelt : Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti.  

https://www.conso.ro/compara/conturi-economii/randament

http://www.aaf.ro/statistici-fonduri-de-investitii/



Investitor din 6 , Bucuresti

"Mitul speculatorului prezentare BVB la evenimentul Forumul Investitorilor Individuali din data de 18 martie 2017. Facebook: Mircea Teodor Linkedin : Mircea Secara - Materiale si prezentari la rubrica ~Investitor tip speculator~ experienta proprie Youtube : mircea 582 - cursuri online de analiza tehnica free prezentate de Clive Lambert MSTA, Prezentari video Anton Kreil Expader Strategy si Cartea Risk and Money Management de Arlt Wieland (recomand 100%)"

(9 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
706 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

ROCA Industry - Dreapta SUS

Termenul zilei
Trend

Trend – Directia generala ascendenta sau descendenta de evolutie a pretului unui instrument financiar sau a intregii piete.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 17/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9754 RON -0.02 %
1 USD 4.6739 RON -0.17 %
1 GBP 5.8294 RON +0.02 %
1 CHF 5.1301 RON +0.02 %
1 CAD 3.3857 RON -0.26 %
1 AUD 3.0029 RON -0.06 %
1 NOK 0.426 RON -0.05 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 1
Membri online 1