Analiza tehnica Palantir - 14.12.2021

publicat in 14/12/2021 22:05

Companii discutate:

1 aprecieri nete


Palantir Technologies (simbol bursier: PLTR) este o companie americana de software specializata in prelucrarea si organizarea datelor pentru companiile mari. Aflandu-se in prezent la o capitalizare de 37 de miliarde de dolari, Palantir este una din cele mai tranzactionate si mai urmarite companii din sectorul tehnologiei de pe piata din America. Entuziasmul investitorilor pentru potentialul de dezvoltare al acestei firme a dus pretul actiunii pana la un all-time high de aproximativ 45 de dolari pe actiune in februarie 2021 (aproape de 3 ori mai mult decat pretul actual), in ciuda faptului ca societatea nu a inregistrat niciun an profitabil deocamdata (totusi, din punct de vedere al veniturilor se afla intr-o crestere foarte rapida). Dupa acest all-time high, ordinele de vanzare au inundat piata, iar pretul a scazut pana a format un lateral intre valorile de 18 dolari/actiune si 27 dolari/actiune. (chenarul portocaliu). Un alt indiciu care ne confirma trendul lateral este dat de volumele de tranzactionare care se afla in scadere, evidentiate prin sageata alba. 

Indicatorul RSI (Relative Stregth Index) a atins recent valoarea de 30,care ne arata ca activul suport este over-sold, apoi a facut o respingere ce se poate transforma intr-un trend ascendent. Liniile indicatorul MACD (Moving Average Convergence Divergence) s-au intersectat in partea de jos a graficului, ceea ce inseamna ca si aici putem vedea o crestere in urmatoarea perioada. Cei doi indicatori mentionati, sustinuti de pretul actiunii Palantir (care se afla in jurul nivelului de suport al canalului lateral), pot provoca o reversare de trend, facand actiunea sa se indrepte din nou spre nivelul de rezistenta. Recomandarea mea este "buy" in cazul in care pretul da semne de crestere, cu un take-profit logic la axul canalului (aproximativ 22.5 de dolari/actiune) si un stop-loss la pretul de 16 dolari/actiune. Cu toate ca evaluarea companiei este putin cam mare in momentul acesta, cred ca Palantir este o companie de tip "growth" ce merita urmarita de catre investitorii pe termen lung, care studiaza si au incredere in sectorul de tehnologie.   



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
673 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Cont asistat

Cont asistat In cazul acestui tip de cont, intermediarul nu va putea efectua nici o operatiune in contul de portofoliu al clientului fara acordul acestuia, rezumandu-se asupra informarii acestuia privind eventualele operatiuni ce se pot efectua.

Vezi toți termenii



XTB - Dreapta JOS
Cursul BNR pentru data 19/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9764 RON +0.00 %
1 USD 4.6687 RON +0.13 %
1 GBP 5.8125 RON -0.06 %
1 CHF 5.1404 RON +0.22 %
1 CAD 3.3943 RON +0.14 %
1 AUD 2.9982 RON -0.20 %
1 NOK 0.4231 RON -0.09 %


Statistici site
Total membri 1456
Activi azi 2
Membri online 0