Au ieșit raportările financiare ale Domino's Pizza! Treabă bună! Mai investim!

publicat in 08/10/2020 19:03

Companii discutate:

3 aprecieri nete


Ieri vă spuneam că azi sunt raportările financiare de Domino's Pizza (DPZ) unul dintre cele mai mari lanturi internaționale de pizzerii din lume și vă spuneam că în aceste vremuri de pandemii vor avea rezultate în creștere datorită brandului foarte apreciat și a mega-diviziei lor de livrări acasă.

Haideți să vedem împreună cum au raportat:

  • Vânzările la nivel global au crescut cu 14,8%
  • Creșterea vânzărilor în magazine din SUA cu 17,5%
  • Creșterea vânzărilor în magazine internaționale cu 6,2%
  • Venituri de 967,7 milioane de dolari, în creștere cu 17,9% și depășește estimările de 954,9 milioane de dolari
  • EPS diluat a crescut cu 21,5% până la 2,49 USD, dar ratează estimările de 2,73 USD

Compania și-a demonstrat rezistența la pandemia COVID-19. În ultimul trimestru, Domino's a reușit să reducă numărul de magazine închise temporar. Dintr-un număr total de magazine de 17.256, există acum mai puțin de 300 de magazine închise temporar.

Puteti vedea pretul actiunilor Domino's Pizza si puteti investi fie pe crestere (daca credeti ca vor creste) fie pe scadere (daca credeti ca vor scadea) prin platforma aceasta https://bit.ly/actiuni-dominos sau aceasta https://bit.ly/2YOgPlB sau aceasta https://bit.ly/3f4dJRp.

Compania a răspuns inovator pandemiei prin introducerea livrării fără atingere, lansând în același timp un program de livrare în spații publice netradiționale, cum ar fi plaje și parcuri. Cred că istoria se repetă cu Domino's Pizza. În timpul crizei creditelor din 2008, cheltuielile cu restaurantele au scăzut. Cu toate acestea, strângerea centurii consumatorilor s-a întins până acum - în general, nu au vrut să cheltuiască cantități mari pentru mesele de la restaurant, dar au dorit totuși o calitate superioară de la mâncare. Din această cauză, Domino's Pizza a reușit să își mărească câștigurile în timpul recesiunii. Cauza schimbării comportamentului consumatorului în timpul acestei pandemii este, în mod evident, diferită de criza creditului, dar soluția de la acesta (joc de cuvinte) este că clienții doresc în continuare calitate și, dacă nu sunt la restaurante, vor comanda mâncăruri de luat masa premium. Compania a terminat trimestrul cu încă 83 de magazine. În prezent, mai puțin de 1,7% din imobilul lor total este închis temporar. Compania a generat un flux de numerar gratuit de 319.236.000 de dolari pe parcursul trimestrului. Numerarul net din operațiuni și-a acoperit cheltuielile de capital cu 7,2x. Costul crescut al măsurilor de precauție COVID-19 a influențat cifra EPS Q3. Un alt factor negativ a fost creșterea plăților dobânzilor suportate în acest trimestru din cauza nivelurilor medii mai ridicate ale datoriei. Amândouă sunt vânturi temporare.

Puteti vedea pretul actiunilor Domino's Pizza si puteti investi fie pe crestere (daca credeti ca vor creste) fie pe scadere (daca credeti ca vor scadea) prin platforma aceasta https://bit.ly/actiuni-dominos sau aceasta https://bit.ly/2YOgPlB sau aceasta https://bit.ly/3f4dJRp.

În timp ce cifra EPS a companiei a crescut cu 21,5%, a ratat așteptările superioare ale analiștilor. Reacția la aceasta a fost negativă și la momentul scrierii acțiunilor au scăzut cu 4,42% în premarket. Concluzia pe care o trag este că domnișoara EPS nu spune povestea completă aici. După cum am aflat din istorie, Domino's Pizza sunt capabili să prospere în timpul adversității pieței. Cred că orice scădere ulterioară a prețului acțiunilor oferă doar o oportunitate de a cumpăra această companie excepțională la orice preț și mai atractiv. Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele! ?cid=560745


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ 



Investitor (staff) din Cluj Napca , Cluj

"presedinte / director general invest club"

(45 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
1106 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Clasa de valori mobiliare

Clasa de valori mobiliare Totalitatea valorilor mobiliare de acelasi tip (actiuni, obligatiuni, titluri de stat etc.), care au aceleasi clauze si caracteristici (valoare nominala, drept de vot, drept de plata a dividendelor si drepturi de preemtiune – pentru actiuni – si valoare nominala, pret, dobanda, durata/scadenta, conditii de rascumparare, plan de rambursare, drepturi de conversiune – pentru obligatiuni).

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 29/03/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9695 RON -0.07 %
1 USD 4.6078 RON -0.02 %
1 GBP 5.8126 RON -0.07 %
1 CHF 5.1124 RON +0.41 %
1 CAD 3.4003 RON +0.32 %
1 AUD 3.0018 RON +0.31 %
1 NOK 0.4239 RON -0.38 %


Statistici site
Total membri 1453
Activi azi 1
Membri online 0