Analiza tehnica Roblox Corporation - 27.02.2022

publicat in 27/02/2022 14:50

Companii discutate:

2 aprecieri nete


Roblox Corporation (simbol bursier: RBLX) este un dezvoltator american de jocuri video cu sediul în San Mateo, California. Fondată în 2004 de David Baszucki și Erik Cassel, compania este dezvoltatorul Roblox, care a fost lansat în 2006. Jocul Roblox este un joc video multiplayer și un motor grafic care le permite utilizatorilor să-și creeze propriile jocuri și să joace o varietate largă de jocuri create de alți utilizatori. Din aprilie 2019, Roblox are peste 90 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi. In martie 2021, compania s-a listat la bursa, fiind una dintre cele mai urmarite companii de catre investitorii de retail. Cu toate ca firma nu a inregistrat niciun profit inca, veniturile sale cresc accelerat cu o rata medie anuala de aproximativ 80% (in ultimii trei ani). Coeficientul beta pentru un an (fata de benchmark-ul Dow Jones Industrial Average) este de 3, ceea ce inseamna ca actiunile sunt de trei ori mai volatile decat piata in ansamblu.

Dupa cum se poate observa, interesul ridicat al investitorilor s-a vazut inca din primele luni de la listare, pretul inregistrand o crestere de 58% pana la inceputul lunii iunie. Ulterior, presiunea la cumparare a scazut (lucru ce poate fi observat si in scaderea volumelor de tranzactionare), si a inceput formarea unui pattern bearish, mai excat: falling wedge. Dupa acest scurt trend descendent, a urmat un impuls puternic pana la maximul de 141 de dolari/actiune, apoi scaderile au revenit, de data aceasta cu o intensitate mult mai mare. Ordinele de vanzare au devenit predominante, formand pe grafic scaderi rapide, cu gap-uri. In chenarul albastru am evidentiat o falsa ruptura a canalului descendent, care cred ca se va repeta in curand datorita structurii graficului si a volatilitatii ridicate din aceasta perioada. 

Atunci cand a avut loc falsa ruptura, indicatorul RSI (Relative Strength Index) a atins valoarea de 30 (over-sold) apoi a avut o mica urcare pana la valoarea de 50, adica media valorilor de over-bought si over-sold. De asemenea, liniile indicatorului MACD (Moving Average Convergence Divergence) s-au intersectat, iar linia albastra a trecut deasupra liniei portocalii. Aceleasi lucru par sa se repete si acum, iar pretul actiunii se afla foarte aproape de nivelul de rezistenta al canalului, lucru ce se poate traduce printr-o continuare a urcarii pretului. Asadar, perspectiva mea pe termen scurt cu privire la actiunea RBLX este un target price de 55 de dolari/actiune (aprox. 10% to target), dar care poate creste in functie de sentimentul pietei si evolutia situatiei geopolitice in care ne aflam. Afirmatiile mentionate in analizele mele nu reprezinta recomandari de investitii, ci doar parerea mea personala cu privire la evolutia actiunilor pe termen scurt/mediu in functie de graficul pretului.

 



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

970x90 - Banner STIRI

Postează un răspuns
467 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

XTB - Dreapta SUS

Termenul zilei
Valoare nominala

Valoare nominala – In cazul unei actiuni, este valoarea stabilita prin statut de catre institutia emitenta; aceasta este diferita de valoarea de piata a actiunii respective care inregistreaza fluctuatii periodice. Valoarea unitara a activului net (VUAN) – Valoarea unitara a activului net al unui OPCVM tranzactionabil publicata de B.V.B., in baza informatiilor furnizate de catre Emitent sau alta entitate responsabila.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 0
Membri online 0