Analiza tehnica Lucid Group - 22.11.2021

publicat in 22/11/2021 22:18

Companii discutate:

0 aprecieri nete


Lucid Group (simbol bursier: LCID) este un producator american de vehicule electrice cu sediul in California, aflandu-se in concurenta directa cu Tesla. Celelalte divizii ale Lucid includ stocarea energiei si fabricarea echipamentelor originale.Compania a inceput recent sa livreze primele masini electrice produse, lucru care a starnit interesul multor investitori dupa cum se poate vedea si pe grafic. Timp de mai bine de jumatate de an, actiunile grupului Lucid s-au tranzactionat intr-un lateral, cu nivelul de rezistenta la 29.7 dolari/actiune si nivelul de suport la 17.6 dolari/actiune. Acest lateral s-a format atat din cauza lipsei de venituri, cat si din cauza incertitudinii investitorilor cu privire la viitoarea evolutie a companiei in aceasta criza a cipurilor care a afectat multi giganti ai tehnologiei (Apple, Amazon etc.). Insa, in urma cu aproximativ doua luni, compania a anuntat ca va incepe sa livreze masini catre clienti, ceea ce a determinat o urcare foarte abrupta a pretului si o crestere subsantiala a volumului de tranzactionare. Ultima luna a fost caracterizata de o volatilitate deosebita, insa pretul a ramas intr-un trend puternic ascendent, cu mult deasupra indicatorilor Moving Average pentru 100 si 200 de zile. 

Indicatorul Moving Average Convergence Divergence (MACD) se afla tot intr-un trned ascendent, iar linia albastra si cea galbena nu dau semne ca se vor intersecta, ceea ce inseamna ca trendul ar putea continua. Totusi, indicatorul RSI (Relative Strenght Index) si-a incheiat urcarea din ultimele doua luni dupa ce activul a intrat intr-o zona de "over-bought", iar acum are o corectie. Aceasta corectie ar putea afecta si pretul actiunii avand in vedere faptul ca acesta a crescut cu peste 100% intr-o perioada foarte scurta de timp, insa compania nu a inregistrat niciun profit inca. Personal, cred ca pretul va atinge nivelul de 47.12 dolari/actiune (nivelul 0.236 Fibonacci), apoi va mai avea inca un impuls pana la nivelul 0 Fibonacci (56.2 dolari/actiune) sau chiar mai sus. Cu toate ca aceasta crestere pare sa fie pe terminate, ea poate fi "alimentata" de stiri si opinii cu privire la evolutia pietei de vehicule electrice si de importanta acestora in viitor. Pe termen scurt, Lucid Group este o companie incerta si imprevizibila, insa pe termen lung cred ca va fi una dintre cele mai importante firme din industria auto, fiind specializata doar pe productia de masini electrice. In plus, un aspect fundamental important este ca firma inca are o capitalizare mica in raport cu veniturile pe care le poate inregistra in cativa ani.



Investitor din Slobozia , Ialomita

""

(3 urmăritori)


Ți-a plăcut? Fii social:
Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Email

Placeholder

Postează un răspuns
396 vizualizări

- din 0

Nu poți posta sau să răspunzi: Trebuie să fii logat înainte de a posta.

InvestClub side page banner 3

Termenul zilei
Valori mobiliare emise in mod continuu sau repetat

Valori mobiliare emise in mod continuu sau repetat – Valori mobiliare de acelasi tip si/sau clasa emise continuu ori in cel putin doua transe distincte pe o perioada de 12 luni.

Vezi toți termenii



Holisun
Cursul BNR pentru data 23/04/2024
Moneda Curs
1 EUR 4.9762 RON +0.01 %
1 USD 4.6699 RON -0.03 %
1 GBP 5.7698 RON +0.04 %
1 CHF 5.1198 RON -0.10 %
1 CAD 3.4052 RON +0.04 %
1 AUD 3.0092 RON +0.08 %
1 NOK 0.4241 RON +0.00 %


Statistici site
Total membri 1457
Activi azi 2
Membri online 0