Compararea multiplior de tranzactionare Softbinator - 20.02.2022

publicat in 20/02/2022 14:58

Companii discutate:

2 aprecieri nete


Acum o saptamana Softbinator a publicat rezultatele financiare preliminare. Fiind una din companiile pe care le urmaresc, am citit raportul si pot spune ca veniturile au fost in linie cu asteptarile, insa profitul net bugetat a fost ratat cu aproximativ 24% din cauza unui impozit suplimentar, neprevazut, generat de venitul rezultat din vanzarea actiunilor. Totusi, as vrea sa adaug ca Daniel Ilinca a confirmat la Feel the Markets faptul ca dependeta redusa la 0 fata de intermediarul american este un semnal pozitiv, Softbinator fiind capabila acum sa isi vanda produsele/serviciile direct catre clientii din SUA, fara a se folosi de vreun intermediar (fac aceasta precizare deoarece la publicarea raportului, cateva persoane, printre care si eu, nu au inteles formularea “dependenta de acesta la finalul lui 2021 a fost redusa la zero”).

Mi-am dedicat o parte din zi pentru intocmirea unui tabel in care am comparat multiplii de tranzactionare CODE cu multiplii altor companii din industria tech. Pentru a face aceasta comparatie cat mai eficienta si precisa am selectat companii care activeaza in acelasi sector sau in sectoare similare cu Softbinator. De asemenea, toate companiile selectate au capitalizari intre 10 si 20 de milioane de dolari, pentru a nu fi nevoiti sa folosim niciun fel de discount de marime (lucru ce s-ar fi intamplat in cazul alegerii unor firme cu valori de piata semnificativ mai mari). Dupa cum se poate observa, PER-ul Softbinator este sub media celor 8 companii, insa indicatorii P/S si EV/EBITDA se afla deasupra mediei. Mai multe concluzii puteti desprinde voi din tabelul atasat mai jos.

Trebuie sa mentionez faptul ca indicatorii tuturor firmelor selectate (in afara de CODE) sunt calculati pe perioada TTM (Q4 2020+9M 2021) deoarece acestea inca nu au publicat rezultatele financiare pentru Q4 2021. Stiu ca acest lucru poate deteriora o parte din calitatea comparatiei si de aceea l-am mentionat. Nu detin Softbinator, iar acest articol nu trebuie vazut ca o analiza a companiei, ci doar o privire de ansamblu a diferentelor de multipli dintre CODE si alte companii asemanatoare ca industrie si capitalizare.


Cuvinte cheie: softbinator, code, bvb, it, outsourcing, tech


Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
363 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Clasa de valori mobiliare

Clasa de valori mobiliare Totalitatea valorilor mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, titluri de stat etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemtiune – pentru actiuni – si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune – pentru obligatiuni).

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 28/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.973 RON +0.04 %
1 USD 4.6085 RON +0.42 %
1 GBP 5.8167 RON +0.35 %
1 CHF 5.0914 RON +0.47 %
1 CAD 3.3896 RON +0.39 %
1 AUD 2.9924 RON -0.09 %
1 NOK 0.4255 RON -0.12 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 0
Membri online 0